Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

basia3012 12:07, 03 lis 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Tak Basiu to PokerI przegrał życie.

Dopytałam się o imię kotka bo moja synowa i syn mają Pokera. Jest częstym gościem u nas. Jest na stronie 72 mojego wątku na 4-5 zdjęciach. I na wcześniejszych stronach też się czasem pokazuje. Bo jak powiedziałam to nasz prawie codzienny gość. Mieszka 1 ulicę dalej. Możesz zobaczyć więc innego Pokerka. Przyjechał do Olsztyna z Krakowa, za synową. Ten też chodzi po naszej ulicy i jak jedzie samochód to nie za bardzo ucieka. Raczej samochód musi go ominąć.
Wiesz Sylwio, do moich sąsiadów przyjechała ich mama i teściowa z okolic Łodzi. Rozmawiając kiedyś ze mną zauważyła i jednocześnie zdziwiła się, że u nas kierowcy hamują i omijają gdy widzą kota. Powiedziała, że u nich tego nie ma. A ja sobie nie za bardzo wyobrażam aby było inaczej.
U nas dzisiaj pada deszcz. Jest ciepło. Wczoraj było przepięknie, słonecznie i ciepło.
Pozdrawiam.
kasiek 12:11, 03 lis 2018

O kurcze, faktycznie ktoś na wariata musiał jechać bo ta droga koło Waszego domu to jak wewnętrzna jest. Przykro mi bardzo...
AgnieszkaW 17:11, 03 lis 2018

Sylwio, bardzo dziękuję za odpowiedź w sprawie ambrowca i tulipanowca. To jednak na razie za duży kłopot dla mnie, tak okrywać co roku przez pięć lat... Ale za to u Ciebie będę podziwiać
Szkoda Pokera...
ElzbietaFranka 17:37, 03 lis 2018

a takie bombardowanie robią mi krety na krokusowej polance

Sylwio widocznie tam maja wyzerke dobra. Teraz nie ma co z nimi walczyc bo maja swoje tunele i oczyszcza ziemie z robali.
U mnie tez atakuja. EM poczatkowo zbieral ale jak przyjechalismy to wykopaly jeszcze wieksze kopce wiec dal spokoj.

Ten rozowy aster bardzo ladny.
sylwia_slomc... 18:04, 03 lis 2018

basia3012 napisał(a)

Dopytałam się o imię kotka bo moja synowa i syn mają Pokera. Jest częstym gościem u nas. Jest na stronie 72 mojego wątku na 4-5 zdjęciach. I na wcześniejszych stronach też się czasem pokazuje. Bo jak powiedziałam to nasz prawie codzienny gość. Mieszka 1 ulicę dalej. Możesz zobaczyć więc innego Pokerka. Przyjechał do Olsztyna z Krakowa, za synową. Ten też chodzi po naszej ulicy i jak jedzie samochód to nie za bardzo ucieka. Raczej samochód musi go ominąć.
Wiesz Sylwio, do moich sąsiadów przyjechała ich mama i teściowa z okolic Łodzi. Rozmawiając kiedyś ze mną zauważyła i jednocześnie zdziwiła się, że u nas kierowcy hamują i omijają gdy widzą kota. Powiedziała, że u nich tego nie ma. A ja sobie nie za bardzo wyobrażam aby było inaczej.
U nas dzisiaj pada deszcz. Jest ciepło. Wczoraj było przepięknie, słonecznie i ciepło.
Pozdrawiam.

Zajrzę z miłą chęcią Ale, że jak nie omijają i rozjeżdżają zwierzę?!!!
sylwia_slomc... 18:07, 03 lis 2018

kasiek napisał(a)
O kurcze, faktycznie ktoś na wariata musiał jechać bo ta droga koło Waszego domu to jak wewnętrzna jest. Przykro mi bardzo...

Kasia no cóż poradzić, widać się komuś tak bardzo spieszyło, że nawet nie sprawdził czy po potraceniu zwierzę żyje czy nie. Gdyby sprawdził to byśmy wiedzieli kto, bo przyszliśmy zaraz po.
Nawet mój tato powiedział, że On nas musiał usłyszeć i wyszedł przed nas...
Czasem tak robił.
sylwia_slomc... 18:10, 03 lis 2018

AgnieszkaW napisał(a)
Sylwio, bardzo dziękuję za odpowiedź w sprawie ambrowca i tulipanowca. To jednak na razie za duży kłopot dla mnie, tak okrywać co roku przez pięć lat... Ale za to u Ciebie będę podziwiać
Szkoda Pokera...

Aguś zapraszam, miło mi będzie zawsze
Moje drzewka to jeszcze mikruski i dlatego owijamy przed zającem i mrozem, jeszcze mi brakuje przesłony od wiatrów, ale rośnie, już mojego wzrostu jest, więc jeszcze dwa trzy lata i nie będą wiatry tak hulały
sylwia_slomc... 18:12, 03 lis 2018

ElzbietaFranka napisał(a)

Sylwio widocznie tam maja wyzerke dobra. Teraz nie ma co z nimi walczyc bo maja swoje tunele i oczyszcza ziemie z robali.
U mnie tez atakuja. EM poczatkowo zbieral ale jak przyjechalismy to wykopaly jeszcze wieksze kopce wiec dal spokoj.

Ten rozowy aster bardzo ladny.

Elu wyżerają mi dżdżownice Zrywamy teraz trawę w jednym miejscu gdzie też kret rył, robali nie ma dżdżownic dużo.
malgorzata_s... 18:20, 03 lis 2018

Kota żal bardzo Znam ten ból bo moje giną zawsze na drodze. Dlatego nigdy kota nie chciałam. Przyplątał się sam i zginął. Kret oszalał chyba że tyle kopców zrobił. Buziaki
sylwia_slomc... 18:29, 03 lis 2018

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kota żal bardzo Znam ten ból bo moje giną zawsze na drodze. Dlatego nigdy kota nie chciałam. Przyplątał się sam i zginął. Kret oszalał chyba że tyle kopców zrobił. Buziaki

No żal.
Gosiaczku spora część ogrodu u mnie w kopcach, już nawet nie walcze widać taki u nas urok od jesieni do wiosny, wiosną się znowu wyniosą na okoliczne pola. Na zimę pchają się do nas jak do świetnej stołówki.