Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:49, 19 cze 2013

Do góry
tengel27 napisał(a)
Aniu lilie są piękne i już u ciebie kwitną. W tym roku pogoda jest tak różna dla nas, że już nawet nie dziwi mnie ta duża różnica w kwitnieniu

Dawid .... to podpucha.. tylko czerwone lilie kwitną normalnie, bo resztę lilii miałam w doniczkach..... z zakupów wiosennych, ale zsypało śniegiem i nie było jak wsadzić do gruntu i takie tam zawirowania zdrowotne...... One wszystkie przyspieszone Jakbym je posadziła normalnie .. to dopiero by pąki miały.....
Ale czerwone to lilie od mojej mamy i one zawsze są pierwsze i o tej porze.. reszta daleko za nimi ...

Edytuję.. piszę o czerwonych a ich chyba nie pokazałam...... ot roztrzepanie i ciągły pospiech...

To te czerwone To ich pora

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:48, 19 cze 2013

Do góry
asc napisał(a)
Prądu nie ma i jeszcze długo nie będzie

Dla Izy lilie w zbliżeniu.... lilie tango THESIRE

Nie wszytko ucierpiało

wow !!! to TAAAKIE TANGO ... przepiękna i w towarzystwie lawendy jej bardzo dobrze ... lawenda jednak robi tło ... królowa jest tylko jedna !
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:41, 19 cze 2013

Do góry
Aniu lilie są piękne i już u ciebie kwitną. W tym roku pogoda jest tak różna dla nas, że już nawet nie dziwi mnie ta duża różnica w kwitnieniu
Ogrodowe zacisze 22:28, 19 cze 2013

Do góry
Ale Ci juz pieknie lilie kwitna Klematis tez masz bardzo ładny Pozdrawiam
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 22:06, 19 cze 2013

Do góry
Jak pieknie Ci juz lilie kwitna No i zdjecie z tawułą na pierwszym planie jest cudne A jak Twoje roze bo Bonice zasadzilas takie duze ilosci, kwitna? No i dzieki za goscinnosc kiedys zawitam Ale klucza do barku nie potrzebuje bo ja cukrzyk biedny to mi nie zawiele można ale obiecana mam u Ciebie nalewkę przeciez a to samo zdrowie U nas dzis spokojne, upał i duchota okropna ale bez szalenstw burzowych ale na piatek chyba cos zapowiadaja znowu Pozdrawiam i dobrej nocy
Liliowo i kolorowo:) 21:39, 19 cze 2013

Do góry
Haniu to co sie dzieje z pogoda to przeraża i staram sie cieszyc kazdą chwilą i nacieszyc oko barwami obecnie w ogrodzie
Bożenko roze najmniej ucierpiały wiec ciesze sie nimi kazdego dnia
Elu ciesze sie, ze Ci sie podobaja i pieknie pachną co niektore
Jolu teraz taki czas rozany i gdzie sie nie spojrzy to piekne roze
Grażynko chyba nie, bo troche inna jest jak poczytałam
Kasiu lilie dostały po hortensjach najbardziej tym gradem i duzo kwiatow jest uszkodzonych niestety
Ewus wszystkie kupowałam na bazarze i do tej pory moja wiedza na temat roz była znikoma i dlatego tez nie znam nazw ale teraz duzo poczytałam na Ogrodowisku i juz staram sie zapamietac nazwy ale chetnie skorzystam z tej wysylkowej co piszesz.
Aniu na poczatku to mi sie wydawalo, ze prawie wszystko ale jak uporzadkowalam i przy tej ilosci roslin to zawsze cos zostanie. Roze najmniej ucierpialy. Masz racje , ze bialy najtrudnijszy do zdjec
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 21:14, 19 cze 2013

Do góry
Kwitną lilie

Ogród z łezką 18:37, 19 cze 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Bys wiedziala troche deszczu bo teraz przeszlam po ogrodzie to lilie maja sucho no i gdzie mocno slonko swieci to bede musiała troche podlac. Lilie duzo grad zniszczyl ale cos tam bedzie, teraz kwitnie pełna i pomaranczowe te tradycyjne za chwile zakwitna. Pergole drewnianą na ktorej jest czerwona roza Sympatia to chyba w Castoramie albo OBI a pozostale to juz moj M mi robi sam bo bardzo lubie pnace roże tak jak i klematisy.A w domu na pietrze to mam juz 27 ale tez zamykam.Takich upałow nie lubie bo to ani co zrobic tylko czekanie kiedy lzej będzie.

Mam nadzieję, że pokażesz kwitnące lilie. Dobrze, że dużo ich masz, to zostało jeszcze do pokazywania Martwię się jak tam w Pszczynie...nie mogę jechać...ja w pracy do południa eMuś po południu...muszą sobie dać radę do soboty rano. A jeszcze hortusie ogrodowe...wprawdzie w hydrożelu, ale czy im starczy?
Ciekawa jestem ceny tej Twojej pergoli, znalazłam producenta 50 km od nas. Warto jechać zobaczyć, za kuriera chcą 150 zł, 50 kg waży. A ta rozmiarami mi pasuje 1,5 m szeroka i 2,3 m wysoka...
Mój eMuś nie robił nigdy takich rzeczy, żadnych w drewnie...Ale teraz za ławkę się wziął, zobaczymy jak wyjdzie...a może?
To nie temperatura tak mnie dobija, tylko wilgotność powietrza...jest 75 - 80%. Gdyby była 30% inaczej by się oddychało...
Wpływu nie mamy...
Ogród Nebel 17:50, 19 cze 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)

I zaraziłaś mnie...tej pięknoty nie mam A mam dziurę po róży zeżartej przez nornice...trza jej szukać

Róża na avatarku jest piękna, wiesz...teraz nie jest ponuro i pasuje taki Potem liliowy będzie, ich czas się zbliża

Może jakieś linki do sprawdzonych internetowych szkółek? Nie tylko ja byłabym wdzięczna na pewno

Kindziu tak, za chwilę zaczną kwitnąć moje lilie

A róże, które mam kupiłam http://www.rosarium.com.pl/.
Kupowałam w tym samym czasie, również w dwóch innych miejscach, ale niestety, ani jedna nie 'przetrwała'
I niekoniecznie to znaczy, że sadzonki były złe ... Dużo by o tym pisać
Natomiast z czystym sumieniem i przekonaniem polecam 'rosarium - nie 'rozarium', bo tego dostawcy nie znam.
Ogród z łezką 17:24, 19 cze 2013

Do góry
Bys wiedziala troche deszczu bo teraz przeszlam po ogrodzie to lilie maja sucho no i gdzie mocno slonko swieci to bede musiała troche podlac. Lilie duzo grad zniszczyl ale cos tam bedzie, teraz kwitnie pełna i pomaranczowe te tradycyjne za chwile zakwitna. Pergole drewnianą na ktorej jest czerwona roza Sympatia to chyba w Castoramie albo OBI a pozostale to juz moj M mi robi sam bo bardzo lubie pnace roże tak jak i klematisy.A w domu na pietrze to mam juz 27 ale tez zamykam.Takich upałow nie lubie bo to ani co zrobic tylko czekanie kiedy lzej będzie.
Liliowo i kolorowo:) 17:09, 19 cze 2013

Do góry
Naoglądałam się moich kochanych kwiatów, pięknie róże rosną u Ciebie Danusiu. Dobrze im
Gdzie kupowałaś pergolę pod róże? Właśnie jestem na etapie poszukiwań.

Czekam na Twoje lilie...te ilości...i zapach...mogę sobie tylko wyobrazić. Już niedługo, prawda?
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:38, 19 cze 2013

Do góry
Lilie jakby nie zauważyły tego kataklizmu . Dobrze ze masz agregat bo faktycznie długo nie masz prądu.
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:31, 19 cze 2013

Do góry
Prądu nie ma i jeszcze długo nie będzie

Dla Izy lilie w zbliżeniu.... lilie tango THESIRE

A to Pink Perfection

Sweet Surrender

Yellow Planet

Nie wszytko ucierpiało
Ogród z łezką 16:29, 19 cze 2013

Do góry
bociek napisał(a)
Haaaaa, i tutaj roze, co jedna to piekniejsza Fajnie sie oglada

Kasiu, trawki - niech sie zaaklimatyzuja, daj im czas. Za rok- dwa lata nie uwierzysz w zmiane Mnie sie proso tak rozroslo, ze musze rozwazyc jego przeprowadzke. Sadzone w ubieglym roku Zreszta nie tylko proso

Tak, tutaj też Kocham je,lilie też...tych mam też trochę I ciągle mi mało. Pocieszam się tym, że do momentu, w którym będę myśleć, gdzie co wcisnąć, jeszcze mi brakuje
Zostawiam sobie jeszcze rabatę pod salonem do skończenia w przyszłym roku Ale tam też mam i róże, i lilie...

Trudno mi uwierzyć w te moje morningi Bardzo maciupcie...ale jak tak mówisz, to muszę uwierzyć, przecież traw to u Ciebie dostatek, wiesz co mówisz.
Mój kawałek raju II 12:41, 19 cze 2013

Do góry
Zakwitła róża Harknessa Jacqueline du Pre jest śliczna i pięknie pachnie
kwitna lilie na tarasie i nie tylko i inne kwiaty, ale zdjęcia wieczorkiem
Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu 12:32, 19 cze 2013

Do góry
Karolinek napisał(a)
Oprócz jabłoni zastałam jeszcze po poprzednich właścicielach:
- dwa bukszpany posadzone blisko siebie i tworzące jedno.
Przesadziłam wraz z mężem w inne miejsce. Ale to był cyrk. Cholernie ciężkie te bukszpany, podwiązaliśmy je sznurkiem dookoła i wspólnymi siłami donieśliśmy na nowe miejsce. Po posadzeniu przycięłam i chodzę teraz koło niego i doglądam. Jeden trochę przyżółkł i ma niewiele nowych przyrostów. Może poradzi sobie, zobaczymy.
- kalina ponad 30 -letnia, którą wycięliśmy do pnia przez niewiedzę, przywaliła i połamała ją gałąź renety. Przeżywałam później męki, czy odrośnie biedactwo. Naczytałam się, że nie lubi radykalnego cięcia, a tu niespodzianka. Nie poddała się!!!! Radość wielka. Wypuściła calą masę nowych ślicznych gałązek.
- krzewy owocowe
- hosty, lilie, liliowce, dalie (georginie), całą masę mięty pieprzowej, chrzanu, skrzypu i podagryczniku pospolitego.

O a ja się zastanawiam skąd wziąść sadzonki chrzanu do ogórków. Ten chrzan to dziki czy nie? Podagryczniku ci nie zazdroszczę, bo sama z nim walczę.
Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu 12:28, 19 cze 2013

Do góry
Oprócz jabłoni zastałam jeszcze po poprzednich właścicielach:
- dwa bukszpany posadzone blisko siebie i tworzące jedno.
Przesadziłam wraz z mężem w inne miejsce. Ale to był cyrk. Cholernie ciężkie te bukszpany, podwiązaliśmy je sznurkiem dookoła i wspólnymi siłami donieśliśmy na nowe miejsce. Po posadzeniu przycięłam i chodzę teraz koło niego i doglądam. Jeden trochę przyżółkł i ma niewiele nowych przyrostów. Może poradzi sobie, zobaczymy.
- kalina ponad 30 -letnia, którą wycięliśmy do pnia przez niewiedzę, przywaliła i połamała ją gałąź renety. Przeżywałam później męki, czy odrośnie biedactwo. Naczytałam się, że nie lubi radykalnego cięcia, a tu niespodzianka. Nie poddała się!!!! Radość wielka. Wypuściła calą masę nowych ślicznych gałązek.
- krzewy owocowe
- hosty, lilie, liliowce, dalie (georginie), całą masę mięty pieprzowej, chrzanu, skrzypu i podagryczniku pospolitego.
Ogród przy lesie początek 2012/2013 11:25, 19 cze 2013

Do góry
Przy drewutni ,przewaga ,żółtego i białego ,różowe naparstnice do przesadzenia,jak kupowałam pani nie wiedziała jakie ma kolory.Mam tu lilie,liliowce,irysy ,brzuski i naparstnice..Z tyłu bukszpany i burdel ,to sąsiada.

kulki zmieniły miejsce,tam gdzie były ,będą wiklinowe.

Ogród przy lesie początek 2012/2013 11:25, 19 cze 2013

Do góry
Przy drewutni ,przewaga ,żółtego i białego ,różowe naparstnice do przesadzenia,jak kupowałam pani nie wiedziała jakie ma kolory.Mam tu lilie,liliowce,irysy ,brzuski i naparstnice..Z tyłu bukszpany i burdel ,to sąsiada.

kulki zmieniły miejsce,tam gdzie były ,będą wiklinowe.

Witam całą załogę! 20:56, 18 cze 2013

Do góry
Witam serdecznie załogę Forum, wszystkich którzy tak jak i ja nie mogą żyć bez swojego "kawałka ziemi".
Mam na imię Wiktor. Mieszkam w miasteczku pod Krakowem. Moja przygoda z Ogrodnictwem zaczęła się, gdy byłem jeszcze nieświadomym świata dzieciakiem. Zauroczyły mnie Goździki brodate, białe Lilie, Orliki, Gladiole i te wspaniałe Cynie - kwiaty które od zawsze porastały Ogród mojej Babci... Wtedy i ja zechciałem mieć ten swój, własny kawałek. Moim pierwszym "ogródkiem" był prostokątny zagon, który obsiewałem Aksamitkami. Oczywiście to mi nie wystarczyło. Nim się obejrzałem, a cały Ogród wszedł pod moje "panowanie"... Moją pasją są Róże, które za całoroczną pracę odwdzięczają się pięknymi kwiatami. W moim niewielkim ogrodzie znajduje się także niewielki Warzywnik oraz wydzielona część z Roślinami owocowymi. Staram się połączyć funkcjonalność z pięknem Choć tak na prawdę Ogród jest na etapie powstawania, dosadzania, planowania. Wiele mu jeszcze brakuje do perfekcji. Ale prawdziwy Ogrodnik zawsze ma coś do zrobienie... Prywatnie staram się być Ogrodnikiem, ale z Ogrodnictwem mam także do czynienia na co dzień (chciałbym tu użyć słowa "zawodowo", ale jeszcze nie mogę... ),
Pozdrawiam, Wiktor.

Na powitanie Serduszka okazała...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies