Płytki mają to do siebie, że zawsze odpadają. Kiedy - to zależy od kleju. Przy nieodpowiednim odpadną po pierwszej zimie. Przy odpowiednim - trochę dłużej.
Aniu też pozdrawiam - oczywiście będziemy się widzieć w tych skowronkach jak się ogarnę w aktualnych sprawach pilnych
Sylwio, także miło cię widzieć w tych falach
Mam pytanie potrzebuję porady, doradzenia.
Mam dość dużą działkę pustą na której jest wykopane oczko i staw z wyspą ozdobne i che pod ogrodzeniem stworzyć rabatę o prostym nowoczesnym wyglądzie i teraz co posadzić fajnego i aby nie trzeba było nad tym stać bo brak czasu u mnie jest by 4 ogrodami się zająć cały czas.
a koło tej działki mam budynek o charakterze nowoczesnym dość.
i może pani mi coś doradzi co bym mógł tam zasadzić, aby to fajnie wyglądało i komponowało się z budynkiem.
przy stawie ma być żwirowa plaża gdzie mam zamiar umieścić kaktusy 30 doniczek posiadam i juki. w lecie może palmy w dużych betonowych donicach.
Z ogrodami to jest tak, że trzeba się nimi zajmować. Nowoczesne kompozycje z reguły wymagają geometrii, cięcia i dbania o nienaganny wygląd. Skoro masz oczko wodne nie staw nowoczesny, prostokątny, to może zmień plany i zrób ogród w stylu naturalnym bądź rustykalnym, wiejskim, w którym pewna niedbałość nie będzie raziła.
Kaktusy tu w ogóle nie pasują i nie mają żadnego znaczenia bo w pustym ogrodzie na żwirze te 30 doniczek zniknie w ogromnej przestrzeni. Aby je wyeksponować potrzebujesz mebla, półki, bądź stołu, na którym je ustawisz.
Bez zdjęcia tego miejsca trudno w ciemno doradzić, wklej zdjęcie tego miejsca.
Z ręką na sercu muszę się przyznać, że w realu łąka jest o wiele piękniejsza bo się rusza i faluje i kolory się przenikają. Widać różne wysokości kwiatów i ta delikatność porusza bardzo. Zdjęcie to tylko płaska fotografia.
Z samego rana zjawiła się silna ekipa Mai w ogrodzie
Wszyscy jednogłośnie wypowiedzieli się pozytywnie w sprawie mojej mieszanej mieszanek łak kwietnych, z czego wyszło pastelowe cudo, przypadkiem, bo nie zaplanowałam takiego efektu. Efekt sam wyszedł
Kasiu Katko - bardzo miłe wpisy, dziękuję.
Basiu
Pszczółko- też ściskam
Gogo emerytko - ja też będę niedługo emerytką, jak kapitał pocz. da się zrobić
Ewo Ando - serdeczności
Karolino - witam wśród arbuzów Dzisiaj skonsumowaliśmy całego i smaakował ekipie Mai w ogrodzie
Aniu Anpi - śliczny masz ogród, to mogę powiedzieć Witam w moim wątku
IzaBela - bardzo miło widzieć w moim kwieciu
Justynko - będzie można, przynajmniej mam taką nadzieję i zamiar.
Aniu - fajnie że byłaś
Eliso - granica...hmmm...teraz to tej granicy nie ma. Ogród ciągnie się w nieskończoność
Marysiu, to normalne, tak się przebarwia
Gabrielo - wielka i miła niespodzianka, że zajrzałaś i cenny wpis oddałaś Od prawie 5 lat mamy ten ogród, ale 4 lata trwały przygotowania do sadzenia i myślę że tyle dla takiego terenu trzeba poświęcić, a kwiecie nam wynagrodzi.
Ta budowa jest bardzo miła i ekscytująca, o to chodzi, ale sama wiesz bo masz Gabrielo kochana "ogród w budowie nieustającej"
Gdy pisałam artykuł miałam na myśli te dwa ogrody wymienione akurat. Meandrujące wysepki i zakola, jak u Beth Chatto. Kochana Beth odeszła, a nam pozostały jedynie wspomnienia i ogród. Nasz ogród mam nadzieję także kiedyś pozostawić w godnych rękach
Pozdrawiam Gabrysiu i wpisuj się częściej, proszę.