Mirka zaglądam do Ciebie, właściwie do wszystkich dawnych osób zaglądam ale nie na bieżąco tylko od razu czytam kilka stron. Nie likwiduj rh, masz piękny ogród i okres kwitnienia rh jest na pewno bardzo ważny w tym ogrodzie. Pięknie skomponowałas rabaty z nimi i moim zdaniem masz zachowany umiar w roślinach , a że są krzyczące w czasie kwitnienia moim zdaniem to nie wada, nie kwitną zbyt długo i taki festiwal kolorów u Ciebie jest cudowny, nie zmieniaj nic bo na takie duże rośliny czeka sie latami.Rzadko komu udaje się miec o kazdej porze roku tak piekny ogród, bardzo proszę wycofaj sie z tego pomysłu.Zobacz jak wielkie są moje, tam gdzie czerwona kropka jest mój M, te juz naprawdę sa za wielkie
na poniższych zdjeciach są azalie, M znów zaznaczony kropką
Aniu nie tylko o oczy chodzi, najbardziej o suszę , nie chcę na forum o ogrodach pisac o umieraniu roślin. U Ciebie stale pada , nie zrozumiesz mojego problemu.
Franceska i mnie wtedy (2012r) wydawała się duża , jaka jest teraz juz pokazałam ale jeszcze wieczorem zrobiłam dla porównania zdjecia z M , zobacz jak urosła. M i rozmiar Franceski zaznaczone na czerwono kropkami.
Witam
To już szósta Tuja gdzie zauważyłem ze dzieje się coś dziwnego z nimi.
Podlewane są wiec nie maja sucho, ostatnie nawożenie było 27 maja czy to atak jakiegoś grzyba?
Jeżeli tak czy macie coś bardzo dobrego na grzyba .
Czy może to mrówki podgryzają korzenie?
Lub może maja za mokro?
Proszę o pomoc.
Danusiu dziękuje. Podczytuję czasem u Ciebie a i u Mai widuję ostatnio.Pomysł mi się podoba , w Twoim wykonaniu ta rabata na pewno będzie zachwycająca .Czy niebo tez powstanie?, bo u mnie przypadkiem zrobiło się malutkie niebo.
14.05.2021 Doczekałam się obcięcia czubków tuj. Nie chciałam, żeby rosły wyższe i zasłaniały las za ogrodzeniem. Generalnie nie przepadam za tujami i nie podoba mi się gdy rosną "na dinozaura" Na trawniku widać jeszcze ślady po odwiedzinach kreta