Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Moja "przyziemna" :) pasja 08:11, 20 paź 2014

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Jestem na bieżąco, a to nie łatwe u Ciebie Brzozy urosną w trzy mrugnięcia Pozdrowienia zostawiam

Ewa, teraz już łatwo będzie być na bieżąco, bo nic się nie dzieje .
Moja "przyziemna" :) pasja 21:28, 19 paź 2014

Do góry
Jestem na bieżąco, a to nie łatwe u Ciebie Brzozy urosną w trzy mrugnięcia Pozdrowienia zostawiam
Na Łowieckiej 21:24, 19 paź 2014

Do góry
Viola, dzięki za opinie. Każda jest ważna. Berberysy też brałam pod uwagę i jeszcze ich całkowicie nie skreśliłam.. Co do cyprysików groszkowych to niezła mam teraz zagwozdkę. Wbiłam już sobie do głowy te hosty i mam dylemat... Wasze argumenty co do przewagi cyprysików są nie do podważenia i to właśnie skłania mnie bardziej w ich kierun6ku. Myślałam, że po zamarciu host sytuację będzie ratował żywopłocik bukszpanowy, teraz sama nie wiem... mam nad czym myśleć
Z dereniem też trafiłaś bo pierwotnie to o nim myślałam. Widziałam to zetawienie w internecie i zachwyciły mnie te czerwone gałązki na tle białej kory zimą. Zrezygnowałam jednak z niego bo nie chciałabym by liście derenia zasłoniły pień brzozy w sezonie..
Chyba jednak posłucham Was i zdecyduję się na te cyprysiki z czerwonymi żurawkami... Skoro tyle mądrych głow tak radzi... W razie czego będę miała na kogo zrzucić winę
Na Łowieckiej 20:14, 19 paź 2014

Do góry
Ilonko, rabata z brzozą świetnie wygląda, ja bym jeszcze widziała czerwone berberysy. Filip dobrze Ci radzi, z tymi hostami, teraz są już brzydkie (przynajmniej u mnie), a rabata powinna oczy cieszyć cały rok. Listki z brzozy spadną, to przynajmniej zimozielone zostaną. A może czerwone gałązki derenia Sybirica byś zaakceptowała? Dla mnie duet pierwsza klasa - i to też pomysł Filipa, kiedyś u mnie
Na Łowieckiej 16:35, 19 paź 2014

Do góry
Witaj! Na te brzozy zachorowałam jak tylko je zobaczyłam
Na Łowieckiej 14:30, 19 paź 2014

Do góry
Ilonko piękne zdjęcia na szybko zobaczyłam.
Kiedyś pytałaś jak duże brzozy będę, widzę, że juz posadzona.
Wklejam Ci stronkę, gdzie możesz zajrzeć jak w poszczególnych latach przyrasta brzoza

http://maciejon.republika.pl/Ogrod_plan/Ogrod_plan%20-%20index.html#wykaz
Jak dziecko we mgle wciąż błądzę... 10:39, 19 paź 2014

Do góry
No gleba to u mnie nie za ciekawa.Ale bez przesady, pewnie jak większość nie robiłam żadnych specjalnych badań...
Zanim się wprowadziliśmy wszędzie tu rosły brzozy. Wycielismy je w wiekszości, korzenie wyciągnięte i nawieżliśmy czarnoziemu na obszar trawnika i ewentualnych nasadzen. Ponadto jak cokolwiek sadziłam to zawsze jeszcze dokupowałam ziemi i mieszalam w "dołku".
Kompostownik jest schowany między blaszakiem a szopką po lewej stronie działki.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:18, 18 paź 2014

Do góry
Proszę poradźcie czy taka kompozycja się sprawdzi.
Z lewej rośnie forsycja, pod płotem posadzone w tym roku cisy, klon palmowy podsadzony trzmieliną i trzy brzózki. Na razie małe ale na zdjęciu wkleiłam już większe cisy i brzozy, aby wyobrazić sobie rabatkę za kilka lat. Chciałabym dosadzić róże okrywowe. W artykule o różach przeczytałam, że będą pasowały astry i kocimiętka stąd takie połączenie. Choć chyba kocimietka kwitnie wiosną a astry jesienią więc nigdy dokładnie tak wyglądać nie będzie. Rabata jest mocno nasłoneczniona
Wilcza Góra 20:06, 18 paź 2014

Do góry
a pod samym laskiem... hortensje, za nimi brzozy...

Moja "przyziemna" :) pasja 19:05, 18 paź 2014

Do góry
Brzozy urosną bardzo szybko, w 3 lata z patyczków będą drzewa o średnicy pnia ok12-15 cm
Jak więcej błędów nie popełnić...... 11:49, 18 paź 2014

Do góry
Piękna ta hortensja....ech... wzdycham tylko....najbardziej zaskakujące jest to, że Ci nie przemarza.....
Anetko jak dłudo u Ciebie rośnie.... może to gdzieś pisałaś, ale nie pamiętam...
Ja swoją hortkę posadziłam w gruncie w pobliżu brzozy zeszłej jesieni. Tego roku nie kwitła, ale bardzo urosła.... ciekawe, czy jest szansa, że zakwitnie.....? U mnie zimniej niż u Ciebie, ale może nie tak dużo zimniej.......
Moja "przyziemna" :) pasja 11:19, 18 paź 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Danusiu, dziękuję za linki, świetną stronę wyszperałaś . Muszę sobie wieczorem przeanalizować na spokojnie cały plan. Byłoby to bardzo przydatne dla osób zaczynających zakładanie ogrodu.

Na duże brzozy trochę poczekamy... ale co tam, na każdym etapie są piękne .

Lepiej chyba na wykazie roslin oglądać. Zobacz jak pieknie doorenbos rośnie

http://maciejon.republika.pl/Ogrod_plan/Ogrod_plan%20-%20index.html#wykaz
Moja "przyziemna" :) pasja 11:08, 18 paź 2014

Do góry
Danusiu, dziękuję za linki, świetną stronę wyszperałaś . Muszę sobie wieczorem przeanalizować na spokojnie cały plan. Byłoby to bardzo przydatne dla osób zaczynających zakładanie ogrodu.

Na duże brzozy trochę poczekamy... ale co tam, na każdym etapie są piękne .
Moja "przyziemna" :) pasja 10:42, 18 paź 2014

Do góry
Jagoda dla zobacz jak szybko będą rosły nasz brzózki

http://maciejon.republika.pl/Ogrod_plan/Ogrod_plan%20-%20index.html

i tu akurat brzozy

oglądałam widok 17
albo na wykaz roślin sobie wejdź
O....! 22:28, 17 paź 2014

Do góry
marzena napisał(a)
i jeszcze raz jesienne akcenty...

brzozy sadzone przez nas...

W takim lasku grzybów powinno być w bród!
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:54, 17 paź 2014

Do góry
Milka napisał(a)
łatwo zbierać te liście, bo duże! Marikeny u mnie też złote, a te, co drzewami na razie zielone

Najszybciej tracą liście catalpy, żółkną i brązowieją liście magnolii, brzozy zaśmiecają mi ogród, ale ja lubię ten widok za siatką po sąsiedzku
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 11:59, 17 paź 2014

Do góry
Bardzo pięknie u Ciebie Ja mam takie pytanie do Ciebie jako że posiadasz u siebie brzozy w ogrodzie. Mam u siebie dość długi odcinek składający się z brzóz ale same trochę smutno wyglądają dlatego chcę to miejsce obsadzić, tylko wiem że brzozy to "żarłoki" i nie każda roślina z nimi daje radę. Widząc Twoje zdjęcia to masz posadzone sporą ilość roślin pod brzozami-z Twojego doświadczenia, co daje radę i w miarę rośnie?Chyba u Ciebie takjaku mnie rabata zbrzozami to miejsc półcieniste.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:45, 17 paź 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)
AnnaS

Ja się nie znam jak Danusia
Ale narysowałam większy rozmach
żwirek w kształcie oka na hamak
obwódka z bukszpanu wtedy nie nawinie się wokół brzozy
i co pasuje Ci ona tam?

Daj komentarz i skasuje te bazgroły.
Jak widać mistrzem kompozycji nie jestem, ale powiększyłabym pole działania w tym narożniku.
A w miejsce obwódki dałabym trawy..

Może Marcin coś fajnego namaluję...

Cały czas się waham czy ma być tam żwirek czy nie. Dziś pojadę i jeszcze popatrzę.
A może zamiast dernia za miskanty wrzucić białą budleję?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:33, 17 paź 2014

Do góry
AnnaS

Ja się nie znam jak Danusia
Ale narysowałam większy rozmach
żwirek w kształcie oka na hamak
obwódka z bukszpanu wtedy nie nawinie się wokół brzozy
i co pasuje Ci ona tam?

Daj komentarz i skasuje te bazgroły.
Jak widać mistrzem kompozycji nie jestem, ale powiększyłabym pole działania w tym narożniku.
A w miejsce obwódki dałabym trawy..

Może Marcin coś fajnego namaluję...
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:22, 17 paź 2014

Do góry
Witam się i ja.Piękny i baaaaardzo w moim typie ogród się zapowiada Będę czynnie uczestniczyć w planowaniu w miarę możliwości. Co do nasadzeń pod wiśniami, to dla mnie bomba! Wszystkie wskazane przez Ciebie rośliny mam na swojej liście i ich układ u Ciebie bardzo mi pasuje. A jakiego planujesz rozchodnika? Mi najbardziej podoba się rozchodnik brilant i matrona. A co do wiśni ja też bym prosiła namiary na ten sklep internetowy Ja u siebie tez mam brzozy, ale zwykłe niestety, a doorenbosy bardzo mi się podobają! czekam na dalsze fotki i trzymam kciukasy!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies