Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Milka 14:07, 08 lip 2013

To się cieszę ze klepnięte Zygi chce mieć kolorowo, nie tak monotematycznie, jak zrobiłam na rabacie, tam mam 3 kolory i dołożyłam jeden inny
Bogdzia 14:08, 08 lip 2013

Margarete napisał(a)
Wpadłam Bogdziu na moment, poczytałam zaległości, jestem na bieżąco......padam ze zmęczenia, od czwartku miałam gości.......był czas i pogoda na ogród ale w sensie rekreacyjnym. Moja wnusia jest coraz rozkoszniejsza, niedługo skończy 2 latka.....bieganie za nia i zabawa wyczrpuje ale daje wiele radości.
Twojw pysznogłówki są śliczne, lilie też i te wodne te normalne w ogrodzie. Opowieści fotograficzne o ptakach w twoim wydaniu bardzo lubię. Pozdrawiam

Witaj Małgoś. Ci nasi goście choc kochani i wyczekiwani to i męczący bywaja a taka dwuletnia dziewczynka potrafi zmęczyc mimo że to cudowny wiek i nacieszyc sie nie można.W pysznogłówkach się zakochałam odkad dostalam od Ani, potem dokupiłam i znów dokupie . Tak samo na nowo zakochałam sie we floksach choc miałam spory przesyt nimi po ich wszechobecności w czasach mojej młodości ale to minąło i teraz bardzo je sobie cenię. Kiedy przejdziesz do ,,Naszych ogrodów"?, może zrób tak jak Kindzia i załóż w ,,Naszych ogrodach" nowy wątek, bedzie łatwiej do Ciebie zaglądac. Miłego dnia Małgosiu.
Bogdzia 14:12, 08 lip 2013

irena_milek napisał(a)
To się cieszę ze klepnięte Zygi chce mieć kolorowo, nie tak monotematycznie, jak zrobiłam na rabacie, tam mam 3 kolory i dołożyłam jeden inny

Ja uważam że rh to piekne rośliny przez cały rok i świetne jako tło dla innych kwitnacych po nich , no a w czasie kwitnienia te olbrzymie bukiety jakich zadne inne rośliny nie dają. Co do kolorów to ja bym sobie nie wyrzuca la czegoś co robi człowiekowi przyjemnośc. Danusia robi piękne ogrody profesjonalnie a my mozemy miec co kochamy.
Bogdzia 14:13, 08 lip 2013

asc napisał(a)
Jakie ładne liście w liliach .... moje beznadziejne Chociaż mam sówki na pociechę

Aniu dlaczego beznadziejne, widziałam na zdjeciach i nic złego nie zauważyłam.
Bogdzia 14:16, 08 lip 2013

Konstancja30 napisał(a)
zatrzymać się nad takim stawem i tak zostać ... pomarzyć ... a mi wyszło dziś na dobranoc ... pozdrawiam

Co rok tak było a w tym marzeniom sa przeciwne komary i jak tylko deszcz zmyje środki przeciwko nim to szybko wyganiają z ogrodu, trzeba co jakis czas opryskiwac.Mam nadzieje ze taki komarowy rok juz sie nie powtórzy. Pozdrawiam Was serdecznie.
Bogdzia 14:44, 08 lip 2013

Teraz zdjęcia dla Gabrysi.na poczatku na murku rosły azalie japońskie i miedzy nimi róże . Tak było.( to dzisiejsze zdjęcie -róże przekwitaja).

Ponieważ róze marzły obraziłam się na nie i postanowiłam posadzic zamiast nich powojniki Arabelle.Jest tak

Bogdzia 14:47, 08 lip 2013

Jednak róz mi barakuje , szczegónie ich koloru i postanowiłam ze teraz bedą rosły i azalie i róże i Arabellki, czyli będzie tak

Urszulla 14:54, 08 lip 2013

Bogdzia napisał(a)
Jednak róz mi barakuje , szczegónie ich koloru i postanowiłam ze teraz bedą rosły i azalie i róże i Arabellki, czyli będzie tak

ślicznie Bogdziu
mnie też się tak podoba
Bogdzia 14:57, 08 lip 2013

No właśnie więc tak pozostanie tylko muszę na jesieni róz dokupic bo nie kupowałam jak postanowiłam z nich zrezygnowac.Pozdrawiam Ula.
agniecha973 15:03, 08 lip 2013

Lubię takie zestawienia. Jestem za dokupieniem róż. Moja Arabella pełza po ziemi, ale widzę, że na krzaczkach jeszcze ładniej wygląda. Mam w pobliżu kosodrzewinę, może tam ją skieruję?