Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Od nowa ... na przekór wszystkim 10:40, 07 wrz 2015

Do góry
Iwonko chcesz go zamiast tego co tu rosnie czy pomiedzy ogrodzenie a te rosliny?

jaką masz ziemię bo zapomniałam?- glinę, piach? Trzyma wilgoć?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:36, 07 wrz 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
[img size=320x480]]

a to jest mój ulubiony kadr z Twojego ogrodu...uwielbiam...
Od nowa ... na przekór wszystkim 10:34, 07 wrz 2015

Do góry
jestem-co tam??
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:33, 07 wrz 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

tak, stary żywopłot, który był puszczony kiedys zupełnie, a potem scietyu drastycznie. My go próbujemy wyprowadzić na prosta, ale musi byc wysoki- miejscami ponad 3.5 m wys, więc ciężka robota sobie z nim poradzić. W tym roku ja się poddałam bo ekwilibrystyka na drabinie z piłą 4 kg trochę mnie przerasta. Od tego sezonu tę robotę przejął mój Em- trochę się cieszę, a trochę nie- to oznacza że nie mogę mu wiercić dziury w brzuchu o inne roboty , bardziej budowlane.

Marta, a mogłabyś do mnie na chwilkę wpaść o tu bardzo proszę
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:30, 07 wrz 2015

Do góry
iwka napisał(a)
Magnolia, jakie stipy masz wypasione, pięknie
Przy składziku na drewno z czego masz żywoplot, grabowy?

tak, stary żywopłot, który był puszczony kiedys zupełnie, a potem scietyu drastycznie. My go próbujemy wyprowadzić na prosta, ale musi byc wysoki- miejscami ponad 3.5 m wys, więc ciężka robota sobie z nim poradzić. W tym roku ja się poddałam bo ekwilibrystyka na drabinie z piłą 4 kg trochę mnie przerasta. Od tego sezonu tę robotę przejął mój Em- trochę się cieszę, a trochę nie- to oznacza że nie mogę mu wiercić dziury w brzuchu o inne roboty , bardziej budowlane.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:27, 07 wrz 2015

Do góry
beta napisał(a)
ale bosko Marta!!!!!!!...jak Ty nam ten ogród dawkujesz
buziaki

dzięki.To wybór miejsc nie zasuszonych w trakcie naszego urlopu.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:26, 07 wrz 2015

Do góry
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:24, 07 wrz 2015

Do góry
Magnolia, jakie stipy masz wypasione, pięknie
Przy składziku na drewno z czego masz żywoplot, grabowy?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:20, 07 wrz 2015

Do góry
[img
size=640x427]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/95/957652/original.JPG[/img]
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:13, 07 wrz 2015

Do góry
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:11, 07 wrz 2015

Do góry
zostawię kilka przedulewnych fot
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:01, 06 wrz 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
a ja byłam zadowolona z biedrokowych cebul- tylko przebiśniegi były słabe, reszta ok.

Gosia wianek jarzębiowy tak śliczny że można siąść i płakać z zazdrości.
Rosplenica- wg mnie to przyschnięte kwiaty- wyschły zanim się rozwineły i stąd takie dziwo. Nie wiem czy tam nie dolaliście, czy może jakieś zwierze podżarło korzenie czy dziurę wyryło pod nimi.

ty leżakowłas na plazy a ja wilam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:14, 03 wrz 2015

Do góry
a ja byłam zadowolona z biedrokowych cebul- tylko przebiśniegi były słabe, reszta ok.

Gosia wianek jarzębiowy tak śliczny że można siąść i płakać z zazdrości.
Rosplenica- wg mnie to przyschnięte kwiaty- wyschły zanim się rozwineły i stąd takie dziwo. Nie wiem czy tam nie dolaliście, czy może jakieś zwierze podżarło korzenie czy dziurę wyryło pod nimi.

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 15:53, 02 wrz 2015

Do góry
Izoldo dzięki za wskazówkę, azalii japońskich mam już sporo w ogrodzie na tej rabacie są : zaczynając od trawek, 2 małe świerki kule, jodła koreańska, za tym korzeniem magnolia przed nim cyprysik i klon czerwony w nogach irga. Dalej 2 azalie, wierzba pendula, 4 tawuły, 2 żarnowce, 4 azalie japońskie, druga magnolia, 10 szt lawendy.

Planuje dodać do wszystkich rabat bukszpany kuleczki i trawy (turzyce) ale czekam na dokończenie ostatniej rabaty żeby tak hurtem zamówić.

Rzecz w tym że odstępy miedzy trawkami to około 30 - 40cm i nie bardzo widzę jak tam dosadzić azalie czy bukszpany bo wydaje mi się że mało miejsca a chciałam to jakoś ożywić bo w tym grysie są prawie niewidoczne
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:34, 02 wrz 2015

Do góry
chelll napisał(a)

Milko, dziękuję za rewizytę, zdjęcia i informacje. Ambrowca kupię, ale normalnego, mam jezcze miejce. Mam nadzieję, że będą rozły jak u Ciebie.

Moja magnolia kupiona w tym roku też tak wygląda. Mylałam, że pada, a to poparzenia Ulżyło mi. Teraz szukam w rozsądnej cenie gienie i żółtej jak Twoja, bo tego koloru jeszcze nie mam.

Z ciemnych traw zrezygnuję, choć piękne, bo jeśli nie zimują, to nie będę się z nimi bawić

Pozdrawaim!

I to jak urosną, bedziemy podziwiac
Pali liscie magnolii i azalii, trudno, taki rok. A trawami ciemnymi, mozna sezonowo się pobawić
Stale bordowa, ma taka być, to miskant Dronning Ingrid, sadzilam 2 tygodnie temu, wiec niewiele powiem.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:13, 02 wrz 2015

Do góry
może idzie ku lepszemu.... dobry deszcz to dobro.
Pszczelarnia 08:03, 02 wrz 2015

Do góry
Ewo, dech zapiera kiedy się do Ciebie wchodzi od zdjęć ogrodu.
Ja dzieliłam mikołajki, ale odmianowe, niskie, choć sądzę że system korzeniowy mają taki sam. Tyle że moje były młode, więc i korzeń niedługi.
Nie wiem jak jest przy długim korzeniu, pewnie trudniej.
Moje dzielenie kilku sztuk zakończyło się pełnym sukcesem.
Mikołajki zwykle się sieją obficie- może łatwiej o siewki?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies