Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Pszczelarnia 17:33, 30 wrz 2015

Na Twoją różankę się nie nadaje, chyba że dla róż parkowych. Ona jest bardzo geometryczna i mocna. Pod graby jak najbardziej. Choć trudno pisać o skarpecie w rozumieniu obwódki. Raczej o podsadzeniu.
Robaczek 18:14, 30 wrz 2015

U mnie Herzogin Christiana rośnie z Geoffem i wydaje mi się, ze pasują...a obok jest Pomponella
HC ma długą przerwę, wg mnie Pashmina lepsza i z Pomponellą tworzy duet idealny
Juzia 19:12, 30 wrz 2015

Madżen... muszę przesadzić róże sadzone wiosną
Robić to teraz, czy wiosną???

Ensata 19:27, 30 wrz 2015

AnaAn napisał(a)
Kupiłam ją w niemieckiej szkółce jesienią 2013 roku i zdążyłam ją już przetestewać
Hm, to moja jakaś dziwna, bo w tym roku nie, ale w zeszłym jak lało, miało smętnie zwisające pąki, które się nie otwierały, ale zasychały/gniły na krzaku
Ensata 19:27, 30 wrz 2015

Juzia, przesadzaj teraz:_) w sensie teraz nie, ale jesienią
lojalna_ 19:32, 30 wrz 2015

A ja sie pytam gdzie te nowe zakupy ? Sa
Juzia 19:37, 30 wrz 2015

Ensata napisał(a)
Juzia, przesadzaj teraz:_) w sensie teraz nie, ale jesienią

Mówisz?
W sumie to na taką odpowiedź liczyłam
Madzenka 20:52, 30 wrz 2015

O matulu Rosomanes u mnie? AnaAn doradza a za nia Robaczek? Jestem zaszczycona! Dziewczyny podyskutujecie a ja sobie poczytam
Niesmiało dodam, ze Comte i Geofa mam za sprawa AnyAn w moim ogrodzie. Dzieki Robaczkowi kolejne kilkanaści innych róz do mnie trafiło ale pierwsza Grafin von H Orzeciez ja ubiegłe lato i jesien spedziłam czytajac Wasze watki rózane.musze szybciutko sorawdzić czy sie pojawiły nowe zdjecia na FOI i F
OO
Wszystkie róze są piekne i uważam, ze kazde polaczenie warto przetestować. Wszystkie propozycje tu złożone wg mnie godne polecenia. Mam Ascot połączona z Comte i ten kontrast zachywaca, ale trzeba stwierdzić, ze na pateli kwiat Ascot potrafi w jeden dzien sie przypalić , ale teraz jesienia wzdycham do niej od tygodnia.

Kreska ja zawsze jako bezobsługową Angielkę i kwitnąca przez calutki sezon polecam Munstead Wood. Niska i pionowo w drugim sezonie rosnie

Ale jak ktos mi zada pytanie kto będzie moja faworytka w sezonie Anno Domini 2016 to obstawiam na Minervę, dzisiaj stałam nad nia rano i cmokalam z zachwytu

Ensata i Zgajanka czy wy macie świadomość, kto tu dzisiaj u mnie buszował?
Madzenka 20:55, 30 wrz 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Na Twoją różankę się nie nadaje, chyba że dla róż parkowych. Ona jest bardzo geometryczna i mocna. Pod graby jak najbardziej. Choć trudno pisać o skarpecie w rozumieniu obwódki. Raczej o podsadzeniu.

Pszczółko kostrzewa Maire'a zakupiona do grabow na orzedpłocie. Za płotem bedzie srebrzysto-niebiesko z lawenda i grabami. Chyba przedołocie mi sie teraz bardziej podoba niz inne czesci ogrodu...
Moze zdąze posadzić w sobote rano bo potem imorezę imienionwą mamie urządzam

Lojalna z powodu dlugiego dnia w pracy i ww powodu zdjęc na razie nie ma i nie będzie....
Madzenka 20:57, 30 wrz 2015

Ewik napisał(a)
Co myslicie o lavender Ice do herzogin? Mała, zdrowa,chetnie kwitnąca, dobrze radzi sobie na słońcu. U mnie na totalnej patelni.

Ja bym takiego duetu nie stworzyła. Lavender mam przy Burgundy Ice oraz Minerva i podoba mi się ta kompozycja ale do bladych rózowych chyba bym proponowała. To zimne odcienie wg mnie nie pasuja do siebie, ale nie mam Herosgin wiec moze jestem w błędzie.