Judith z pewnością będzie bardziej wybarwiony rosnąc na słońcu niż w cieniu. Moje krzewy tej odmiany też mają nowe przyrosty wybarwione, a dół i środek zielone. Zobacz fotkę - słońce jeszcze do nich nie dotarło z rana W promykach bardziej czerwone odrosty
Nie ogarniaj jest piękny. Też mam takiego potwora podtyksmngo s on taki ciężki co chwilę tyczki przewraca i znowu tyczkami podtykam. Wiosna gonprzessdze w inne miejsce aby mieć lepszy dostęp do niego.
Róż masz chyba więcej niż kwasolubow. Pięknie tajemniczo i to mi się podoba.
Ta tajemnica ogrodu nigdy się nie kończy. Cudowne anabelki. W tym roku jedna anabelke kupiłam, ale widzę że w donicach można też sądzić.
Czy to jest Misecznik tujowiec? Jaki oprysk najskuteczniejszy i termin stosowania. Posiadam w sumie 40 szt tuj szmaragd i na jednych jest mało prawie wcale a na drugich pełno. Miesiąc temu Kupiłem i wsadziłem tez tuje szmaragd na pniu i ta ma najwiecej i chyba się nie przyjęła bo robi się coraz bardziej ruda można jakoś uratować jeszcze ? Oczywiście juta została wyjęta z korzeni, nie rośnie na szmacie.
Ogólnie oprócz tej na pniu tuje nawożone dolistnie pinivitem i kropelkowo do ziemi magiczna siłą do iglaków, zadne opryski nie były wykonywane wiec może od chorób grzybowych by trzeba było opryskać tez ? Nie wiem co robić. Z oprysków mam: Topsin, Scorpion 325 sc, Amistar i Mospilan. Tylko nie wiem czym opryskać kiedy i jaka dawka. Czytałem ze na misecznika to karate gold stosować tak ?
Witam przepiękny widok aż się chce chodzić, oglądać, podziwiać i wąchać każdy kwiat. Stipy piękne. Prawie wszystkie rośliny masz w półcieniu (może to złudzenie) i dlatego tak wszystko pięknie rośnie.
Fantastyczne zdjęcia.
U mnie binici też mają mnóstwo kwiecia. Zamówiłam nizsze kocimiętki w Albamarze.
Louise Odier na powstającej rabacie angielskiej. W tym roku prawie wszystkie róże cięłam do poziomu gruntu. Powoli odbijają. Przetrwały nieniaruszone tylko historyczne LO i Gypsy Boy.
Róża Parole, bardzo duży kwiat zawsze kwitł jeden kwiat następny rozkwitał po okwitnieciu pierwszego. Tym razem kwitną wszystkie naraz widok nie samoloty kwiaty jak talerze
Nie za bardzo mi się podobała ta róża a ona w tym roku taki ładny krzaczek uwila i pięknie kwitnie