Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Nebel

Ogród Nebel

Moniika 19:02, 29 cze 2013

Super ! Dziś już nie zdążę bo wychodzimy wieczorem i bede późno a teraz jestem w sklepie , ale jutro przejrze ich ofertę i jak maja Jezz - i Aspirin Rosse i Polarstern to sobie zamówie bede w kontakcie - miłego weekendu M
Kindzia 09:07, 30 cze 2013

Chcesz przed Cardinal de Richelieu posadzić Louise Odier ? To nie jest dobry pomysł. Luiska wielka rośnie, zasłoni...chyba, że odwrotnie Ci się napisało
Piękne róże !!!!
Pozdrawiam
nebel 09:38, 30 cze 2013

Kindziu, dzięki, za zwrócenie uwagi, masz rację. Kolejność podanych przeze mnie nazw nie odpowiada kolejności w jakiej będę sadziła.
Wybierając róże dokladnie czytałam opisy i mam tylko nadzieję, że są nie pomyliłam .
A dzisiaj u Ciebie już nieco lepiej, prawda?
Moniika 10:21, 30 cze 2013

Ewa w tej szkółce ofertę wysyłają na meila - nie ma jej na stronie , masz ja? Wysłali Ci? To mogłabyś mi przesłać ?
Moniika 10:34, 30 cze 2013

Sprawdziłam chciałabym 3 Jezz i 3 Tuscany , gdyby sie dało do Twojego zamówienia byłoby super. Napisz mi na pv nr konta i ile mam przelać i natychmiast to robię - pozdrawiam i dzięki - bardzo sie cieszę M
Kindzia 12:59, 30 cze 2013

nebel napisał(a)
Kindziu, dzięki, za zwrócenie uwagi, masz rację. Kolejność podanych przeze mnie nazw nie odpowiada kolejności w jakiej będę sadziła.
Wybierając róże dokladnie czytałam opisy i mam tylko nadzieję, że są nie pomyliłam .
A dzisiaj u Ciebie już nieco lepiej, prawda?

Szkoda tylko, że nie wszystkie chcą kwitnienie powtarzać...luiski dostałam w tym roku z rosarium, matko i córko!!! Jak one pachną!!!
W tym tygodniu dostanę dwie pnące i dwie na miejsca tych, co nornice zeżarły
Też sadzonko będzie.

Pogoda dzisiaj taka sobie...czasem przekropi, byle tylko tak było. To nie jest groźny deszcz.
nebel 13:27, 30 cze 2013

Moniko wysłałam odpowiedź na pv

Kindziu bardzo mnie cieszy to co napisałaś o pogodzie u Ciebie.
A "...matko i córko!!! Jak one pachną!!!..." tym bardziej mi się podoba a skoro będzie sadzenie, to mam nadzieję to zobaczyć. Pozdrawiam
zawitka 14:16, 02 lip 2013

Witaj Ewo dzieki za życzenia wytwałości to się przyda a szczególnie do walki z gazownią jak z tym się uporam będę spokojniejsza Pozdrawiam reszta u mnie A mam pytanie czy ta Jazz nie przemaza ???
zawitka 14:23, 02 lip 2013

Festiawl róż u Ciebie leci piękny i lilie kwitną u mnie dopiero 1 kwiat Pozdrówka
nebel 14:52, 02 lip 2013

Zawitko, Jazz wymaga bardzo starnnego okrycia na zimę. Jest u mnie 4 sezon i na zimę usypuję spory kopiec, a do tego okrywm bardzo dokładnie cały krzak gałązkami świerkowymi. Zreszta robię tak, ze wszystkimi swoimi różami. Wcześniej straciłam już parę innych odmian i nie chcę ryzykować. Bez względu na to co sugeruje mapa stref klimatycznej, ja mieszkam w 7b, temperatura u mnie w nocy zimą spada i to dość często do -25st, a i zimniej też potrafi być.