Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Kwiaty we włosach 20:35, 06 paź 2018

Do góry
Robisz Goniu pkekne foty. Nawet z chwastu potrafisz go tak sfocic ze wyglads nak arcydzielo. Nie potrafie fot robic z detalami. Ja to macham cale okolice.

Warta to sie mreci po Polsce, jechałam z eMem do Czestochowy i mowi jedziemy przez Warte, nedziemy do Wroclawia tez przez Warte, do Poznania tak samo.
Pieknie meandruje po Polsce.

Dzisiaj piekna pogoda w slonku lato. Narobilam sie dzisiaj znowu przy cieciu brzoz i nie tylko. Gdzie masz Memory zrob fote.
Ptasi gaj 15:22, 06 paź 2018

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Memory dorodny, piękny, upolowany pod nosem hihi.
Miałam go kupić na wiosnę ale Marek z bambusowego... mi odradził...

Ci on może powiedzieć na jego temat jak to nowość z zeszłego roku złoty medal w Warszawie.

Im się kocha w bambusach i bambusy poleca też ładne, ale mam obawy odnośnie przezimowania. Jak mi coś odpali to też kupię
Słoneczny Ogród 12:43, 06 paź 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Daria tak przegladam sporo masz tych roślin.
Ladna kombinacja traw z zawilcami, u ciebie białe. Widzialam tez je masz te ciemno rozowe piekne sa maja duzo paczkow i kwitna pieknie chcialam kupic pojechalam za 2 dni juz zawilcow nie bylo.
W przyszłym roku musze kupic. Bo swoje wiosna pousuwalam myslalam, ze to chwasty.

Roślin przybywa i jeszcze przybędzie bo czekam za paczką zamówiłam cudowne złotolistne jaśminowce i trzmielinę taką, która teraz się przebarwia na ostry róż ( co ja z tym różem mam )
Obie rośliny wytrzymuja trudne warunki.
Zawilce z Miskantem Morning Light komponują się elegancko, bardzo mi się podoba to chłodne zestawienie, dołożyłam im jeszcze kostrzewy sine.
Różowe zawice też mam, obie odmiany kupowałam przez internet na wiosnę.
Pierwszy rok u mnie i dla tego troche później weszły w kwitnienie, ale zapączkowane są na maxa, jak nie przymrozi to sie dopiero rozkwiecą.
Kup sobie zawilce, bo warto i nie wyrywaj
Ptasi gaj 10:00, 06 paź 2018

Do góry
Dorotka to jest śmieszne, że tak się trzeba zachowywać to nałóg.

Mam jako tako ogród urządzony, tutaj na ogrodowisku oglądam ogrody i jeszcze mam mało kupuję prasę miesięczniki związane z ogrodami niektórych już nie ma w produkcji a ja dalej kupuję to jest choroba.

Obcinamy brzozy ale szkoła jazdy.
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:24, 05 paź 2018

Do góry

U mnie w tym roku wyrosl szparagus widocznje ptaki przyniosly nasiona. Rosnie blisko kaskady do oczka. Wmoim rodzinnym domu rosly szparagi. Kiedys bukiety ozdabiano galazkami szparagu.
Ja bym tam nie wywalala moze do innego miejsca przesadz.
Ja tez dzisiaj sadzilam, reszte zadolowalam wiosna posadze na stałe miejsce.
Troche przerobek musze zrobic i zwiru dosypac.
W tym roku na wiosne nie odkurzalam zwiru bo tak szybko rosliny rosly i na moje nieszczescie rozsialo sie wiele nie chcianych roslin i chwastow juz tego nie zrobie.
Też dokładam młodą szparagę do bukietów, tą wieloletnią też zostawię. Zrobiłam porządek na tej rabacie i może sobie tam rosnąć dalej. Mam w ogródku dwuletnie zaległości, niby coś tam robię ale wolno i niewiele, tylko tyle ile dam radę. Zdrowie i siły już nie te, a chemioterapia mnie osłabia. Przesadzić tej szparagi nie dałabym rady, ona się tam tak zadomowiła że zostanie tam aż sama padnie. U mnie też przydało by się dosypać żwiru, ale zrobię to na wiosnę. Mam jeszcze wiele roślin do wsadzenia, ale bez pośpiechu. Jutro też jest dzień

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:12, 05 paź 2018

Do góry
Dorota wchodzac na twoja strone to uczta dla oczu, smaku i duszy.
Och jak bym zjadla te cudenka wypieczone przez ciebie. Odchudzam sie tylko moge patrzec.

Nie wiedzialam, ze gipsowka jest w rozowym kolorze. Na wtykaj gdzie sie da bo u ciebie taki misz masz cieszy oko.
Sa szkolki, ktore tak pakuja przesylki tymi patyczkami ze rosliny nie maja szans sie przemieszczac w paczce.
A ja się już nie odchudzam, dbam tylko, żeby moje wyniki badań były dobre. Nie jem już tak jak kiedyś, ale kawałek do popołudniowej kawki zawsze Mąż i synowie też zawsze chętnie sięgają po moje wypieki. Nawet synowa, która kiedyś nie za bardzo była za ciastami teraz jest niezłym łasuchem. Wnuk chętnie ze mną piecze, a później zajada, a resztę pakuje i zabiera do domku no bo przecież sam piekł. Ma 4 latka.
Jeszcze dwie gipsówki mam do posadzenia i rutewkę. Muszę się dobrze zastanowić, żeby w przyszłym sezonie rośliny ich nie zagłuszyły.
Gożdzikowa - wiejski ogród 21:46, 05 paź 2018

Do góry
Basiu z ta szkolka to skaranie moje bo bez donicy nie wychodze z niej.
Wszystko mi sie podoba a juz nie mam gdzie sadzic. Nie chce nowych rabat robic bo starosc nie radosc trzeba wreszcie odpoczac. Popatrzec jak wszystko rosnie, a nie ciagle w ziemi grzebac.
Jutro podcinam czyli ekipa brzozy bo wysokie urosly w tym roku bardzo duzo i juz za wysokie trzeba podciac ok 1,5 m. Znowu trzeba to wszystko przemielic i tak w kolo Macieju.

Gożdzikowa - wiejski ogród 21:37, 05 paź 2018

Do góry
Witam Basiu
Lato cudowne, jesien tez. Dzisiaj od poludnia slonko swiecilo cieplutko. Z prognoz widac, ze lato wraca lub piekna jesien
Grzybow mam tyle, ze na cmaslaki patrzec nie moge prawie codziennie miedniczka.
Obieram je i palce mam brazowe w rekawicach nie daje rady. Kozaczkow tez sporo. Dzisiaj znalazlam 2 prawdziwki. W zeszlym roku zaszczepilam ziemie pod debem i sosna mikoryza grzybowa i moze to efekt tej obfitosci.

Jesien piekna tyle kolorow wszystko zolknie i czerwienieje. Rozplenice przepiekne. Moja jedna ma 2 m rozpietosci. Trzeba je rozsadzic, ale trzeba topora i dobrego drwala do wszystkich aby je wykopac.
I tak kazdego roku odpuszczam a one coraz to wieksze.
Mialsm trawke imperate ale sie pozbylam. Zasadzilam w nie odpowiednie miejsce perz byl wyzszy od trawki i zdominowal ja. Musze znowu wrocic do niej teraz jest jakas wysoka. U ciebie taka ladna.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 20:43, 05 paź 2018

Do góry
gobasia napisał(a)
Elu

Polska złota jesień u Ciebie..trawnik natomiast majowy

centrum ogrodnicze masz pod reką to zaleta...jest się gdzie odstresować

Basiu nie taka zaleta zalezy dla kogo z torbami pojde albo jeszcze gorzej eM mi kurek finansowy zakreci.
Ty wiesz, ze to wszystko przemycane.

Jezeli chodzi o trawnik fakt, ze wiosne chyba poczul piekna zielen.
W moim małym ogródeczku - Dorota 20:39, 05 paź 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
To jest wieloletnia szparaga ogrodowa, tu na zdjęciu jest odcięta od korzeni i taka przyschnięta. Od 2 lat próbuję się jej pozbyć, ale ona jest prawdziwa terminatorka. Co wiosna odbija ze zdwojoną siłą.

U mnie w tym roku wyrosl szparagus widocznje ptaki przyniosly nasiona. Rosnie blisko kaskady do oczka. Wmoim rodzinnym domu rosly szparagi. Kiedys bukiety ozdabiano galazkami szparagu.
Ja bym tam nie wywalala moze do innego miejsca przesadz.
Ja tez dzisiaj sadzilam, reszte zadolowalam wiosna posadze na stałe miejsce.
Troche przerobek musze zrobic i zwiru dosypac.
W tym roku na wiosne nie odkurzalam zwiru bo tak szybko rosliny rosly i na moje nieszczescie rozsialo sie wiele nie chcianych roslin i chwastow juz tego nie zrobie.
W moim małym ogródeczku - Dorota 20:21, 05 paź 2018

Do góry
Dorota wchodzac na twoja strone to uczta dla oczu, smaku i duszy.
Och jak bym zjadla te cudenka wypieczone przez ciebie. Odchudzam sie tylko moge patrzec.

Nie wiedzialam, ze gipsowka jest w rozowym kolorze. Na wtykaj gdzie sie da bo u ciebie taki misz masz cieszy oko.
Sa szkolki, ktore tak pakuja przesylki tymi patyczkami ze rosliny nie maja szans sie przemieszczac w paczce.
Za drzwiami do ogrodu... 20:05, 05 paź 2018

Do góry
anpi napisał(a)
Alicjo, ten clematis to Morning skySama jestem zdziwiona jego teraźniejszym większym niż latem kwitnieniem.Mam go drugi rok,ale w tamtym prawie nie kwitł,po posadzeniu,najpierw zmarniał potem odbił bujnie pędami,ale jesienią zakwitł bladymi, małymi może trzema kwiatami?Za to w tym roku pięknie
Kolor na zdjęciach zależy od światła,tu robione po obu stronach pergoli ,więc jedno jest bardziej pod słońce.

Piekny klematis juz wczesniej bedac na twoim watku troche czytalam o "Morning skay". Jest fachowa strona "zrodlo dobrych pnaczy" tam mozna wszystkiego sie dowiedziec. Jest to szkolka polska pana Marczynskiego i spolki.
Na dole opisu kazdego klematisa jest notka jakie sa podobne klematisy.

Umnie e. Atisy nie za bardzo rosly kupowalam je bo misie podobaly nie majac pojecia onich nic. Jak sie doksztalcilam w tym roku kupilam 4 szt i dosyc dobrze rosna jeden tylko Blekitny aniol padl. W kazdym razie musza byc dobrze karmione i podlewane.

MORNING... Mozna go ciac kazdej wiosny na wys 50cm.
Ptasi gaj 18:34, 05 paź 2018

Do góry

Widzisz Effka zawsze mi się to chrzani to dereń siberica wariagata a z białym elegantisima.

Aa widzisz, świetny ten dereń
Ptasi gaj 16:45, 05 paź 2018

Do góry
effka napisał(a)
Trzmielina cudna, mam derenie elegantissima i są.całkiem zielono-białe hm

Widzisz Effka zawsze mi się to chrzani to dereń siberica wariagata a z białym elegantisima.
Ptasi gaj 14:48, 05 paź 2018

Do góry
effka napisał(a)
Czy to trzmielina oskrzydlona? Bajkowa. Moja w tym roku ma.się bardzo źle.

To dereń elegantisima o ile się nie mylę bo mi się mylą.

Poniżej po lewej dereń po prawej trzmielina oskrzydlona co dzień piękniejsza.

Ptasi gaj 14:43, 05 paź 2018

Do góry
waldek727 napisał(a)

A w którym Centrum Ogrodniczym najczęściej robisz zakupy?
Ode mnie najbliżej na Bronisze.

Waldek nie. Napisałam a priv
Ptasi gaj 14:05, 05 paź 2018

Do góry

Możemy sobie podać rękę. Tyle roślin u nich kupowałam ostatnim razem powiedziałam, że powinnam dostać jakiś upust to powiedziała pomyślimy.

A w którym Centrum Ogrodniczym najczęściej robisz zakupy?
Ode mnie najbliżej na Bronisze.
Ptasi gaj 12:19, 05 paź 2018

Do góry

Możemy sobie podać rękę. Tyle roślin u nich kupowałam ostatnim razem powiedziałam, że powinnam dostać jakiś upust to powiedziała pomyślimy.
Mam kilka kart rabatowych pokazałam jej.
Nie mogę przestać tam chodzić bo to po drodze i to jest mankament tego gdzie mieszkam.
Ostatnio eM mi powiedział, że ty jak pijak, trzeba będzie w sklepie zabronić sprzedaży. Właśnie jak żyć nie wstępując.
Zaraz idę sądzić teraz będę latała i przymierzała gdzie posadzić.

Jak bym o sobie czytała, ja nawet chora jadę do nich i ostatnio wynegocjowałam upust , tylko 5% ale zawsze coś. Na większe zakupy 10%. Jak nie chcieli dać to powoedzialam, że mogliby reklamę sklepu u mnie w ogrodzie zrobić, tyle roślin mam od nich.
Ptasi gaj 11:58, 05 paź 2018

Do góry
CD

Ptasi gaj 11:53, 05 paź 2018

Do góry
Jeszcze wczorajszy rosną w kącie więc przymrozek nie dosięgnął.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies