Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koroną w tle

Ogród z koroną w tle

Annna12 09:44, 21 cze 2021

Kasia_CS napisał(a)
Ależ gigant trzcinnik świetny! Zresztą podobnie jak rabata "zmiennocebulowa" - czosnki zapowiadają się bosko!! Taki las żołnierzyków

Kasiu, w ubiegłym rokuten trzcinnik nie był tak wysoki! W tym roku jest wręcz spektakularny. To jego drugo sezon z mikro sadzonki. Wogóle będę polecać wszytskim ta trawę. Jest zwarta, piekna o każdej porze roku i szybko startuje...
Annna12 09:49, 21 cze 2021

Jako ciekawostkę wrzucam foto mojego milina... startuje dopiero teraz.. cóż za dziwny rok - zawsze ruszał wcześniej. Mamy prawie koniec czerwca a on uprzejmie rusza z listkami...
Annna12 09:57, 21 cze 2021

I jeszcze update na moją najdłuższą potrójną rabatkę... tu część hortensjowa jeszcze chwilka i czosneczki będę królować z hortkami Lime Light I jeżóweczką Candy - będzie cudownie!
Judith 11:00, 21 cze 2021

Trzcinnikiem KF zaraziłaś mnie już jakiś czas temu skutecznie - już posadzony .
Dorii 11:53, 21 cze 2021

Annna12 napisał(a)
I jeszcze na dobranoc, dzisiejsza wersja trzcinnika KF - zmierzyłam dziś wzrost - 160cm

Hmm, wielkie, idę moje zmierzyć
Annna12 15:12, 21 cze 2021

Judith no i bardzo dobrze

Dorii dawaj dawaj wymiary W e-katalogu piszą że wysokość od 1-2 metrów Czyli kurde ten mój to jeszcze żaden gigant
Anda 15:15, 21 cze 2021

Rzeczywiście piękny jest. Ja mam tylko Overdama
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Annna12 15:25, 21 cze 2021

Anda napisał(a)
Rzeczywiście piękny jest. Ja mam tylko Overdama

Tego też posadziłam w ubiegłym roku więc dopiero nabiera masy. Ale już widzę że chyba będzie niższy. I brakuje mi w nim tej soczystej zieleni... bo on taki paskowany zielono biały. U mnie ma jakies 50cm a u Ciebie?
Annna12 15:41, 21 cze 2021

Chce posadzić drzewka liściaste w miejscach zaznaczonych na czerwono... ma ktoś jakieś podpowiedzi? Gleba sucha i mega piaszczysta... jedyne co do głowy mi przychodzi to brzozy ale może jest coś innego godnego uwagi na takie miejsce? Pod drzewkami myślałam nad kosodrzewiną i sesleria jesienna. Tam gdzie czerwony prostokąt, będzie ławeczka gabionowa.
Anda 15:44, 21 cze 2021

Dopiero zaczyna kwitnienie i ma 1m. To mniejszy „brat” KF. Lubię jego paskowane liście, bo w słońcu wyglądają jak srebrne, a ten kolor u roślin sobie bardzo cenię
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies