Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Rododendronowy ogród II. 22:46, 08 lip 2013

Do góry
Wcale się nie dziwię, że uwielbiasz te lilie

Ty mnie zaraziłaś rh..to ja cie pysznogłówkami.... i mamy remis...

Kurde miałam nie zaglądać... bo mnie świt zastanie.. ..
Rododendronowy ogród II. 22:10, 08 lip 2013

Do góry
W tej chwili najbardziej w moim ogrodzie podobaja mi sie te lilie.

Ogród przy lesie początek 2012/2013 22:04, 08 lip 2013

Do góry
Lilie śliczne
Mój ogród 21:54, 08 lip 2013

Do góry
Bożenko, piękne lilie i nie tylko. Róże w tym roku zachwycają swoją urodą a Ty potrafisz pokazać ich piękno.
Pozdrawiam Cię serdecznie, pozdrów ode mnie Toruń, bardzo lubię to miasto
Ogród niby nowoczesny ale... 21:33, 08 lip 2013

Do góry
Lilie też mam... i nawet kwitną tylko odmiany oczywiście nie znam...

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:10, 08 lip 2013

Do góry
Przyszłam lilie zobaczyć.. a tu widzę nowy wątek.. myślałam, że znów mam jakąś fata morganę.. już wystarczająco jestem dziś zestresowana... i pysznogłówki.. hi, hi, hi...... szalejesz bylinowo...
Mój ogród 20:40, 08 lip 2013

Do góry
Lilie cudne, a trawy jakie wybujałe..pozdrawiam
Mój ogród 20:36, 08 lip 2013

Do góry
Kochani, wpadłam do domu, w środę jadę do Torunia, ale wejść na forum to już prawie obowiązek jak odrobienie lekcji. Największą radość i niespodziankę sprawiły mi lilie, bo wprawdzie pąków miały dużo, ale kwiaty są na prawdę cudne. Duuuże, białe i jest ich mnóstwo. Pogoda też była super, w sobotę odwiedziłam Babopielkę i jestem pod dużym wrażeniem jej ogrodu.
Najpierw pokaże moje lilie. Mają tylko jedną wadę - nie pachną.

Jest ich trzynaście, bo tyle kupiłam cebulek.

A tu zajrzałam jej do środka.

Trawy rosną jak szalone. Ta po prawej nastarsza, ma trzy lata. Najmłodsza trawa miscanthus "Melepartus" niewidoczna na zdjęciu wsadzony późną jesieną też spisuje się wspaniale.

Może niedoskonały ale..... 20:04, 08 lip 2013

Do góry
O matko, ale bogactwo, juka, malwy, lilie, perukowiec....
No same śliczności....

Pozdrawiam
Ogród z łezką 19:27, 08 lip 2013

Do góry
W piątek w nocy lało...rano woda stała wszędzie, gdzie spadku nie ma. A wieczorem na grzyba pryskałam, burze sobie krążyły, nadzieję miałam...
Definitywnie zdecydowałam się na przedłużenie odpływu liniowego wzdłuż róż...ciągle mi je wypłukuje...przy tak intensywnych deszczach bruk nie zdąży odbierać wody i płynie sobie...Niestety to wiąże się znowu z brukarzami...muszą przyjechać, rozebrać i dołożyć, ale trudno. W sobotę lawendę muszę do donic wysadzić, stratują jak nic...róże się kolcami obronią
M pojechał w piątek na noc do pracy, tu podobno też deszczysko czadu dało...Zabrze, Ruda Śl. zalane...

Rano w sobotę zaraz na skarpę plewić wlazłam, na początku się kleiło do rękawiczek, ale potem coraz lepiej było Nie zrobiłam całej, padłam na pysk...śmiałam się, że nawet kapo by mnie nie zmusił do ponownego schylenia się...

Martwią mnie bukszpany w łezce...nigdy tam woda nie stała...aż do tego lata

ostróżki może...

Floksy pożal się Panie...lilie przy łezce też, nawet tawułka i dereń...
Zobaczymy co się ostanie. Najwyżej liliowcami obsadzę Gorzej jak susza będzie...
Moja działka. 19:00, 08 lip 2013

Do góry
Bogusiu widziałam Twoje lilie u Kindzi i wpadłam....
a tu rozważania o dębolistnej.
Jeśli chodzi o Magical Candle będę ją miała w dużej ilości i sama jestem ciekawa czy naprawdę lepsza wersja Limelight?
Kondziowy Ogród :) 17:31, 08 lip 2013

Do góry
Przetacznik napisał(a)
Ale Twój ogród ciekawie wygląda - widzę i przestrzeń i ciekawe zakątki i dużo pracy jaką w niego włożyłeś. Niesamowite te nakrapiane lilie. A co do czerwonej róży ja bym się na Twoim miejscu trzymała własnego pomysłu - czerwień nie jest zła, widziałam w ogrodach z daleka i bliska piękne krzewy czerwonych róż, które się wręcz wyróżniały. Jeśli masz przestrzeń to można by pomieszać tą czerwień z różem i bielą, albo z pomarańczem i żółcią i też dałoby to fajny efekt. Pozdrawiam : )
dziękuje bardzo jestem podniesiony na duchu zobaczę jak wyjdzie
Rododendronowy ogród II. 14:08, 08 lip 2013

Do góry
Margarete napisał(a)
Wpadłam Bogdziu na moment, poczytałam zaległości, jestem na bieżąco......padam ze zmęczenia, od czwartku miałam gości.......był czas i pogoda na ogród ale w sensie rekreacyjnym. Moja wnusia jest coraz rozkoszniejsza, niedługo skończy 2 latka.....bieganie za nia i zabawa wyczrpuje ale daje wiele radości.
Twojw pysznogłówki są śliczne, lilie też i te wodne te normalne w ogrodzie. Opowieści fotograficzne o ptakach w twoim wydaniu bardzo lubię. Pozdrawiam

Witaj Małgoś. Ci nasi goście choc kochani i wyczekiwani to i męczący bywaja a taka dwuletnia dziewczynka potrafi zmęczyc mimo że to cudowny wiek i nacieszyc sie nie można.W pysznogłówkach się zakochałam odkad dostalam od Ani, potem dokupiłam i znów dokupie . Tak samo na nowo zakochałam sie we floksach choc miałam spory przesyt nimi po ich wszechobecności w czasach mojej młodości ale to minąło i teraz bardzo je sobie cenię. Kiedy przejdziesz do ,,Naszych ogrodów"?, może zrób tak jak Kindzia i załóż w ,,Naszych ogrodach" nowy wątek, bedzie łatwiej do Ciebie zaglądac. Miłego dnia Małgosiu.
Rododendronowy ogród II. 13:59, 08 lip 2013

Do góry
marzena napisał(a)
Bogdziu, piękne lilie , moje w tym roku w ogóle nie kwitły i nie zanosi się na to że zakwitną ( ale wiem dlaczego...)
pozdrówka

Cudnie wygladasz na tym zdjęciu. Koniecznie napisz co zrobiłaś biednym liliom ze się obraziły i nie kwitną.
Rododendronowy ogród II. 13:51, 08 lip 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Bogdziu piękne lilie miły widok na dobranoc, może się przyśni?

Mam nadzieje ze miałaś miłe sny choc pewnie nie lilie. Dziś pokaże lilie od Roberta którą dostałam u Ani . To jej pierwszy kwiat więc szczególnie go sledziłam i w ten sposób powstał gif.

Kondziowy Ogród :) 13:18, 08 lip 2013

Do góry
Ale Twój ogród ciekawie wygląda - widzę i przestrzeń i ciekawe zakątki i dużo pracy jaką w niego włożyłeś. Niesamowite te nakrapiane lilie. A co do czerwonej róży ja bym się na Twoim miejscu trzymała własnego pomysłu - czerwień nie jest zła, widziałam w ogrodach z daleka i bliska piękne krzewy czerwonych róż, które się wręcz wyróżniały. Jeśli masz przestrzeń to można by pomieszać tą czerwień z różem i bielą, albo z pomarańczem i żółcią i też dałoby to fajny efekt. Pozdrawiam : )
Ogrodowy spektakl trwa ... 13:01, 08 lip 2013

Do góry
śliczne lilie
już siałaś bratki? kusisz ty mnie, bo u ciebie były wyjątkowe
moja martagon na razie jedna kwitnie, jakoś nie wiem czemu tak różnie

i odpowiedź
Mira, kupowałam kilka razy, jedne miałam w gruncie, inne w donicy i kiepsko mi szło; tym razem kupiłam kłącze i poszło lepiej; stoją w słońcu od 11 do godziny 17, codziennie podlewam i radzą sobie najlepiej ze wszystkich dotychczasowych prób i naprawdę są wyjątkowe do tej pory miałam białe i łososiowe
a kordyliny wypuszczają boczne odrosty, mam dzieci kordylinowe
Lilie - Lilium 12:39, 08 lip 2013

Do góry
Aniu dziękuję
te doniczki były w ogrodzie wsadzone tylko może w za dużym cieniu, ale je wykopałam i dam w inne miejsce

za to lilie botaniczne Henryego zakwitają

też się cieszę bo odrobinę pzypominają martagony
Lilie - Lilium 11:11, 08 lip 2013

Do góry
mira napisał(a)
wydaje mi się że nie aż tak małe, nie wiem jak duże powinny być
1 kwietnia były już w doniczkach i zapowiadały się dobrze

ale wyrosły na jakieś 15 cm i tyle, tylko 1 zakwitła ale może miała 30 cm wzrostu

trudno obejmuję je specjalną troską i czekam do kolejnego roku

a tymczasem lilie botaniczne mają pączki i czekam na kwitnienie

ale żeby bez lilii nie było to zostawiam moją trąbkową nowość

wsadź je w tych doniczkach do ogrodu ruszą na pewno
Lilie - Lilium 11:04, 08 lip 2013

Do góry
Pierwszy raz lilie miałam w ubiegłym roku. Zaczynają kwitnąć a ja jak dziecko się cieszę. Jestem w nich zakochana

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies