A każda ta cyferka to jedno wejście?
Ja myślałam, że jak ktoś otwiera stronę na której jest jeden post to jest +1, a jak jest 8 postów na stronie to się pojawia +8 na liczniku?
Rano obeszłam ogródek. Niewinnie cebulki szafirków przebijają się z ziemi. Zaczynają kwitnąć przebiśniegi. Wiem, że u innych już są, a u mnie wiosna co roku spóźnia się o dwa tygodnie. Taki mam mikroklimat.
Jest zimno i szaroburo.
A teraz zaczął padać śnieg z deszczem, ale chyba taki przelotny.
Justynka zalinkowała piękny ogród holenderski. Nie znałam go. I chyba odkrywam mój styl. Są w nim zakątki, które bardzo mi się podobają. Niestety w moim małym ogródku wszystko sprowadza się do nasadzeń w skali mini Chciejstwa biorą górę nad stylem. Jeszcze
Może jak już zaspokoję moje chciejstwa, to kiedyś zrobię ogród stylowy
Wklejam tu link od Justyny, może też coś kogoś zainspiruje
Ten pierwszy pin i następne to projekty na CHFS Fajne, nie ?
Aniu, nie chcę Cię martwić, ale na 18 metrach nie da się zrobić inspiracji Polinki. Jej projekt brałam pod uwagę Ale rozrysowując go wyszłoby troszkę inaczej, niż myślisz. 3 kostki po 2 m (albo po 1m, jak na inspiracji) to dopiero 6 metrów. Do tego 2 metry zabiorą serby i 6 metrów trawki, daje ci to 14 metrów przy kostkach dwumetrowych. To spore kostki.
Przy metrowych masz zaledwie: 8 metrów. Wizja fajna, ale czy powtórzenie tego po całości by dało też taki efekt? No i jeszcze dochodzi koszt takiej rabaty?
Ale to ty decydujesz
Aaaaaaaaa... bo bałam się, ze nie doczytałąm wcześniej ...
Ania zaczyna dojrzewać. Super.
Aniu, nie bierz wszystkiego do siebie, jako przytyki, czy lanie po uszach
Przypomina mi się Gesslerowa i jej początki programu, kiedy wszystko wyrzuca, nakrzyczy, a potem słodka, miła, wszystko stawia na nogi, hi, hi.
Ktoś tu dobrze napisał, ze to twój ogród i twoje zasady. Głowa do góry.
Dasz radę.
Wiesz, ten pomysł z drzewami przy domu bardzo mi się podoba. Bardzo. Wprawdzie odeszliśmy od inspiracji Polinki, ale nowe spojrzenie, świeże, inne pozwala się otworzyć na nowe pomysły.
I tak, jak pisałaś, że z 8 projektów inspiracji może powstać twój, niepowtarzalny, wyjątkowy. Bo to ty masz czuć i robić tak, jak w duszy ci gra.
Szpaler rh pasowałby przed drzewami Albo pomiędzy podsadzone
A Danica zamiast kosodrzewiny też by fajnie pasowała moim zdaniem
Przed domem jest ścieżka, to też pomoże przy sadzeniu drzew chyba.
a ja mam wrażenie że nie zawsze pytania sa czytane ze zrozumieniem, nasuwa mi sie jeden przyklad od razu. ale nie chce takich przepychanek u mnie. skończmy to dziwne przerzucanie winy bo ja do nikogo pretensji nie mam a mi sie wciąż obrywa
Iwonko drzewem sie nie martw bo akurat ono jest najpierw cięte wlaśnie tam na końcu tej ścieżki wzdłuż domu, tak jest strefa mojego drwala
w kwestii obelisków bedę miała do ciebie oraz innych osób znajacych sie na różach pytanie doprecyzowując od teścia ale to poodpisuje na te posty i je zadam ok?