Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wymarzyłam sobie wrzosowisko 20:34, 27 kwi 2025

Do góry
Pomidorowe przedszkole - dzisiaj były pierwszy raz hartowane.
Grzebiuszka ziemna 20:21, 27 kwi 2025

Do góry
Dzięki Asiu, ten agrest to odmiana bezkolcowa SPINE FREEA z czerwonymi owockami, do -30

a poniżej, moje drzewka kolumnowe w donicach zakupione w sierpniu 22 roku. w tym roku nie przycięłam ich w/g zasad podanych przez producenta, nie zdążyłam:
wiśnia groniasta obsypana gęsto kwiatami obok fragment czereśni SAM, ta tylko przy pniu ma kwiatki :

Renkloda ALTHANA, tylko 2 białe kwiatki, może się doczekam 2 owocków o ile ten ostatni przymrozek ich nie ciachnął:

Brzoskwinia Big Honey:

ma trochę niepozornych kwiatków, zobaczymy co z tego będzie

Jeszcze jest morela z Białorusi zdj mi się nie udało. Wypadło jedno drzewko brzoskwinia Revita, która miała wytrzymywać do -30 a wyleciałapo pierwszym lepszym przymrozku
Dębowe zakątki 20:16, 27 kwi 2025

Do góry
Alija napisał(a)
Aniu, piękne wiosenne kwiaty, cudna magnolia, zdjęcia bociana fantastyczne.
Podpisuję się pod Sylwią, też zawsze jestem w tzw. niedoczasie z robotą.
Serdecznie gratuluję nagrody.

A dziękuję Gosiu
Magnolia dobrze, ze sobie pokwitła już wcześniej i zaczynała przekwitać.
Dziś w nocy miałam jeden przymrozek i dostało się kilku roślinom. Kwiatom magnolii, jeden klonik, młode pędy liściowe judaszowca, kilka host, cytryniec i biały winogron ucierpiało to wszystko od mroziku.
Nie sety wschód i głupie przymrozki wiosenne.
Ja jeszcze jestem na niedoczasie.
Bardzo dziękuje za gratulacje :> .

Za drzwiami do ogrodu... 20:13, 27 kwi 2025

Do góry
Tak Dorotko, to tawuła śliwolistna.

Grzebiuszka ziemna 20:05, 27 kwi 2025

Do góry
Lidzia to galaretki owoce leśne z serkiem waniliowym i truskawkowe z serkiem, również kopułki z tego, środek to twarożek zmiksowany.
Aniu zrobię jeszcze jeden eksperyment z cięciem płatków magnolii w paseczki, ale do 100 g zbiorów, żeby wyszedł wizualnie tak jak właścicielce bloga mój zmiksowany ma wygląd powidła.
Postanowiłam, że jak będę kupować cokolwiek do ogrodu to musi być praktyczne i tak zakupiłam na wiosnę 2 agresty na pniu, będę tworzyć z nich kulki albo kropelki, w dużych donicach, a do jednej wrzuciłam krokusiki, do drugiej tulipy, żeby nie były gołe na wiosnę i do obu gipsówkę. Już im się zielone głowy zarysowują Mają stać przy wejściu z obu stron szklarenki, może w tym roku się uda, bo ciągle jakieś inne prace pojawiają się na horyzoncie

Czas różowych tulipków Mystic van Eijk kończy się, już wyłamywałam zawiązki owocników aż szkoda...

ale za to w pełni rozkwitu Tulipan Triumph 'Happy Generation' a przynajmniej pod taką nazwą zakupione, drugi rok bez wykopywania:

Robię dla siebie katalog tulipanów z własnymi zdjęciami, nie z internetu.

Dębowe zakątki 19:59, 27 kwi 2025

Do góry
Makao napisał(a)
Osz kurdeczka gratulacje
Jestem ciekawa Twojej pracy jak tak bo takie wyróżnienie to za spore zasługi dla miasta.

Bardzo dziękuję
No cóż maluję, wystawiam obrazy na wystawach indywidualnych i zbiorowych naszej Pasji. , Organizuje między innymi plenery, wystawy i jestem prezesem Stowarzyszenia chełmskich malarzy
Udzielamy się charytatywnie i w życiu kulturalnym miasta.

Ogród hortensjowo różanecznikowy 19:54, 27 kwi 2025

Do góry
Ogród hortensjowo różanecznikowy 19:50, 27 kwi 2025

Do góry
Nn
.
Mariette
Ogród hortensjowo różanecznikowy 19:44, 27 kwi 2025

Do góry
Kwitną moje ulubione tulipany o pełnych kwiatach Mount Tacoma i Aveyron
Ogród długi 19:36, 27 kwi 2025

Do góry
LIDKA napisał(a)

Ja tej równowagi szukam jeszcze. Coś jeszcze podosadzam ale większych rewolucji już nie będzie. Głównie pielegnacja. Mam plan duźo odpoczywać na tarasie.

Asia pięknie w promieniach słońca. Co za deski i wąż leżą na trawie ? Jakiś plan ?

Deski i wąż to tor przeszkód mojej corki i żeby nie było, za każdym razem przechodziłam

Lidko, to niedługo będzie równowaga jak myślisz o odpoczywaniu to już dobry znak
U mnie z planów jeszcze altanka na tarasie, kupiona z LM, bo chce trochę cienia, a żagiel się nie sprawdza.
Hustawka dla dzieci - na razie będzie przeniesiona stara, pomaluje ją tylko na biało, zobaczymy, czy będą w ogóle korzystać.
Altanka w miejscu kurnika wstrzymana, chce zadaszenie na taras w pierwszej kolejności.
Ogród zacząć czas. 19:24, 27 kwi 2025

Do góry
Te tulipany miały być bordo- czyżby leżały za długo w paczce obok tych żółtych?

I takie tamy:

Ogród zacząć czas. 19:21, 27 kwi 2025

Do góry
Na ogrodzeniu pierwszy raz nie zmarzł zimą powojnik Montana tylko kwitnie, hurra, hurra! Szkoda tylko, że podziwiać można tylko od strony ulicy, a nie okna kuchennego

Krasawica obsypana już kwiatami:

A piwonia drzewiasta lada chwila:
Ogród zacząć czas. 19:17, 27 kwi 2025

Do góry
Obiela jest piękna, cała obielona kwieciem, ale ciągle nie wyższa niż nad kolano. Czy ktoś z Was wie może, jak się nazywa wyższa odmiana? Bo chętnie bym nabyła do przeciwległego kąta:

Dereń walentynkowy będzie już kwitł? Na pewno się przyjął i zadowolony z miejscówki:
Ogród zacząć czas. 19:12, 27 kwi 2025

Do góry
Haha! Dziewczęta- poczułam się zbesztana, jak w szkole za brak zadania! Wstyd mi i już nadrabiam czem prędzej

Kocimiętka przy tarasie szaleje, a na podokiennej Cat’s Pajamas już kwitnie:
Grzebiuszka ziemna 18:56, 27 kwi 2025

Do góry
LIDKA napisał(a)
Bożenka magnolie masz bardzo piękną. Ślicznie ją wyprowadziłaś.

Lidziu dziękuję

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Bardzo podoba mi się teraz kształt magnolii. Zrobiłabyś za jakiś czas zdjęcie z tej samej perspektywy by pokazać ulistnioną? Jak mi lilaki podrosną do rozmiaru Twojej magnolki to też bym chciała je przyciąć na ten kształt, żeby im nogi obsadzić.

Patrycjo zrobię, już wypuszcza liście, choć jeszcze pąkami rzuca

Joku napisał(a)
Też podziwiam magnolię po cięciu. Myślałam że ona w tym roku nie zakwitnie. Kiedyś w ten sam sposób mówiono o cięciu rododendronów i iglaków, ze nie powinno się ciąć w żadnym przypadku. Okazuje się że drzewka znoszą dzielnie dziwactwa swojego właściciela.

Jolu dokładnie jak mówisz, znoszą tyle miała kwiatów, że uzbierałam pełną miskę i zrobiłam dżemik w sumie miałam 700 g a przepis wzięłam stąd:
https://trocheinnacukiernia.home.blog/2024/04/05/konfitura-z-magnolii/
ale taki ładny mi nie wyszedł, bo zmiksowałam, za dużo cięcia płatków smak może być, z lekką nutką goryczki, wyszło kilka słoiczków jeden otwarty do zużycia.

April napisał(a)
Metamorfoza magnolii bardzo w punkt. Teraz nawet poza kwitnieniem będzie atrakcyjna.

Jolu mam taką nadzieję i na to liczę

zbigniew_gazda napisał(a)
Tulipany cudne. U mnie tylko 2 się ostały - te babcine. Nowe odmiany raz zakwitły i koniec.

Zbyszku dzięki już te różowe niestety przekwitają, trzeba zachować ten spektakl na zdjęciach, żeby było czym pocieszyć oko w zimie część odmianowych też mi wypadła

Dorota321 napisał(a)
Rabata z migdałkiem i tulipanami w tle pięknie się prezentuje. Już samo wejście robi ogromne wrażenie.

Dzięki Dorotko ale nigdy nie dorównam Twojemu pięknu ogrodowemu za to inspiracja mojego wyrobu z dziś, którą zawdzięczam Tobie, także ten tego znowu zrobiłam furorę

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 18:55, 27 kwi 2025

Do góry
Wykopaliśmy 4 ostatnie bukszpany z ogrodu i posadziliśmy w miejsce zjedzonych przez ćmę.

Tu przed

Zdjęć po nie ma bo usiadłam i już dziś nie wstaję

Chwilę potrwa zanim się wypełnia dziury ale wygląda lepiej niż takie łyse

Opryskaliśmy na koniec wszystkie bukszpany i za parę tygodni trzeba będzie powtórzyć żeby i tych nie stracić
Ogród Basi i Romka 18:55, 27 kwi 2025

Do góry
Papryki czekają na posadzenie i rosną ogórki
Ogród Basi i Romka 18:54, 27 kwi 2025

Do góry
Pomyślałam, że pokażę nasze pomidory Em cały czas o nie dba, ja podglądam
Są już posadzone, nie wszystkie ale większość. Niektóre mają już kwiatki
Ogród Basi i Romka 18:45, 27 kwi 2025

Do góry
Eupraksja napisał(a)
Oglądam z zachwytem wiosenne byliny! Tiarella zachwycająca, czy ona się rozrasta szybko? Gdzieś ostatnio czytałam że kapryśna jest, a marzy mi się w łanach ☺️ A to niebieskie

to wielosił? Jakoś dotąd nie zwracałam na niego uwagi, ale po tym zdjęciu trafia na listę chciejstw, chociaż u mnie raczej nie da rady (sucho i cień).

U mnie tiarella średnio rośnie. Teraz mam ją w innym miejscu i jest jakby trochę lepiej, w poprzednim stała w miejscu.
A na tym zdjęciu to jes wiesioł. Mam jeszcze taki z żółtymi liśćmi. No mój rośnie w słońcu. Też mam takie miejsca u siebie, suche i cieniste, pod świerkami. Cały czas kombinuję co tam posadzić. Pod jednym fiolki sobie radzą, no ale nie chcę ich mieć aż tak dużo.
Ogród prawie wymarzony … 18:09, 27 kwi 2025

Do góry
Ten tego tam plus 4 sztuki
Teraz latam z łopato i szukam miejsca

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies