Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do odnowy

Ogród do odnowy

Gosiek33 09:44, 04 lip 2021

Anda napisał(a)
Pięknie

A ja się zastanawiam, gdzie upchnąć w Hansestadt . I jeszcze eukaliptus w przedogrodku mi się marzy. A miałam zaplanowany Caryopteris. Co tu zrobić? Boszsz, za mały ogród na te chciejstwa.

Hansestadt spora u mnie rośnie ale godzi się z różnymi bylinami, nie gniewa się na nie. Eukaliptus daje radę w ogródku?
Tak masz o czym myśleć. Caryopteris też potrafi w potwora się zmieniać i kwitnie stosunkowo krótko albo i zmarznąć na przedwiośniu
Anda 13:01, 04 lip 2021

Gosiek33 napisał(a)

Hansestadt spora u mnie rośnie ale godzi się z różnymi bylinami, nie gniewa się na nie. Eukaliptus daje radę w ogródku?
Tak masz o czym myśleć. Caryopteris też potrafi w potwora się zmieniać i kwitnie stosunkowo krótko albo i zmarznąć na przedwiośniu

Gosiu, u mnie jest jednak troszkę cieplej. Jeśli miejscówka jest osłonięta, to eukaliptus daje radę. Ważne, żeby miał zimą drenaż w korzeniach. Tutaj eukaliptusy rosną w ogrodach.
O tak, Caryopteris może być wielkie Przyciąga mnóstwo bzyków . Mówisz, że krótko kwitnie? Hmm, trzy tygodnie około chyba…

Hanse mogłabym posadzić obok Emmy Hamilton. Myślę, że będą pasować, a Ty jak myślisz?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Gosiek33 14:06, 04 lip 2021

Każdy rejon ma swoje pozytywy

Poszłam zrobić zdjęcia poglądowe obu róż, oceń sama. Zebrałam płatki opadłej Hansestadt, Lady właśnie na nowo rozkwitła. I dla porównania Hanse w pączkach gdy ma jeszcze najmniej żółci

Dopiero przy takich zdjęciach widać ślady różu u Lady
Kasia_CS 14:56, 04 lip 2021

Ostatnio patrzyłam na Lady EH i powiem, że jak zawsze byłam na nie, to ten nieoczywisty kolor, bardziej brzoskwiniowy z domieszką różu nawet mnie zainteresował..
Alija 15:07, 04 lip 2021

Gosiu! Piękne zdjęcia ogrodu. Róże na powyższych zdjęciach obydwie mi się podobają. Zresztą niezależnie jaką roślinkę fotografujesz zawsze super wygląda.
Firletka u mnie też chodzi swoimi drogami, co roku zmienia miejsce pobytu.
tulucy 16:00, 04 lip 2021

Gosia śliczny nachyłek. Wiesz może, jaki to?
Gosiek33 16:18, 04 lip 2021

Kasia_CS napisał(a)
Ostatnio patrzyłam na Lady EH i powiem, że jak zawsze byłam na nie, to ten nieoczywisty kolor, bardziej brzoskwiniowy z domieszką różu nawet mnie zainteresował..

bardzo lubię wszelkie złamane pomarańcze
Gosiek33 16:19, 04 lip 2021

Alija napisał(a)
Gosiu! Piękne zdjęcia ogrodu. Róże na powyższych zdjęciach obydwie mi się podobają. Zresztą niezależnie jaką roślinkę fotografujesz zawsze super wygląda.
Firletka u mnie też chodzi swoimi drogami, co roku zmienia miejsce pobytu.

Dziś kilka firletek wyrwałam, zaczęły dominować....
Gosiek33 16:24, 04 lip 2021

tulucy napisał(a)
Gosia śliczny nachyłek. Wiesz może, jaki to?

pewności nie mam ale stawiam na Bloomsation Dragon, tyle, że na żadnych zdjęciach nie widzę go w fazie żółtego środka

a może to Cherry Pie?

edit: znalazłam jeszcze Red Elf - i po zastanowieniu stawiam na niego
tulucy 17:59, 04 lip 2021

Dzięki, będę szukać.