Pierwsze kosodrzewiny kupiłam chyba w 2012... jak robiłam skalniak w donicy przy tarasie. Hahahaha! Ale to chyba dwie sztuki tylko miałam. Max 3.
Później dokupiłam kilka jak robiłam już tę różankę z fotki na gotowo ... czyli 2016.
Tu słabo widać, bo małe były
Rady...
1. Jak nie chcesz żeby były duże i rozłożyste, to trzeba uszczykiwać świeczki
2. Uważaj na gąsieniczki (jakiś borecznik), bo mogą w kilka dni ogołocić cały krzak do zera.
Poza tym - bezobsługowa.
Niby miało być słonecznie, ale weekend w przeważającej części był pochmurny. Kaptur na głowie był niezbędny. Powiewało momentami dość silnie.
W 99% uporządkowałam część ozdobną. Zostało przycięcie kosmatki w brzeziniaku i wypielenie tam mniszków. Wysiewów w warzywniku nie udało się dokończyć.
Ogarnięte.
Przymrozki w niewielkim stopniu polizały magnolię. Póki co. Bo znowu zapowiadają ochłodzenie.
Doniczkowe, to zestaw producenta, bidens żółty, noałe nie znam i rowe- wydawałami się odmiana petunii, ale zapomniałam.
A drzdewka dopiero patyki i nie ma co pokazywać, Tfu, Tfum, niech się zakorzeniają. Ze 3 lata pewnie będę czekac na pierwsze owoce, albo i dłużej. Ale chciałam jakiś cel sobie wyznaczyć, i coś nowego miec do podziwiania. 10 lat temu, takimi drzewkami były magnolie. Doczekałam się kwiatów. Teraz czekam na derenie, i śliwobrzoskwinię. Co z tych patyków będzie? Zobaczymy. Miłego, szybkiego tygodnia.
Witam.
Może jakaś mądra głowa doradzić jaki nawóz dać teraz na wiosnę?
Wczoraj robiłem wertykulację i nie za bardzo wiem czym sypnąć???
Mam Yara mila Complex
Yara tera calcinit czyli saletra wapniowa do oprysku
Skład:
azot całkowity – 15,5% N (w tym: 14,4% N-NO3 i 1,1% N-NH4); wapń – 26,5% CaO (19,0% Ca);
Oraz mam jeszcze jeden nawóz o składzie jak na zdjęciu
Pół dnia świeciło dzisiaj słońce. Przypiekłam sobie twarz, zmęczyłam mięśnie i mimo, że niewiele widać z tego co dzisiaj zrobiłam, to dzień uważam za udany