Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

W Gąszczu u Tess 14:38, 10 cze 2013

Do góry
Evchen napisał(a)

No ja też się jej nie dziwię! Do Twojego ogrodu pasują piwonie różowe i bordowe
Biała nie zakwitnie....

Się zapytowywuję, bo mnie zaintrygowało - a czemuż to do Grabiowego lasu biała piwonia nie pasuje, hę?
Warmińskie dylematy 14:37, 10 cze 2013

Do góry
Tess, serdeczne dzięki za info u mnie na podlewaniu się nie oszczędza, więc nie byłoby z tym problemu, zwłaszcza że ja lubię późnym wieczorem, często po ciemnicy ogród podlewać, taki relaks przed snem
Kondziowy Ogród :) 14:36, 10 cze 2013

Do góry
Kondziu, 3maj się, musi być lepiej
Ogród na 300 metrach kwadratowych 14:30, 10 cze 2013

Do góry
Fajny taki kolorowy balkon.
Od dawna myślałam, co zrobić, by mieć miętę, ale nie sadzić jej w ogrodzie (bo ekspanywna jest, zaraza jedna, strasznei, całą rabatę mi w dwa lata zajęła). A tu proszę - Ewy balkon mnie natchnął
Będzie w donicy na tarasie królowała.
Bardzo podoba mi się Twój balkon
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 14:23, 10 cze 2013

Do góry
Łaał, jak soczyście. I Ogrodowiskowo
Kubusiowo 14:20, 10 cze 2013

Do góry
No, już sobie wyobrażam, ile roboty przez te dwa tygodnie odwaliłas. Kubusiowo lśni i błyszczy
Warmińskie dylematy 14:13, 10 cze 2013

Do góry
Pytałaś u Madżenki o karmnik. Madżenka kiedyś pisała, że u niej karmnik mało podłoża ma, bo jak panowie kładli płyty, to dużo betonu wokół płyt zostawili.
Madżenka mówi, że jak się go podlewa, to przy małej ilości podłoża daje radę.
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 23:38, 09 cze 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Iza, jak Twoje dalie? Wsadzasz je do gruntu, czy nadal w donicach?
Pokażesz?

Pewnie, że pokażę tylko zdjęcia zrobię
Już dawno w ziemi siedzą, stwierdziłam, że nie będzie przymrozków i jeszcze przed zimną Zośką wsadziłam robiąc im przy okazji angielskie cięcie i skróciłam je o połowę w celu zagęszczenia. Teraz zaczynają mieć pąki.
Wyczytałam, że będziesz na Święcie Róż? To do zobaczenia nareszcie
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 12:18, 08 cze 2013

Do góry
Hejka, Madżen
Zajrzałam na forum, bo u mnie chwilowo leje. Jak w tropikach: nie było chmury, nie było grzmotów. Żadnych oznak, i nagle lunęło. Intensywnie, więc raczej powinno być krótko.
Miłego dnia.
Ogród nad Rozlewiskiem 12:14, 08 cze 2013

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Zające ćwierkają, że Tesia wróciła nad Rozlewisko!
Protestuję, że kwiaty są nieogordowiskowe. Są bardzo ogrodowiskowe: a powojniki a orliki to co? Sznurek od kaszanki? Proszę wszystki ogródkowy przychówek przeprosić! Tojeść kropkowana jest prześliczna. Bardzo ją lubię. Czy znajdzie się dla mnie kawałek sadzonki? Taki mały pachruszczyk może być. Pozdrawiam Cię, Tesiula!

Te zające jakieś spóźnione informacje mają
Byłam w ubiegłym tygodniu. Wybieram się znowu za tydzień, ale już tylko na weekend.

Tojeści, Grabulki, to mam tu mnóstwo. Mnoży się niemożebnie Więc - o ile nie zapomnę - dostaniesz coś więcej, niż mały pochruszczyk.
Ja też ją lubię - pasuje do mojego ogrodu. Do Twojego też będzie pasować.
To masz jeszcze trochę zdjęć tojeści, w towarzystwie peonii różowej, która też ma do Ciebie jechać:

I w towarzystwie irysa.
Mydło i powidło na tej rabacie mam

W tle widać winorośl, co ją miałam wyciepać, bo odkąd tam bywamy, żadnego owocka nie miała. Ostrzygłam ją jesienią wysoce nieumiejętnie, zostawiając tylko główny pęd. I o dziwo, w tym roku jest kiść na kiści.
A to pomiędzy patykami to lipa. Posadziliśmy w ub. roku dwie i jedną załatwiły nornice, a ta trzyma sie dzielnie. Mam nadzieję, że będzie rosła. Kocham lipy.
Ogród nad Rozlewiskiem 11:59, 08 cze 2013

Do góry
Jeśli już jesteśmy przy boćkach, to kolejna ciekawostka.
W tym roku - podobno dość nietypowo - jest w Polsce dużo boćków, które nie założyły gniazd. Na łąkach nadbużańskich widziałam spore gromadki bocianów. Przyznam, że widok jest dość niecodzienny - jest dopiero czerwiec, a boćki sejmikują jak w sierpniu, przed odlotem. Zdania co do tej ilości "wolnych" boćków są podzielone. \
Jedni twierdzą, że to młodzież bociania, niedojrzała jeszcze. Co może być prawdą, bo w ubiegłym roku były duże liczbowo lęgi.
Inni, opierając się na mądrości ludowej sugerują, że "jak się boćki wcześnie na łąkach zbierają, zima wczesna będzie". Rany, jaka zima? Jeszcze lata nie było nawet...
Jeszcze inni uważają, że niektóre dorosłe bociany nie zdecydowały się na założenie gniazda i wychów piskląt. Zima była długa, więc mało czasu na wychowanie młodych będzie...
Tu namiasta jego zjawiska - przedpołudnie w dniu Bożego Ciała. Dzień wczesniej, przedwierzorną porą widziałam ich ponad 20 sztuk w tym miejscu.

Ogród nad Rozlewiskiem 11:45, 08 cze 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Znow piekne zdjecia z rozlewiska.Bocki i widoki , cudnie tam jest i ciekawie , szkoda ze takich miejsc jest coraz mniej.Pozdrówka zostawiam.

Bożenko, ja nieobiektywnie (bo uwielbiam to miejsce) przyznaję Ci rację co do cudności
Dla Ciebie, Bożenko, boćki moje (choć naprawdę nie są moje):
Blaski i cienie nowego życia 23:37, 07 cze 2013

Do góry
Ula, warzywnik obejrzałam, bardzo mi się podoba. I rzodkieweczki super sort.
Majówkę mam nad R. Ale nie jest jeszcze tak piękna, jak Twoja.
A zurawka to także moim zdaniem Purple Palace. Mam. Jak nie dostaniesz od Gosi, mogę się podzielić.
Jurajski Ogród 23:28, 07 cze 2013

Do góry
Agnieszko, wpadłam ze spóżnioną rewizytą.
Już miałam zacząć od podziwu, że wątek tak pędzi, przez trzy miesiące ma prawie 130 stron.
Ale poczytałam od jakiejś 100 strony, zachwycając się ogrodem i jego dalszym otoczeniem (zapożyczonym krajobrazem), i widziałam, że ogród Ci zalewało.
Mam nadzieję, że to już koniec, że już przestanie u Was padać.
Pozdrawiam
Ogród nad Rozlewiskiem 23:10, 07 cze 2013

Do góry
W gniazdku pod okapem mieszkają malutkie jaskółeczki.

A to ich mama lub tata, odpoczywa na paliku podtrzymującym młodą lipkę. Odpoczynek czy toaleta?

Ogród nad Rozlewiskiem 23:05, 07 cze 2013

Do góry
Trochę wiosny w ogródku.
Nieskromnie powiem, że kwiaty rosną jak szalone. Choć są mocno nieogrodowiskowe, jestem nimi zachwycona.

Ogród nad Rozlewiskiem 22:59, 07 cze 2013

Do góry
zawitka napisał(a)
Witaj Tess .Dawno nie byłam u Ciebie Rozlewisko urocze a zdjecia uchwycone ;Nie malowałam do tej pory nic od zimy bo mnie nie było ale pamiętam jak namaluję to napiszę Ci Pozdrawiam

Cieszę się bardzo, że zajrzałaś
No, nieskromnie powiem, że oprócz natury mam też kfiatki (wszak to forum o kfiatkach przecież jest)
Clematis Matka Urszula Ledóchowska.

Ogród nad Rozlewiskiem 22:50, 07 cze 2013

Do góry
Evchen napisał(a)
Dziękuję Ci za te zdjęcia... ... chwila normalności w gonitwie... uspokajające, że są jeszcze takie miejsca.. nie wszystko stracone...

Evochichonku, uwielbiam ten delikatny szelest liści topoli na wiatrze i świerkot ptaków...
I szum skrzydeł bocianich, gdy bociek leci na kolację na nadbużańskie łąki...

Ogród nad Rozlewiskiem 22:41, 07 cze 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Piękne naturalne krajobrazy wokół ciebie - pięknie. Serdecznie pozdrawiam

Witaj w moim ogrodzie, Agnieszko
Owszem, pięknie jest wokół. Specjalnie dla Ciebie, mój ulubiony widok.

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:09, 07 cze 2013

Do góry
Iza, jesteś boska!
"...poruszam się z kubkiem kawusi w promieniu 2 metrów (licząc na to, że nie dorzuci w afekcie)..."
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies