Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogródek Anity 14:04, 16 lip 2013

Do góry
Pokaż warzywnik Liliowce i lilie boskie

pozdrawiam!
Wszystko o czym ... Marzysz 13:09, 16 lip 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Jakie piękne lilie Ci urosły!!!!!! One u mnie na drugim miejscu, zaraz po różach

Liliowców nie mam, ale się do jakiś różowiastych przymierzam

ja się Kasiu lilii dopiero uczę, ale rzeczywiście piękne są, a jaki mają zapach!
a na liliowce to jestem w tym roku chora, wszystkie bym chciala
Ogród w skali mikro :) 12:20, 16 lip 2013

Do góry
Kindziu.. Noo widzisz , ostatnio jakoweś szaleństwo w tym moim wątku ... O dziwo w kasie baba była a nie chłop ... Ale może dlatego ,ze ostatnia ..achhhh , wszystko mi jedno .. Grunt ,ze moja kieszeń zawału nie dostała

Oswajanie zwierzątka kiepsko mi idzie , ale odkąd zobaczyłam taką jaszczurkę jedzącą komuś z ręki na filmiku z you tube u Bogdzi , to stwierdziłam ,że nie popuszczę

A lilie.. Hmmm.. .. Noo Bogdzia mnie skusiła odmianą liliput .. ( czyli dla mego oczka w sam raz ) ale szukam jej teraz i wychodzi na to ,że Bogdzia ma jakiś rzadko spotykany w Polsce rarytas .. Nie wiem ,czy mi się uda kupić .. Pojadę dziś znów w takim razie do obika , a te Kobitki , jak mnie ma znów zobaczą , z tym moim wymyślaniem to chyba ze śmiechu umrą
Wszystko o czym ... Marzysz 12:18, 16 lip 2013

Do góry
Jakie piękne lilie Ci urosły!!!!!! One u mnie na drugim miejscu, zaraz po różach

Liliowców nie mam, ale się do jakiś różowiastych przymierzam
Ogród w skali mikro :) 12:13, 16 lip 2013

Do góry
Gierczusia, nie pędź tak...musiałam się kawał drogi cofnąć, coby tę limusie zobaczyć...warto było !!!!!! Ludu...jakie cudo....za 69? od razu mi się kojarzy...a fuj...Chłop w tej kasie był, żeś 3 krotnie taniej kupiła prawie???????????

Oswoiłaś już swoje zwierzątko? Tak pozuje...

Różowe lilie wodne będziesz sadzić ?????!!!!!!!!! Niemożliwa jesteś !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mój ogród 11:24, 16 lip 2013

Do góry
Bożenko, wszystko zachwycające, ale już te lilie, po prostu boskie!
a tu wstawiam foto twoich aksamitek, posiałam w grunt i juz pierwszy kwiatek
cudne są..pozdrawiam potargaj Misię ode mnie
Ogródek Anity 11:14, 16 lip 2013

Do góry
I takie tam

Liliowce

Lilie

Jeżówkowo
Rododendronowy ogród II. 10:52, 16 lip 2013

Do góry
wodne lilie cudne!!! i liliowców masa! Gdzie Ty to wszystko masz pochowane, Bożenko! Jak u Ciebie byłam, to głównie Rh widziałam Chyba widać to co kwitnie...

pozdrawiam, miłego dnia!!
Ogród w skali mikro :) 10:22, 16 lip 2013

Do góry
Anulka.. Na wagarach biłam ...., ale już wróciłam .. Cieszem się ,że u Ciebie remont dobiega końca , o już się martwiłam ,że kokardy nie wytrzymają

Co do lili wodnych... Wcale o nie nie myślałam , bo sądziłem ,ze moje oczko jest zbyt małe .. Ale Bogdzia pokazała mi lilie liliput .. I twierdzi ,że będą w sam raz .. Tak więc chyba dziś znów pojadę do obika ..

Hortka rzeczywiście mi się udała... Teraz myślę gdzie ją posadzić , bo w opisie pisze słońce lub półcień.. Mam to i to, ale nie wiem gdzie będzie jej si bardziej podobało.. Może ktoś napisze

Ale u Ciebie będziemy dolary w przyszłym roku zbierać , to dopiero będzie radocha

A słowa goopi i dooopa sa po prostu fantstiko

Buziam Aneczko .. Cieszę się ,że net oddali wreszcie
Ogród z łezką 10:12, 16 lip 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Pieknie Kasiu juz dalie u Ciebie kwitna bo u mnie cos pozno w tym roku. Masz piekne ;lilie a ta pachnaca boska Pozdrawiam no i mamy słoneczko

Mam też cztery dalie z drugiej strony tej rabaty...są połowę od tych mniejsze, gdzie im tam do kwitnienia. Ciekawe...

Policzyłam lilie...mam 68 szt. Wcale nie jest dużo, a niby tyle...przywiozłam jedną do domu, dopiero zaczyna pąka pierwszego otwierać, już pachnie
Było w niedzielę, w poniedziałek ziąb taki, ale dopiero po 17,00 zaczęło padać.
Rododendronowy ogród II. 09:41, 16 lip 2013

Do góry
Bogdziu ale masz lilii różnych. Jak chodzę z pieskiem to widziałem białe lilie u kogoś. Muszę zrobić fotę. Pozdrawiam.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:04, 16 lip 2013

Do góry
Sebku, kulki jak dla mnie super, lilie też mam i lubię w tym kolorze pudrowego różu, elegancko u ciebie się zrobiło. Pozdrawiam serdecznie i biegnę już do swoich zajęć.
Ogród w skali mikro :) 09:01, 16 lip 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Teraz dopiero zobaczyłam że jest instrukcja po polsku faktycznie był nawóz i granulki gliny ale koszyczka nie pamiętam.

Bogdziu .. Ja już nie wiem , jak Ci mam dziękować .. Z nieba mi po prostu spadłaś .. To teraz już wiem ,czego mam szukać .. A ponieważ czas jeszcze jest , to tylko się muszę zoreintować , gdzie takie coś mogę u nas zakupić i dawaj ... Lilie wodne liliput ... Hurrrrra
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 07:51, 16 lip 2013

Do góry
Lilie cudne ....szkoda, że zapach nie przechodzi przez neta
Mój ogród 07:36, 16 lip 2013

Do góry
Bożenko jak pięknie u ciebie..lilie zachwycają,a biała w szczególności.. u mnie jakoś marnie w tym roku kwitną
Mój ogród 07:11, 16 lip 2013

Do góry
Bożenko piękne masz te białe lilie no i cynie ładnie już kwitnąU mnie cynie pożal sie boże (małe,zarażone)
Przyjazny ogród 23:49, 15 lip 2013

Do góry
Wow ale pięke liliowce! Po co nam lilie? Ups....
Moje "Ranczo Akapulko" 23:46, 15 lip 2013

Do góry
Wczoraj pojechałam na moje ranczo. Chciałam ustawić przyczepkę w odpowiednim dla niej miejscu. Bałam się ze ugrzęznę w ziemi, bo dwa dni padał rzęsisty deszcz. Jakież było moje zdziwienie, gdy zobaczyłam że na działce zrobiło się klepisko lub inaczej mówiąc boisko. Ziemia dziwnie się skurczyła i wyprostowała, a po orce nie było śladu, z ziemi zaczęły wydostawać się kikuty zielska i różne źdźbła trawy jak na rżysku o skosach. Usiadłam na skuterku, paląc papierosa zastanawiałam się dlaczego tak się stało. Po krótkiej chwili zobaczyłam sąsiada jak niesie tam z kolegą ławkę tą którą tu widzicie na zdjęciu. Usiedliśmy na tej ławeczce i dumaliśmy, jak by tą przyczepkę ustawić tak by pasowała do całej kompozycji działki. Później ruszyliśmy do boju. Niestety przyczepka ani drgnęła, ugrzęzła w dołku i ani rusz w prawo ani w lewo. Dzień wcześniej we trojkę z innymi kolegami jak piórko ustawiliśmy ją na tej ziemi. A wczoraj tez we trójkę nie daliśmy rady nawet ją ruszyć.
Kiedy podczas kolejnej przerwy i odpoczynku usiedliśmy na ławeczce zapytałam sąsiada o ta ziemię i powiedziałam do niego, że nic nie widać z tej pracy glebogryzarki, ani traktora który orał pole i brony która bronowała, bo działka dziwnie się wyprostowała, wygładziła i z ziemi wystają kikuty chwastów spieszących się, by jak najszybciej tam znów wyrosnąć. Powiedziałam do sąsiada ze znów trzeba będzie ziemię pługiem zaorać. Jednak ten zaprzeczył kategorycznie że nie trzeba będzie jej orać. – odpowiedziałam do sąsiada „ jak to nie orać zobacz, znów chwasty wychodzą z pod ziemi „ .
To jak ja zrobię teraz moje ogródki? Oky, trawę zasieję tam gdzie trzeba a co będzie z grządkami, muszę je szpadlem znów kopać i perz wybierać. W jednej chwili się załamałam. Teraz nie wiem dlaczego tak się stało i co się stało z moją działką ? A taka byłam szczęśliw, że jeszcze w tym roku zrobię grządki i coś tam posadzę. Jutro mają grodzić całą działkę pojadę tam okł gdz. 13tej ale nie wiem jak to będzie ? Dziś znów padał deszcz, pewnie działka całkiem się skurczyła i zrobiła się z niej piaskownica. Powiedzcie mi teraz co ja mam zrobić?
Może ja nie mam ziemi tylko zwykły piach ? Tam w rogu są dwie stare sliwki, biedulki uschły, a mozę zmarzły, bo połowa gałęzi jest sucha, ale zostawiłam je może odzyją. U siąsiadów są piękne ogródki i wszystko im tam pięknie rosnie,kwiaty i warzywa a nawet krzewy uginają się od owoców.

W moim przydomowym ogrodzie tam gdzie mieszkam zakwitły lilie i powoj które bardzo kocham i ogóreczki już są gotowe do sporzycia.

Teraz nie wiem co będzie z tymi ugorami, jak ja sobie z nimi poradzę. Chyba że macie jakies pomysły , rady jak mam to zagospodarować?

Przyczepkę chcę odrestaurowac, pomalować na biało, lub pomaranczowo, a na niej namalowac postacie z filmu bonanzy. Zobaczę co da się zrobić, mże na wiosnę, jak sie nie rozpadnie to zrobię.

W sumie marzyłam o takim domku na mojej działeczce, ale rozmiarem nie wyrobię się, bo na działce mogę tylko postawic obiekt domek 25x25 i jakąs tam altankę po za tym nic wiecej nie wolno wybudowac. Studnia i ogrodzenie.

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:57, 15 lip 2013

Do góry
Evchen napisał(a)

Ale cudne masz te lilie! Piękny pudrowy kolor Cuuudne!

Dzięki Ewuś - ten odcień różu lubię, bo nie daje tak po oczach
Mój kawałek raju II 22:48, 15 lip 2013

Do góry
Kasiek napisał(a)

U mnie dostawa slimakow,codziennie,za darmo,w kazdej ilosci,nie pomaga popiol z kominka,szyszki i zbieranie Polozylam na widoku wielgachne nozyczki-moze sie przestrasza i same zwieja?
Aniu prezenta przytargalam

dzięki za piękną lilie może to dobry sposób
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies