Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

Kindzia 19:07, 08 lip 2013

JulkAd napisał(a)
Co tu taka cisza .....Kasiu daj znać co u Ciebie

Zaraz napiszę Julciu, to miłe, że zaglądasz i pytasz Przynajmniej to...
Kindzia 19:10, 08 lip 2013

AniaDS napisał(a)
Kasiu, pozdrawiam. Co tam?

Melduję, że szołer Amistarkowy zrobiony, Ilse sztuk dwie posadzone, Hanne i Sunny Sky tyż... Dobrałam do Ilse dwa clematisy Mazowsze i mam nadzieję w sobotę je dosadzić. Najpierw myślałam za rok, ale boję się o korzenie róż wtedy...więc teraz mus
eliza3 19:11, 08 lip 2013

Kasiu, trzymaj się dzielnie, takie mokre lato nam przypadło... u mnie też mokro, nawet chwastów nie można wyrywać, bo ziemia się klei i do butów i do narzędzi
Złość bierze, ale cóż można zrobić... czekać na słonko...
Kindzia 19:12, 08 lip 2013

Urszulla napisał(a)
No i tym sposobem mamy kilka ogrodów na głowie.
Ja też mam jeszcze opócz swojego inny na sercu i myślami jestem i tu i tu.....

Trochę pomogę z doborem roślin, to maleństwo jest, ten ogród Wielkiej filozofii nie będzie Na Jej potrzeby moja ogrodnicza wiedza starczy
Kindzia 19:14, 08 lip 2013

eliza3 napisał(a)
Kasiu, trzymaj się dzielnie, takie mokre lato nam przypadło... u mnie też mokro, nawet chwastów nie można wyrywać, bo ziemia się klei i do butów i do narzędzi
Złość bierze, ale cóż można zrobić... czekać na słonko...

Och, Elciu...nie chciałabyś słyszeć jak w piątek w nocy klęłam na tą ścianę deszczu...znowu u nas... i całą noc...dobrze, że byłam sama w domu i nikt mnie nie słyszał...
Kindzia 19:27, 08 lip 2013

W piątek w nocy lało...rano woda stała wszędzie, gdzie spadku nie ma. A wieczorem na grzyba pryskałam, burze sobie krążyły, nadzieję miałam...
Definitywnie zdecydowałam się na przedłużenie odpływu liniowego wzdłuż róż...ciągle mi je wypłukuje...przy tak intensywnych deszczach bruk nie zdąży odbierać wody i płynie sobie...Niestety to wiąże się znowu z brukarzami...muszą przyjechać, rozebrać i dołożyć, ale trudno. W sobotę lawendę muszę do donic wysadzić, stratują jak nic...róże się kolcami obronią
M pojechał w piątek na noc do pracy, tu podobno też deszczysko czadu dało...Zabrze, Ruda Śl. zalane...

Rano w sobotę zaraz na skarpę plewić wlazłam, na początku się kleiło do rękawiczek, ale potem coraz lepiej było Nie zrobiłam całej, padłam na pysk...śmiałam się, że nawet kapo by mnie nie zmusił do ponownego schylenia się...

Martwią mnie bukszpany w łezce...nigdy tam woda nie stała...aż do tego lata

ostróżki może...

Floksy pożal się Panie...lilie przy łezce też, nawet tawułka i dereń...
Zobaczymy co się ostanie. Najwyżej liliowcami obsadzę Gorzej jak susza będzie...
Kindzia 19:30, 08 lip 2013

I żeby nie było, że narzekam ciągle ostatnio...

A teraz idę zaległości u Was nadrobić
gierczusia 20:35, 08 lip 2013

Ooooo, mammma... Kasieńko .. Tak czytam o tych Twoich zalewajakach i prawie płakać mi się chce.
.... Normalnie katasrofa .. ... Trzymaj się jakoś , buziolki ślę na otarcie łez ...
Kindzia 21:09, 08 lip 2013

gierczusia napisał(a)
Ooooo, mammma... Kasieńko .. Tak czytam o tych Twoich zalewajakach i prawie płakać mi się chce.
.... Normalnie katasrofa .. ... Trzymaj się jakoś , buziolki ślę na otarcie łez ...

Gierczuś !!!!! Twoje stożki nie ruszyło, zieloniutkie som !!!
Reszta zdycha, ale zaszałerowana, może się uda

I buziole za pocieszenie zara lżej
AgnieszkaW 21:18, 08 lip 2013

Oby już Twój ogród wreszcie obsechł (tylko nie za bardzo, by suszy znów nie było). Wody nie puszcza glina i ił, piasek natomiast jest od razu wypłukiwany. My teraz w newralgiczne miejsca daliśmy wlaśnie ziemię ilasto-gliniastą, by 'trzymała". Buziaki dla Ciebie