Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » ogród (nie)Mocy

ogród (nie)Mocy

Roocika 22:29, 07 lip 2021

Basia, zauważyłam, że takie spontaniczne rabaty z tego co się ma też ładnie wychodzą
Niezły busz Ci się przez miesiąc zrobił
AniazUroczyska 02:20, 08 lip 2021

No mów, co tam u taty?
sylwia_slomc... 15:44, 08 lip 2021

Podpinam się pod pytanie Ani.?
Dragonka 19:30, 08 lip 2021

Dzięki Dziewczyny, Tata po operacji. Lekarz mówi, że posżło ok, choć dziś przyznał, że jakiś krwiak się zrobił, ale mówi,że czasem tak jest.. Niestety wejść się nie da, Mama rano przemknęła drugi dzień ale juz wczoraj było nieprzyjemnie z ochroniarzem..a on tam lezy biedny bez ruchu, wiecie..Szlag mnie trafia, bo co z tego, że ma wodę przy łóżku jak sam nie jest w stanie jej sobie wziąć? 24 próby dodzwonienia się na dyżurkę dzisiaj od rana- sukces po 17...
Podają mu jak każdemu jakieś relanium, ale akurat w jego przypadku to szkodzi i zaczęły się inne kłopoty.Serce się kraje.Mam nadzieję, że są tam osoby naprawdę z powołania, które jednak mają serce dla ludzi jeszcze. No ale nadzieja jest, że przed weekendem go puszczą, bo goi się cięcie dobrze, a lekarz sam przyznał,że widzi że on bardzo źle reaguje na szpital, Mama będzie mu robić opatrunki.Trzymajcie kciuki.
Yenna 19:34, 08 lip 2021

Trzymam mocno kciuki za tatę.
Dragonka 19:45, 08 lip 2021

Ja jestem nerwus i na stres reaguję obniżoną tolerancją, więc dla dobra ogółu, żeby nie zionąć w końcu ogniem, wzięłam jutro urlop
A w domu zaczynam chodzić po ścianach.. więc głowę zajmuję jak umiem najlepiej- sianiem. No wiem, głupie, ale mnie wyjątkowo wycisza i łapię się na tym, że nie myślę wtedy. Im bardziej mozolna robota, tym lepiej, większe skupienie i spokój mi daje. Moje nowe siewy, może coś będzie? Jedne, które kiełkują już, są sprzed 3 dni ledwo.

sylwia_slomc... 21:54, 08 lip 2021

Każda metoda na oderwanie głowy dobra, ja żeby przez muł nie zwariować zaczęłam oglądać seriale...trochę pomaga, nie myślę w trakcie oglądania Ale nie takie produktywne jak Twoje siewy
gogo 23:14, 09 lip 2021

Basiu, super, że z Tatą po operacji dobrze, oczywiście życzę zdrowia

Sianie - bardzo dobra metoda oderwania się od problemów, a że masz dobrą rękę do tego, będzie dużo pięknych kwiatów i będziemy podziwiać
Dragonka 08:48, 10 lip 2021

Kasia_CS,
a wiesz Kasiu że teraz widać, że te małpy jeżówki tak wyczekiwane przeze mnie mają jakieś boczne pędy z kwiatami? Na jednym jest łącznie po 6-7... no aż mlasnęłam z zadowolenia Mówisz, ze to żarłoczne bestie? Może im coś tam podrzucę papu, żeby się ruszyły...

Martko
,
podejrzę sobie ten ogród Renaty, ja rośliny mam głównie z siewu, więc chętnie się poduczę i popodziwiam Penstemony są śliczne i odkąd je widziałam u Ciebie, wskoczyły na moją listę chciejstw

Roocika,
no zobaczymy, co z tego spontanu wyjdzie, hehe. Spontanicznie zrobiłam nowe wysiewy- na wrzesień będę mieć kolejną okazję jak urosną i będą do wsadzenia Tylko nie wiem czy te co wysiałam to w ogóle będą ze sobą grać? hmmm

Yenno,
dziękuję za dobre słowo.Podziwiałam jaki "domek" dla klonika zrobiłaś...coś czuję,że jak już zamieszkasz tam, będzie mega ogród!

Sylwuś, wszystko co głowę zajmuje jest dobre.. Trzeba jakoś sobie radzić!

Moje siewki mają się całkiem, całkiem- aż mnie dziwią niektóre, bo wschody liczne po 3 dniach- ale to chyba to lipcowe słońce jednak robi robotę, i one do niego ciągną.

Konkurs na 'wzejdę najszybciej' wygrał goździk Scarlet Beauty, tu w czwartym dniu od posiania.. Za nim widać wychodzące pojedyncze przegorzany. Firletka chalcedońska też wygląda obiecująco, mnogo wychodzi ale już Wam oszczędzę kolejnych zdjęć

Czekam jeszcze na szałwię omszoną, zawciąg morski, przetacznika kłosowego, żurawkę krwistą ( czy to żurawka normalna taka jest?) i rozplenice dwóch odmian ale w ich przypadku nie wiem czy nie za późno.. wiosenne mam udane , są już w ziemi i ładnie przybierają masę.

A w lodówce 'na skruszenie' oczekuje coś co zobaczyłam na O. i bardzo mi się spodobało-pysznogłówka monarda Kupić w mojej okolicy jej niepodobna, nie mogę się jej doczekać!

Martka 09:03, 10 lip 2021

Pysznogłówki - ciekawe, jaki kolor? Piękne są. Z własnego siewu - to daje szczególną satysfakcję. Trzymam kciuki. Dużo siły życzę, Basiu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies