Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

Martka 19:10, 09 lip 2021

Póki co, spróbuję obrobić ogórki - które obrodziły jak szalone, że aż uruchomiłam przetwórstwo. Kilka małych krzaczków, które trochę się zagalopowały...
Nie ma nudy

wiklasia 19:26, 09 lip 2021

Martka napisał(a)

Asiu, nie obejrzysz się, a już będą pączki na Twoich hortensjach one tak z cicha pęk. Książki to tu oprócz Danusi mogłyby pisać Anda, Wiklasia, Judith, Ursa, to są talenty i mają o czym pisać i ładnie piszą. Ja najwyżej jakiś mały rozdzialik chętnie dorzucę
Hulajnoga ogrodnika - to jest myśl

Marta co żeś piła, żeś mnie do tego grona zaliczyła? No chyba nie tę wodę z ogórków?
A tak na marginesie - Wszelkie Marty mają w sobie coś fajnego, wesołego. Poczytaj sobie wątek pewnej Makusi co to wątek nazwała Pora najwyższa wziąć się za ogród, krok po kroku w tym natłoku.
A ogorasy zacne.
Judith 19:35, 09 lip 2021

Ślinka mi pociekła na widok tych ogorasów... .
Najlepsze takie na drugi dzień .
Agatorek 19:44, 09 lip 2021

Martka napisał(a)

Asiu, nie obejrzysz się, a już będą pączki na Twoich hortensjach one tak z cicha pęk. Książki to tu oprócz Danusi mogłyby pisać Anda, Wiklasia, Judith, Ursa, to są talenty i mają o czym pisać i ładnie piszą. Ja najwyżej jakiś mały rozdzialik chętnie dorzucę
Hulajnoga ogrodnika - to jest myśl

Martka, ja jednak uważam, że należy Ci się cała książka
Ascot piękna.
wiklasia 21:51, 09 lip 2021

Judith - na trzeci są najlepsze
edi75 22:14, 09 lip 2021

Jestem w szoku jaki ty masz ogórki...No kochana wymiatasz
vita 22:44, 09 lip 2021

Ile soli na litr wody? I czy to pierwsze ogórki w życiu?
Piątka z polskiego, to było za mało, zdecydowanie
Martka 08:37, 10 lip 2021

Wiklasiu, woda z ogórków jeszcze nie nabrała mocy, więc ja zupełnie na trzeźwo. Jak skończę wątki Ursy i Brzozowejdziewczyny, rozpocznę wątek "Pora najwyższa" - dziękuję, lubię pozytywne wątki

Judith, Wiklasiu, lubię drugi i trzeci.

Agatorek, Ascot kwitnie drugi raz, a zdjęcia nie oddają jej koloru. Zdumiona jestem natomiast, że Chopin tak się rozbudowała. Najwyraźniej czuje, że na okresie próbnym

Edi75, ogórki - moje pierwsze udane. Kompost i obornik. Oto sekrecik, ale Ty to wiesz. Ja już też.

Vito, drugi sezon słoików, ale pierwsze moje w słoikach! Dotychczas plony jeśli już były to marne. Kopiasta stołowa na litr wody.
Vito, faktycznie! Wspomniana piątka była jedną z niewielu, jakie zdobyłam u mojej polonistki, jednak nie tego żałuję, żal mi, że była to polonistka zdana na samouków...

Dragonka 08:53, 10 lip 2021

Piękne te róże, ja nie mam ani jednej choć w zeszłym roku planując tu na O. swoje rabaty zakładałam,że będą.. na razie gromadzę w tajnym ogrodowym kajecie nazwy róż, które mi wpadły w oko Tak sobie chodzę i podglądam po dziennikach tu, i jest co zapisywać!

Moje hortki mają mniejsze kwiatuszki, ale cieszę się, że też zaczynają jednak kwitnąć, to ich pierwszy sezon u mnie. Obyśmy doczekały pięknych i bujnych kwiaciorów, co?

ps. ogórki na 5+
Martka 08:54, 10 lip 2021

Dziś podeszczowo, podlało, u mnie spadło ok. 20 litrów/m2. Uff. Oddech od upałów.
W tym roku po raz pierwszy mogę podziwiać w ogrodzie liście drzew, a te po deszczu dają szczególne powody

Piękne te bordowe:

Dissectum Garnet

Atropurpureum

Skeeters Broom

Pixie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies