Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:09, 30 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
to skoro akurat taki temat się wywiązał to co myślicie o zestawieniu Eden Rose i Giardiny - w układzie 2 szt Giardiny i następnie 2 Eden Rose (przy pergoli tarasowej) - Eden Rose już mam, a Giardiny wlaśnie chciałam zamawiać.

Leć na wątek Any i Robaczka i pytaj. Bo ja pnących w ogóle nie znam
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:07, 30 wrz 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

Mówisz?
W sumie to na taką odpowiedź liczyłam

Śmiało po 15.10
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:06, 30 wrz 2015

Do góry
Karabela napisał(a)

oj zdaje się ze znalazlam zajecie na zimę- zainstalowalam pinterest dzięki tym linkom

Karabela ja własnie na pinterest wrociłam. Jesieni trzeba myslec o zmianach na wiosne Lubie zima ogladać i planowac i czekac na wiosne
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:02, 30 wrz 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Dzięki za inspiracje.. jednak tych traw to ja nie widzę z tego samego powodu co stipy i jeżówki u Ciebie..

Piwonie mają piękne liście.. ale piękne są wtedy kiedy zdrowe, a zdrowe jak nic na nich nie leży. Inaczej łapią grzyba. Jednak piwonie w tle, a z przodu jarzmianki i trawy.. hmmm warto to przeanalizować. Szczególnie, że u mnie jarzmianki po przekwitnięciu dostają brzydkie liście.. i jedyny rozsądny ruch to nożycami przy ziemi..

I pytanie z innej beczki.. żywopłotki z bukszpanu tniesz nożycami ręcznymi, czy elektrycznymi. Ja się poddałam.. kupiłam małą spalinówkę.. ręcznymi nie wyrabiam ... i ręcznymi coraz trudniej zrobić równą płaszczyznę. U Ciebie są takie równe, aż miło popatrzeć. Wiem, wiem kiedyś był karton i nożyce, ale to było 2 lata temu??

Aniu żywoplociki bukszpanowe tnę nozycami szpalerowymi fiskars. Ciełam na oko. Ale na mysl o cieciu miałam ochotę chwycić niżyce elektryczne do zywopłotu i zrobic to w 5 minut. Na szczęscie taka lekka korekta nie jest pracochłonna i szybko mi poszło. Najgorsze było dokładne ciecie czerwcowe. Wtedy przystawiając pudełko aby nie wyszły mi zbyt duze fale Dunaju. Ale tak je radykalnie wtedy ciełam, ze taraz naprawdę wystarczyło powycinać to co wyrasta ponad poziom poprzedniego cięcia.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:57, 30 wrz 2015

Do góry
Ewik napisał(a)
Co myslicie o lavender Ice do herzogin? Mała, zdrowa,chetnie kwitnąca, dobrze radzi sobie na słońcu. U mnie na totalnej patelni.

Ja bym takiego duetu nie stworzyła. Lavender mam przy Burgundy Ice oraz Minerva i podoba mi się ta kompozycja ale do bladych rózowych chyba bym proponowała. To zimne odcienie wg mnie nie pasuja do siebie, ale nie mam Herosgin wiec moze jestem w błędzie.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:55, 30 wrz 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Na Twoją różankę się nie nadaje, chyba że dla róż parkowych. Ona jest bardzo geometryczna i mocna. Pod graby jak najbardziej. Choć trudno pisać o skarpecie w rozumieniu obwódki. Raczej o podsadzeniu.

Pszczółko kostrzewa Maire'a zakupiona do grabow na orzedpłocie. Za płotem bedzie srebrzysto-niebiesko z lawenda i grabami. Chyba przedołocie mi sie teraz bardziej podoba niz inne czesci ogrodu...
Moze zdąze posadzić w sobote rano bo potem imorezę imienionwą mamie urządzam

Lojalna z powodu dlugiego dnia w pracy i ww powodu zdjęc na razie nie ma i nie będzie....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:52, 30 wrz 2015

Do góry
O matulu Rosomanes u mnie? AnaAn doradza a za nia Robaczek? Jestem zaszczycona! Dziewczyny podyskutujecie a ja sobie poczytam
Niesmiało dodam, ze Comte i Geofa mam za sprawa AnyAn w moim ogrodzie. Dzieki Robaczkowi kolejne kilkanaści innych róz do mnie trafiło ale pierwsza Grafin von H Orzeciez ja ubiegłe lato i jesien spedziłam czytajac Wasze watki rózane.musze szybciutko sorawdzić czy sie pojawiły nowe zdjecia na FOI i F
OO
Wszystkie róze są piekne i uważam, ze kazde polaczenie warto przetestować. Wszystkie propozycje tu złożone wg mnie godne polecenia. Mam Ascot połączona z Comte i ten kontrast zachywaca, ale trzeba stwierdzić, ze na pateli kwiat Ascot potrafi w jeden dzien sie przypalić , ale teraz jesienia wzdycham do niej od tygodnia.

Kreska ja zawsze jako bezobsługową Angielkę i kwitnąca przez calutki sezon polecam Munstead Wood. Niska i pionowo w drugim sezonie rosnie

Ale jak ktos mi zada pytanie kto będzie moja faworytka w sezonie Anno Domini 2016 to obstawiam na Minervę, dzisiaj stałam nad nia rano i cmokalam z zachwytu

Ensata i Zgajanka czy wy macie świadomość, kto tu dzisiaj u mnie buszował?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:59, 30 wrz 2015

Do góry
Zagajanka napisał(a)

Ciemnej burgundowej w kształcie Herzogin Christiany też szukam, jak na razie bezskutecznie Ale zobacz moze Ascot. Nie tak ciemna, ale powinna pasować.

Askot jest bardziej malinowa i nie kazdy lubi taki kolor. Ale z czystym sumieniem polecam inne purpury. Wysokością Ascot jest idelana ale kształ kwiatka zupełnie inny?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:57, 30 wrz 2015

Do góry
tusiawka napisał(a)

To jest stipa, właśnie ta, co sama siałam wiosną, więc nie taka wielka, a dookoła jakieś carexy, miały być Amazony (i chyba są) ale kartka za mało precyzyjna była - tylko carex comans.

W stipie miałam jezowki rok temu i absolutnie to polaczenie sie długookresowo nie sprawdza. Stipa zdominowła jezowki, ktore mi zanikały. Dopiero po wykopaniu stipy jezówki wypusciły piekne zdrowe liscie i zaczna w tym tygodniu kwitnąć.....
Sesleria nie jest tak ekspansywna . Dlatego u mnie teraz Green Jewel będzie w sesleri. To takie nieoczywiste rozne zielone kolory
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:55, 30 wrz 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Zupełnie nie pasuje bo są prawie identyczne, a klor ten sam. Pasuje inna niemka, nie angielka

Raczej ciemny burgund a nie talka blada jak Geoff.

Niemka ma 70 cm, a Geoff rośnie u mnie na murze na 3 metry.

Zgadzam się co do koloru.
Geof u mnie bezczelnie nawet nie zakwitł i ma 50 cm....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:54, 30 wrz 2015

Do góry
kreska napisał(a)
Madżenko czy znasz róże Herzogin Christiana? Czy poleciłayś ją? Co by do niej pasowało - może geoff hamilton?
Ja laik w tych sprawach, ale chciałbym róże którąś z tych przy tarasie od strony południowej...
pozdrawiam

Znam tylko teoretycznie. Tak jak Danusia radzi zdecydowanie poleciłabym do niej tylko purpure np. williama Szekspira , Prince albo teraz odkryta Minerve ale nie wiem do jakiej wysokości ta ostatnia dorośnie.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:51, 30 wrz 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Zadaję pytanie mojemu co on myśli gdy też często rzucam hasło "mam pomysł".. wiecie co odpowiedział?

- Zostałem oduczony myślenia.

Zielone światełko i dla pań co mają jeszcze reagujących emocjonalnie

Madzen
- piwonie i jarzmianki.. proszę o podsłanie linku od obejrzenia.

https://pl.pinterest.com/pin/421579215090779630/

https://pl.pinterest.com/pin/421579215090779631/
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 06:42, 30 wrz 2015

Do góry
Ciekawa jestem gdzie znajdą miejscówkę różowe zawilce?

Balkonu nie mam i nie będe kłamać, ze chciałbym mieć.
Ogród do odświeżenia 06:29, 30 wrz 2015

Do góry
Za ile kupiłaś t jezowki, mam takie same

Poszerzaj tarwnik, nie zastanwiaj sie.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 06:23, 30 wrz 2015

Do góry
Jejciu znów na randkę lecisz?
Ogród Małej Mi - sezon 2015 06:15, 30 wrz 2015

Do góry
Gdzie jesteś Anno?
Ogród pod trzema dębami 19:49, 29 wrz 2015

Do góry
He ale wiosna będzie piękna w tym roku.
Łączmy się wszystkie cebuloholiczki

Jesień tez piękna !
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:44, 29 wrz 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)
Narcyze i żonkile to mucha zjada...tzn ich cebulki. Mała Mi juz kiedyś o tym pisała...

ps. moich na szczęscie jeszcze nie tknęła.

Ale dopiero w drugim roku. Zatem Małgosiu bez obaw, ta wiosna będzie narcyzowa
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:37, 29 wrz 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

Hahaha! U mnie dokładnie to samo!
Albo ja mówię "mam pomysł"... a on "nie!"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:36, 29 wrz 2015

Do góry
monteverde napisał(a)

Ja próbuję delikatnie wybierać, ale od razu karmnik się wyrywa pozdrówka

Aniu trzy lata walki, mam dość....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies