Hura, skrzynki już zrobione, jutro sadzę i oczywiście porządki.
Pergola też, choć zrobiona inaczej.
Miały być szczeble jak w drabinie, ale padła ostatnia piła, więc kazałam zrobić z długich krawędziaków, byle było zrobione.
Nie jest ładnie, wymyślę jakieś maskowanie
Dla miłośników kuklików - moje sztuki. Pierwszy nie wiem jaka to odmiana ale podbny do drugiego Bell Bank. Potem Coctail Cosmopolitan, Mai Tai, Scarlet Tempest, Bohema Pink, Nonna i ostatni to chyba Citronge ale nie jestem na 100% pewna. Mam nadzieję, że nie pomieszałam odmian.
Edit - znalazłam zamówienie z tym pierwszym a właściwie chyba drugim na zdjęciu - to Pink Petticoats. Ten pierwszy to będzie Bell Bank bo tego 2 sztuki zamawiałam a Pinka 3
A w krokusowym fiolety. Czosnki szaleją - w zeszłym roku je rozsadziłam - część cebulek rozdałam - rozmnażają się w błyskawicznym tempie. 5 lat temu kupiłam dokładnie 5 cebulek sprzedawane jako czosnek gigant albo goliat - któreś z nich kwitną prawie miesiąc pózniej i maja paskudne cienkie liscie. A na zdjęciach te wcześniejsze.
Tutaj widać ich wysokość
Do tego czosnki ambasador i globemaster - nie mam zielonego pojęcia który jest który - jak wiecie to dajcie znać. Te kupiłam w zeszłym roku