Patrząc na zdjęcie odnoszę wrażenie że koleżanka nasza nie bardzo ma tam miejsce na "drzewo" drzwi-okno-ławka-przejście-ściana i drzewo pośrodku ? Raczej coś małego albo kolumnowego aczkolwiek mogę się mylić bo nie znam wymiarów a zdjęcie może dawać mylne odczucie
No ładnie, goście u mnie przy stole siedzą i radza a mnie nie ma! wSTYD
Pomysł niesamowicie oczywisty i bezkonkurencyjny, nie można chcieć nic innego i już właściwie miałam w głowie wszystko poukładane, już widziałam całość z Red Baronami w roli głównej gdy nagle oprzytomniałam ... psy je zjedzą ... Przecież wyniosłam te trawy z miejsca oddalonego metr od przyszłych nasadzeń To bez sensu
I wróciłam do lawendy, jeżówek i trawek. Czyli to od czego zaczynałam - styl śródziemnomorski
To jest dobra myśl i pogodziłoby kolorystycznie to co w donicy i to co przed nią ale wiesz co? Wyobraziłam sobie całość czyli to co już jest i to co ma powstać i tak się zastanowiłam czy nie gryzłyby się czerwone trawy w donicy i różowo kwitnące rośliny na gazonie zaraz obok ??
Na tym zdjęciu widać jak blisko siebie one będą. Na gazonie gdzie teraz widać żurawki są też różowe jeżówki i doszły różowe hortensje. Bliskość tych dwóch rabat chyba jednak wyklucza czerwienie prawda? Nie jestem pewna ale chyba by mi to przeszkadzało
Nie wiem czy dobrze myślę ale czy nie muszę na to patrzeć jak na całość ?
Jeśli tak to kolejny argument na nie dla baronów?
Dokłądnie tak, wszystko musi być spójne w zasięgu oka, tworzyć całość.
Czyli to nie jest dobre miejsce na barony. Choć ja lubię połączenie różu przechodzącego poprzez bordo, burgund w czerwień. Taka gama barw przechodzących. U Ciebie Olu jednak nie bardzo ten styl by pasował
No właśnie, trzeba jednak analizować na chłodno i brać wszystko pod uwagę.
Z donic będzie się wylewała tojeść, do tego rozplenica przy ścianie przed nią może ze dwie kulki bukszpanowe, w tle ML przemieszane z jeżówkami tak jak OLa leon poradziła, do tego może ze dwie lawendy i ew spróbuję dać niską białą hortensję.
Przed oczkiem styl jak na inspiracji z oczkiem
Co myślicie ?