Witam serdecznie załogę Forum, wszystkich którzy tak jak i ja nie mogą żyć bez swojego "kawałka ziemi".
Mam na imię Wiktor. Mieszkam w miasteczku pod Krakowem. Moja przygoda z Ogrodnictwem zaczęła się, gdy byłem jeszcze nieświadomym świata dzieciakiem. Zauroczyły mnie Goździki brodate, białe Lilie, Orliki, Gladiole i te wspaniałe Cynie - kwiaty które od zawsze porastały Ogród mojej Babci... Wtedy i ja zechciałem mieć ten swój, własny kawałek. Moim pierwszym "ogródkiem" był prostokątny zagon, który obsiewałem Aksamitkami. Oczywiście to mi nie wystarczyło. Nim się obejrzałem, a cały Ogród wszedł pod moje "panowanie"... Moją pasją są Róże, które za całoroczną pracę odwdzięczają się pięknymi kwiatami. W moim niewielkim ogrodzie znajduje się także niewielki Warzywnik oraz wydzielona część z Roślinami owocowymi. Staram się połączyć funkcjonalność z pięknem

Choć tak na prawdę Ogród jest na etapie powstawania, dosadzania, planowania. Wiele mu jeszcze brakuje do perfekcji. Ale prawdziwy Ogrodnik zawsze ma coś do zrobienie...

Prywatnie staram się być Ogrodnikiem, ale z Ogrodnictwem mam także do czynienia na co dzień (chciałbym tu użyć słowa "zawodowo", ale jeszcze nie mogę...

),
Pozdrawiam, Wiktor.
Na powitanie Serduszka okazała...