Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Się lubi - co się ma:) 21:03, 07 cze 2013

Do góry
Łaaał, Asiu, ależ masz cudne sosny!
To będzie, dzięki tym sosnom, bardzo oryginalny ogród.

Nie napiszę nic innego, niż Selly. Pooglądaj ogrody na forum (najlepiej chyba w wizytówkach, bo zwiedzanie wątków strona po stronie jest bardzo ciekawe, ale pochłania masę czasu - wiem, bo zwiedziłam tak mnóstwo ogrodów), i zobacz, jaki charakter ogrodu Ci się podoba i wówczas można planować i działać
Hosty bardzo lubię, więc podoba mi się pomysł z hostami pod sosnami.
Mój ogródek pod Gdańskiem 19:10, 07 cze 2013

Do góry
Weroniko, Tess, Marzenko dzięki , staram sie bardzo żeby były jak najpiękniejsze !
Aniu ! U mnie sie kładą i brzydko to wyglada... Podobno miałaś gościa z Gdańska ! Alez macie fajnie ze tak możecie sie spontanicznie spotkać
Dzi zakwitł powojnik Lemon Beauty średni ! A jakieś nagrody podobno dostał ... Dlatego go w kwietniu kupiłam
Jakieś takie dziwne te kwiaty ma ...
Ogród nad Rozlewiskiem 18:47, 07 cze 2013

Do góry
Witaj Tess .Dawno nie byłam u Ciebie Rozlewisko urocze a zdjecia uchwycone ;Nie malowałam do tej pory nic od zimy bo mnie nie było ale pamiętam jak namaluję to napiszę Ci Pozdrawiam
Ogródek na trzy lata 11:49, 07 cze 2013

Do góry
Tess napisał(a)

Jak pięknie.
Ewo, doczytalam, że trzy lata się już kończą. I Ogródek na trzy lata będzie już czyjś inny, a innego ogródka nie będzie...
Ale Ty zostań z nami, plisss. Nie trzeba mieć ogrodu, żeby tu być (chyba).

Choć rozumiem, że może być inaczej, bo masz rację, pisząc, że "Ogrodowisko to jest fajne miejsce ale raczej dla niepracujących zawodowo, albo pracujacych ale bezdzietny, albo mających starsze lub dorosłe dzieci, bo reszta to nie wiem jak znajduje na nie czas. Ja w każdym razie jakoś wątpię, żebym dużo znalazła."

Ps. Wiele razy byłam w tym wątku, i jakoś nie zakonotowałam, że ogródek był dwupoziomowy.

Nie no, Tess nie jest tak źle. Tylko na razie nie będzie. Za dwa trzy- lata założymy nowy ogród, już własny i na stałe.
Ten obecny jest dwupoziomowy, ale możliwe że tego wyższego poziomu nie pokazywałam, bo tam jest tylko warzywnik i piaskownica. Taka "część użytkowa".

Ja na pewno będę zaglądać na Ogrodowisko (w pracy w ramach kawowej przerwy ) tylko wątku już nie będzie. Przecież zaglądałam i wcześniej, jak jeszcze wątku nie miałam, głównie do działu "projektowanie ogrodów". To może tam wrócę. Tylko czasu już będę miała sporo mniej na to zaglądanie.
Dla odmiany czas na zmiany... 11:23, 07 cze 2013

Do góry

nl_kinia napisał(a)
Betka ścieżka doskonale Ci się wpasowywuje w "trumienki"! Masz oko dziewczyno!
już nie wspominając o doskonałej ręce - warzywa takie, jakie u mnie będą chyba za m-c dopiero

hej Kinia...ścieżkę dziś odczuwam na własnej skórze...łapki bolą..pozdr

MilenaP napisał(a)
U mnie 14 stopni i buro i ponuro. Rano była duża mgła, w nocy padało i teraz też deszcz wisi w powietrzu Już tak chciałabym poczuć na sobie ciepłe promyki. Dziś rano włączaliśmy ogrzewanie w samochodzie Mam nadzieję, że chociaż u Ciebie jest lepiej. Moja siostra jest od niedzieli z dziećmi ze swojej szkoły i swoimi prywatnymi na zielonej szkole nad morzem i mówią, że pogoda nienajgorsza. Buziaki

kurcze...jak zimno u Was...u nas słońce...choć temeratury narazie zachowawcze...buziaki

Tess napisał(a)
Łał, Beatko, ależ cudnaśna ścieżka! Angielsko się robi, bez dwóch zdań.
Ależ działasz! Gratki dla eMa, jeśli to on jest wykonawcą.

Hej Teresko...mówisz, że angielsko się robi...to mnie cieszy..gratki przekaże i eMowi i Bratu...sobie również mogę w pewnym sensie pogratulować...kilka przęseł wspólnie z M nabijałam sztachetkai...właściwie tylko przytrzymywałam...ale bezemnie by sobie nie poradził
buziaki Kochana
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 00:09, 07 cze 2013

Do góry
...zgadzam się z Tess
Buziaki zostawiam...
Kolorowy ogród na piasku 23:49, 06 cze 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Vivo, bardzo się cieszę, że znowu jesteś z nami
Brakowało mi Twoich rad i pięknych zakątków i kfiatków.

Witaj Tessi
Zakątki i kątki jeszcze będą a tymczasem dla Ciebie najdelikatniejsza z moich piwonii, jej płatki pięknie falują na wietrze

MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu 22:19, 06 cze 2013

Do góry
Oooooooooooooo, ale busz!
A myszki masz super dorodne, moje mniejsze. Ale i tak się cieszę, że przeżyły.

Ubawiłam się tekstem, że być na ogrodowisku i nie widzieć tego ogrodu... Boskie!
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 22:18, 06 cze 2013

Do góry
Iza, jak Twoje dalie? Wsadzasz je do gruntu, czy nadal w donicach?
Pokażesz?
BB 22:16, 06 cze 2013

Do góry
Ev, byłam. Ja żądam zdjęć!
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:10, 06 cze 2013

Do góry
Gapię się na te ostatnio dodane zdjecia i zachwycam różnorodnością roślin. Doborem faktur, kolorów, gatunków...
No, bosko.
Mój ogródek pod Gdańskiem 22:07, 06 cze 2013

Do góry
Moniko, dawno mnie nie było i omal nie przegapiłam wodnych hiacyntów.
I pomysł z clematisem w donicy takze wart zgapienia.
A powojniki powalają urodą (o ilości nawet nie piszę, bo ta info zwaliła mnie z nóg)
Żywopłotki cisowe. 18:55, 06 cze 2013

Do góry
Ja bym cięła jaśminowca po kwitnieniu jednak. Tak myślę, bo sama nie cięłam
Doczytałam, ile Ty masz tego ogrodu. Rany Julek, jak Ty dajesz radę???
Buziaczki zostawiam
Piękne zakupy.
Kolorowy ogród na piasku 18:49, 06 cze 2013

Do góry
Vivo, bardzo się cieszę, że znowu jesteś z nami
Brakowało mi Twoich rad i pięknych zakątków i kfiatków.
Ogródek na trzy lata 18:48, 06 cze 2013

Do góry
ewalm napisał(a)

Jak pięknie.
Ewo, doczytalam, że trzy lata się już kończą. I Ogródek na trzy lata będzie już czyjś inny, a innego ogródka nie będzie...
Ale Ty zostań z nami, plisss. Nie trzeba mieć ogrodu, żeby tu być (chyba).

Choć rozumiem, że może być inaczej, bo masz rację, pisząc, że "Ogrodowisko to jest fajne miejsce ale raczej dla niepracujących zawodowo, albo pracujacych ale bezdzietny, albo mających starsze lub dorosłe dzieci, bo reszta to nie wiem jak znajduje na nie czas. Ja w każdym razie jakoś wątpię, żebym dużo znalazła."

Ps. Wiele razy byłam w tym wątku, i jakoś nie zakonotowałam, że ogródek był dwupoziomowy.
Dla odmiany czas na zmiany... 18:38, 06 cze 2013

Do góry
Łał, Beatko, ależ cudnaśna ścieżka! Angielsko się robi, bez dwóch zdań.
Ależ działasz! Gratki dla eMa, jeśli to on jest wykonawcą.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:32, 06 cze 2013

Do góry
Irenko, dawno nie pisałam, bo w nieustającym, ale obecnie narastającym niedoczasie jestem.
Ale cofnęłam się dość znacznie
Pięknie masz. Pomimo że ogród opuściłaś na jakiś czas
Buziam
W Gąszczu u Tess 13:04, 05 cze 2013

Do góry
Witaj Tess widzę że też masz za mało czasu na dobę nieraz wpadam bez śladu ( na szybko ) a teraz się melduje i pozdrawiam z ulewnego dolnego sląska i zimnego brrrrrr
Święto Róż w ogrodzie nie tylko bukszpanowym - czerwiec 2013 20:35, 04 cze 2013

Do góry
Danusiu, pewnie wpadnę na chwilę. Zmieszczę się?
BB 23:59, 03 cze 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Ech, nic się przed Tobą nie ukryje. Masz zatem obiecaną różową i białą. Ale piwonie dopiero w sierpniu można dzielić i sadzić, tak mi się wydaje.

Wiem gdzie być i kiedy i swój swojego znajdzie i w czepku urodzona
Hurraaaaa! Będę miała Tesiową piwonię na rabacie!
Cóż mogę Ci podzielić?.. Może chciałabyś zwykłą -niezwykłą Jej Niskość Rogownicę?... Albo żurawki creme brule?.. zrobię specjalnie dla Ciebie szczepki kcesz? Zrobimy wymianę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies