Hansestadt spora u mnie rośnie ale godzi się z różnymi bylinami, nie gniewa się na nie. Eukaliptus daje radę w ogródku?
Tak masz o czym myśleć. Caryopteris też potrafi w potwora się zmieniać i kwitnie stosunkowo krótko albo i zmarznąć na przedwiośniu
Gosiu, u mnie jest jednak troszkę cieplej. Jeśli miejscówka jest osłonięta, to eukaliptus daje radę. Ważne, żeby miał zimą drenaż w korzeniach. Tutaj eukaliptusy rosną w ogrodach.
O tak, Caryopteris może być wielkie Przyciąga mnóstwo bzyków . Mówisz, że krótko kwitnie? Hmm, trzy tygodnie około chyba…
Hanse mogłabym posadzić obok Emmy Hamilton. Myślę, że będą pasować, a Ty jak myślisz?
Poszłam zrobić zdjęcia poglądowe obu róż, oceń sama. Zebrałam płatki opadłej Hansestadt, Lady właśnie na nowo rozkwitła. I dla porównania Hanse w pączkach gdy ma jeszcze najmniej żółci
Dopiero przy takich zdjęciach widać ślady różu u Lady
Ostatnio patrzyłam na Lady EH i powiem, że jak zawsze byłam na nie, to ten nieoczywisty kolor, bardziej brzoskwiniowy z domieszką różu nawet mnie zainteresował..
Gosiu! Piękne zdjęcia ogrodu. Róże na powyższych zdjęciach obydwie mi się podobają. Zresztą niezależnie jaką roślinkę fotografujesz zawsze super wygląda.
Firletka u mnie też chodzi swoimi drogami, co roku zmienia miejsce pobytu.