Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Glina i zielsko 10:39, 12 mar 2021

Do góry

Wczoraj popracowałam. Przekładam zapas drewna do kominka w nowe miejsce bo w miejscu gdzie leży jest granica i będzie plot. Drewutni jeszcze brak
Mamy go na jakieś 10 lat palenia w kominku. Bo mąż lubi zapasy mieć.
Ogród w remoncie 10:24, 12 mar 2021

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Tak, w sezonie prawie ich nie widać . Trochę od strony ścieżki.

Cudne, brak mi takich widoczkow
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 09:56, 12 mar 2021

Do góry
Agi2006 napisał(a)
Ostatnie kolory jesieni. ....

Ale Ci to wszystko porosło.Jejku,ja naprawdę tu dawno nie byłam.
Co to za drzewko pomarańczowe?
Cudnie masz kobieto,muszę przejrzeć wątek, bo jestem tak po tyłach a Twój ogród naprawdę zachwyca.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 09:39, 12 mar 2021

Do góry
mrokasia napisał(a)
Piękną mamy zimę tej wiosny, prawda?

Oj , no to ja już takich obrazków za oknem nie mam Za to wiatr i deszcz. W sumie to nie wiem co lepsze bo w zadnej sytuacji nic robić nie można.Ty chociaz masz ładny widok za oknem...
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:25, 12 mar 2021

Do góry
Sądząc po tych zdjęciach to chyba jednak sianokosów

Glina i zielsko 07:21, 12 mar 2021

Do góry
LIDKA napisał(a)

Hey
Miałam patyki hortensji w wodzie ale zaczęła śmierdzieć.
Więc powkładałam w ziemie do kwasolubków bo taką mialam.
A że doniczek brak to kubki po jogurtach wziełam.
Zobaczymy co z tego będzie.

I poukładalam trochę drzewa ale za ciemno na foto było.
Dziś deszcz padał w dzień a z wieczora dość zimno jest i znowu pada.

Lidka wykop rowek w ogrodzie gdzieś w półcieniu blisko miejsca gdzie możesz zajrzeć co parę dni i podlać. I przenieś te patyki tam.
Ja tak próbowałam i ukorzenił się może jeden, reszta padła.
Za to w warzywniku powtykałam patyki i przyjęły się wszystkie
w domu jest za ciepło, wyciągną się liście a potem uschną...
Ogród w remoncie 07:20, 12 mar 2021

Do góry
Byłam wczoraj w O.

A dziś przyjdzie jeszcze przesyłka od Z.
Ciemienikowa wiosna
Ptasi gaj 00:11, 12 mar 2021

Do góry
Kasiu nie wiem trzeba by było przewertować strony. Mam fotki lepiej mi znaleźć wśród fotek w telefonie. Więc przykrywam najpierw siatka o oczkach 2x2cm ona jest grubsza przypinamy.ja kółkami na sztywno jak na batucie później na tą czarną narzucam siatkę o mniejszych oczkach zielona jak widzisz na1 i 2 focie.
Z tej zielonej częściej zrzucamy liście.i znowu kładziemy z powrotem.
Ta zielona jest bardzo lekka.

Też mam.pare patyków tego.miskanta śmieci okropnie. A nie lepiej jakby jesienią narzucił taka siatkę zielona na miskanta? Te siatki są w ogrodniczych np.obi.

Za tym.krzakiem w świerkach pełno słomy lezy

Glina i zielsko 23:45, 11 mar 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)
Będę trzymać

Po tej zimie, to wszystkiego można się spodziewać, ale przecież taki mamy klimat

Ta pergola od teściów, to musi stanąć w dobrym miejscu , żeby nie było, że jesteś niewdzięczna .

No to stoi.... tylko nie wiem czemu prawie na środku działki kazałam ją postawić. Chyba miałam pomroczność jasną.
Działeczka - powolne spełnianie marzeń. 23:38, 11 mar 2021

Do góry
Kokesz napisał(a)
Z mojej jednej kępki mam teraz ok 10 podobnych kęp
Zdjęcie z ubiegłego roku

Ale cudeńka prześliczne kępki.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:30, 11 mar 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zaczęliśmy ciąć, bo nie zdążymy

Danusiu, jak Ty to robisz, że nawet przy pracy wyglądasz tak ładnie i elegancko?

A gdzie czapka? Wiało dziś

Glina i zielsko 23:06, 11 mar 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)
Sporo masz tych patyczków .
A robiłaś już tak wcześniej?

Hortensji jeszcze nie ukorzeniłam. Więc trzymaj kciuki. Mam 5 rodzajów bukietowych wsadzione.

2 lata temu wsadziłam patyki róży pnącej do ziemi
w lecie i ukorzenilam 2 szt z chyba 8 patyków.
Nawet mi kwitły.

Przesadzałam je w sierpniu i myślę czy zimę przeżyły.
Teście mi pergole do nich sprezentowali.
Ale nadal nie wiem gdzie będzie stała docelowo.
Na pewno ją przeniosę.
Mam jeszcze róże na pniu i inną pnącą 2 szt w donicy.
Też im miejce muszę wymyślić.
Glina i zielsko 22:33, 11 mar 2021

Do góry

Hey
Miałam patyki hortensji w wodzie ale zaczęła śmierdzieć.
Więc powkładałam w ziemie do kwasolubków bo taką mialam.
A że doniczek brak to kubki po jogurtach wziełam.
Zobaczymy co z tego będzie.

I poukładalam trochę drzewa ale za ciemno na foto było.
Dziś deszcz padał w dzień a z wieczora dość zimno jest i znowu pada.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:30, 11 mar 2021

Do góry

Dziękuję za wskazówki.
A czy tymi trzema drzewami naniesionymi przez panią mogą być śliwy wiśniowe pissardi? Czy inne?
Czy może rosnąć po lewej i prawej stronie tych drzew hortensja limelight? (Hortensje te przepięknie mi kwitną)
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:05, 11 mar 2021

Do góry
A_gawa napisał(a)

Bardzo ładnie Dlaczego nie masz wątku?

Wydaje mi się, ze masz tam więcej głębokości na tej rabacie i że jest dość młoda, bo ani Umbry ani róże nie są duże.
Za drzwiami do ogrodu... 21:59, 11 mar 2021

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Też nie lubię pracować w zimnie i czekam na ocieplenie. Do ogrodu nie mam po co wchodzić, bo spadł nowy śnieg i leży od kilku dni.
Podziwiam zakupy Miło jest wprowadzić wiosnę chociaż do domu. Ja też obstawiłam się kwiatami, ale u mnie goszczą nowe storczyki
Bardzo mi się spodobała ta donica-waza. Też ją teraz kupiłaś? Możesz zdradzić gdzie?

U nas nowego śniegu nie ma, ale przez ten tydzień nic nie robiłam w ogrodzie Może jak będzie cieplej to jakoś szybciutko ogarnę!?
Przed domem mam jeszcze zimowe, poświąteczne bukiety, którym dodałam jedynie malutki wiosenny akcent( krokusiki ze sklepu)
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:38, 11 mar 2021

Do góry
Witam wszystkich,

Od lat podziwiam Wasze piękne realizacje i w końcu się przełamałam i postanowiłam poprosić o radę.

Mam do obsadzenia rabatę w kształcie litery L (ok. 6 i 5 m każde ramie), na "środku trawnika". Miejsce jest w półcieniu i chciałabym aby rozjaśniło zielony i ożywiło ponury kawałek ogrodu. Dodam, że rośnie tam już śliwa wiśniowa a na rabatach z tyłu (przy ogrodzeniu) rosną hortensje limelight i rr Percy Wiseman z Hostami (mix). Za ogrodzeniem jest ściana z drzew iglastych.

Moja inspiracja to rabata p. Danusi w pudrowym różu.

1, Miłorząb Marikel
2. Rozplenica Hamelen (mam jej dużo do podziału więc chciałam wykorzystać)
3. Krwawnik Paprika
4. Miskant morning light
5. Jarzmianka Większa Roma
6. Ostnica Pony Tail
7. Żurawka Berry Smoothie
8. Turzyca Praire Faier
9. Monarda jasnoróżowa
10. Turzyca Amazon Mist
11. Róże np. Leonardo da Vinci

Proszę o opinie czy nie za dużo tego wszystkiego, czy kolory będą pasować i czy taka kolorystyka w ogóle tam pasuje...

Prosze o rade jakie roze wybrac aby nie byly za wysokie i pasowaly kolorystycznie. Oczywiscie musza dac rade w polcieniu....

Widok ogrodu i planowanej rabaty

Chodźże na pole, do mojego ogrodu 21:30, 11 mar 2021

Do góry
beta napisał(a)

i nie mogę się już doczekać sezonu w Twoim ogrodzie...bo wszak wiesz, że to jeden z moich ulubionych ogrodów na O

Beatko, dziękuję Ci za te miłe słowa ♡

Przyznam, że już przebieram nogami, aby działać w ogrodzie. Na razie tylko hortensje i trawy poszły pod nóż. Reszta czeka na cieplejsze czasy

Korzystając z tego, że jest tak zimno, siedzę i rozrysowuje nowe rabaty i nowe elementy w ogrodzie, i w zasadzie mogę wrzucić tu taki projekt poglądowy co się zmieni. To wszystko oczywiście taka moja "ręczna" wizualizacja Przed & Po. Takie kaskadowe źródełko korzystające ze spadku i trawiastych schodów, które już mam. Do tego patio z pergolą i kolejnym miejscem do odpoczynku. Patio i cały element wodny będzie zrobiony z piaskowca, pergola drewniana. Do tego wycięte z trawnika kilka kolejnych rabat w ogrodzie. Takie plany. Ekipa miała przyjść od 12 marca, ale wszystko się przeciągnęło przez zalegający śnieg i chyba zaczną pracę dopiero po 11 kwietnia

Tu ujęcie tego miejsca z innej perspektywy.
Sezon 2017 u Hanusi 21:19, 11 mar 2021

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Alinko, dziękuję za komplementy, pewnie na wyrost, ale niech tam. Nigdy nie wiadomo, czym można człowieka wzruszyć i bez namawiania zmusić do uśmiechu. Wierszyków co raz mniej, bo czas na nie jakoś mija. Może to przez choroby wokół?
Ale postaram się znów coś "naciukać" niech no tylko wiosna się ustabilizuje na plusie.

Dla Ciebie coś wesołego... omieg kaukaski

Uwielbiam omiegi, prawdziwe słoneczka.

Hanusiu! U ciebie zawsze tak kolorowo, sympatycznie i ciepło!
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:12, 11 mar 2021

Do góry
Witam Was serdecznie,

proszę pomóżcie mi w wyborze drzewek do posadzenia wzdłuż płotu. Jestem mocno poczatkujaca. Przeglądam Wasze piękne ogrody i mam mnóstwo chciejstw ale dzięki Danusi i Wam wiem, że trzeba mieć plan... więc plan jest na cis, hortensje Limelight i miskanty Gracimilus lub Ml niższe piętra również w planie ale w terminie późniejszym. Pomiędzy trawami chciałabym posadzić drzewa liściaste. Podobają mi się okrągłe na pniu ale zastanawiam się czy na takiej wąskiej przestrzeni nie będą lepiej wyglądały drzewka o pokroju kolumnowym?

z drugiej strony zastanawiam się na podzieleniu tego wąskiego ogrodu poprzez rabatę w kształcie litery L tylko nie bardzo mam pomysł na zagospodarowanie tej krótszej części L. Od wiosny do późnego lata dom robi cień i słońce jest tu popołudniu.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies