Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Miejska ogrodniczka :) 22:13, 16 lip 2013

Do góry
Noooo...lilie miód malina!
Ja mam pełno takich gości (czytaj krety, nornice itp) bo mój dom wśród pól szerokich!
Na sczęście pod trawnikiem mam siatkę na krety i kopców nie mam!
Miejska ogrodniczka :) 22:09, 16 lip 2013

Do góry
Margolka napisał(a)
Lilie

Wow, przepiękna. Długo już ją masz? Moja wsadzona w tym roku strasznie mizerna.
Nie masz problemów z "perukami" - nie przemarzają? Trawka super. No i widzę, że cztery łapy są - a to idealne uzupełnienie ogrodu.
Ps.
Co by nie było, że nie chcę rozmawiać .
Pozdrawiam serdecznie.
Mój ogród 22:08, 16 lip 2013

Do góry
U Ciebie jestem zawsze na bieżąco, lilie śliczne (muszę koniecznie dokupić więcej), ogóraski też w tym roku powinnam zbierać na miski, trawki ładnie rosną
Pozdrawiam
Rododendronowy ogród II. 22:06, 16 lip 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
wodne lilie cudne!!! i liliowców masa! Gdzie Ty to wszystko masz pochowane, Bożenko! Jak u Ciebie byłam, to głównie Rh widziałam Chyba widać to co kwitnie...

pozdrawiam, miłego dnia!!

Pochowane po kątach bo najlepsze miejsca zajęły rh . Masz racje najbardziej zwraca się uwagę na to co kwitnie.
Rododendronowy ogród II. 21:55, 16 lip 2013

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Bogdziu ale masz lilii różnych. Jak chodzę z pieskiem to widziałem białe lilie u kogoś. Muszę zrobić fotę. Pozdrawiam.

Nie mam Zbyszku tak dużo bo u mnie wymarzają i trzeba stale kupowac nowe ale jest i tak sie czym zachwycac i cieszyc. Zrób tą fotę bo pewnie jest piękna.Pozdrawiam serdecznie.
Bajkowy ogród Weroniki 20:43, 16 lip 2013

Do góry

hortensje i lilie

hortensje i floksy

jeżówki i motyle

perukowiec i lilia żołta (miała być niebieska)

czerwona róża Grand Prix, i nn
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:13, 16 lip 2013

Do góry
Lilie.....

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:03, 16 lip 2013

Do góry
Irenko, byłam, lilie wąchałam Pozdrawiam serdecznie i bardzo się cieszę, że miałam okazję Ciebie poznać buziaki!
Warmińskie dylematy 19:45, 16 lip 2013

Do góry
moje lilie dopiero zaczynają kwitnienie, mam zaledwie kilkanaście w jakichś zwykłych kolorach i tylko waniliowe pachną, pozostałe bezzapachowe niestety

Kwiatki i rabatki u Elizy 18:07, 16 lip 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Elizo, ja też mam przetaczniki, jeszcze nie jest ich za wiele, ale na drugi rok podzielę. Lubię te niebieskie kłosy, najładniej wyglądają jak jest ich spora grupa. Lilia cudna, coraz bardziej lubię lilie.

Bożenko, ja też polubiłam przetaczniki, bo długo kwitną, a to najbardziej lubię w ogrodzie. Niektóre kwiatki zbyt prędko przekwitają.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:17, 16 lip 2013

Do góry
Irenko, też jeste za tym żeby kupować sprawdzone rośliny, chociaż strat się nie uniknie. Trawy też bywają kapryśne, ale u mnie jakoś rosną. Kupiłam rozplenicę o bordowych liściach i można ją potraktować jako jednoroczną, miskanty u mnie rosną dobrze. Lilie masz cudne, coraz bardziej przekonuje się do tych cudnych kwiatów.
Mój ogród 15:56, 16 lip 2013

Do góry
Basiu, nie wiem jak nazywają się moje przetaczniki. Dostałam je w zeszłym roku od koleżanki małą kępeczkę, już je podzieliłam, a na wiosnę zrobię to znowu. Wiem że jest wiele odmian przetaczników, one są średniej wielkości.
Bogusiu, cynie wsiałam późno prosto do gruntu, było za gęsto to przerwałam i popikowałam na puste miejsca po cebulowych. Tą odmianę mam pierwszy raz. Te niepikowane rozrastają się w kształcie krzaczków, będzie dużo cyniowych kwiatków.
Reni, te lilie kwitną u mnie pierwszy raz, sama jestem zaskoczona ilością i wielkością kwiatów, oby tak kwitły jeszcze kilka lat.
Nati, ta hosta już jest dużo większa od tej na zdjęciu. Przesadziłam ją w tym roku i wyraźnie jej to posłużyło. Zrobię jej tera zdjęcie już większej.
Debro, te cynie są inne od moich zeszłorocznych. Opakowanie mam na działce, zapiszę jak będę teraz ich odmianę. Zawsze możemy się wymienić nasionkami. Ja bym chciała niskie cynie, są fajne na obwódki, widziałam takie obwódki u Szmita.
Irenko, Misię potargałam, jest taka kochana i wierna, uwielbia siedzieć ze mną jak jestem przy komputerze.
Małgosiu, to wredna osa, zrób wszystko żebyś przyjechała w sobotę, no i żeby nie było śladu użądlenia.
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 15:46, 16 lip 2013

Do góry
Śliczne lilie. Też je bardzo lubię. Pozdrawiam.
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 15:20, 16 lip 2013

Do góry
Gosia, jakie masz cudne róże! I lilie! i jaki busz! jak u mnie! lubię
Tuje jakie masz wielkie, tak szybko urosły, czy duże sadziłaś?

I co to za hortensja? Invicibelle?

pozdrawiam!
Karola
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:56, 16 lip 2013

Do góry
Lilie piękne!!!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:51, 16 lip 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

pod paulownią lilie, jak paulownia podrośnie podetnę gałęzie, będą mieć lepiej, bo piękne, a liście je zasłaniają

Piękne
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:38, 16 lip 2013

Do góry

pod paulownią lilie, jak paulownia podrośnie podetnę gałęzie, będą mieć lepiej, bo piękne, a liście je zasłaniają

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:37, 16 lip 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

mam nadzieję, ze lepiej, jak u mnie! tyle miejsca, a ta akurat na srebrną rabatę i połamała lilie, a część wyrwała z korzeniami i starce porwane...no miałam ją ochotę trzepnąć!

oj, to takich strat nie mam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:33, 16 lip 2013

Do góry
aga_pe napisał(a)

moja "bestia" położyła się na nowo przesadzoną jukę. Zobaczę co z tego będzie

mam nadzieję, ze lepiej, jak u mnie! tyle miejsca, a ta akurat na srebrną rabatę i połamała lilie, a część wyrwała z korzeniami i starce porwane...no miałam ją ochotę trzepnąć!
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 14:12, 16 lip 2013

Do góry
Witaj Ewelinko,uwielbiam lilie i też stwierdziłam ogladając różne wątki,ze nie mam żadnych białych z dodatkiem koloru.

Bozenko,witam cie serdecznie.Po wpisie stwierdzam,ze za rzadko tu zaglądam.

Bozenko,uwielbiam poranną kawę na tarasie,ale przy takim cudownym lecie jaki mamy zapomniałam kiedy ostatni raz to robiłam.Dzisiaj znowu wiatr mało głowy nie urwie i zimno.

Celinko,witaj.Róza ta w realu jest stokroć piękniejsza.Wiosna kupiłam o podobnym kolorze,ale oczywiście nie odbiła mi.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies