Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Dereń biały - Cornus alba 15:35, 22 sie 2018

Do góry
MalgosiaW napisał(a)
Nie wiem już jaką mam odmianę derenia. Łobuz ma drugi rok i całkiem się położył co utrudnia koszenie. A planowałam posadzić przed nim trawy. Ale gdzie?

I chyba im go bardziej przycinam, on szybciej rośnie

Derenia trzeba trzymac w ryzach. Nie boj sie ich ciac az sie prosza o ciecie.
Moje - deren bialy elegantisima - nie ktore rosna na zywiol i sa przycinane tylko wiosna. Inne przycinam 2-3 razy w sezonie.
Kłopoty - problemy z trawnikiem 13:44, 22 sie 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Koniec sierpnia nawoz jesienny druga dawka w pazdzierniku.

Ja się pod tym nie podpisuję i od razu zaznaczę, że nie słucham porad odnośnie nawożenia trawników w programach ogrodniczych ani nie zasięgam rad u handlowców. Bzdury które słyszę to marketing w czystym wydaniu. Jak można w drugiej połowie sezonu wegetacyjnego całkowicie odciąć trawnikowi azot.
Problemy techniczne 11:57, 22 sie 2018

Do góry
Przepraszam za RODO, nigdy nie bedzie zametu.
Ptasi gaj 11:12, 22 sie 2018

Do góry
To tylko ma miejsce jak wchodze na strone ogrodowiska.

Tak jak mowil eM problem jest na ich serwerze.

Dziwne, ze piszemy o tym i nikt na ten temat z administratorow na ten temat sie nie wypowiada. Trzeba wszystko sprawdzic jezeli tylko ze strona ogrodowiska tak sie dzieje od wczkrajszego popoludnia.
Problemy techniczne 10:17, 22 sie 2018

Do góry
Przepraszam za moj wpis nigdy nie bede robila zametu.
Ptasi gaj 10:13, 22 sie 2018

Do góry
W tablecie taki komunikat wchodze lrzez zaawansowane i to nie zawsze.

W telefonie taki komunikat

Ptasi gaj 10:01, 22 sie 2018

Do góry
Piekna pogoda.
Probuje, czy w dalszym ciagu sa klopoty ze strona. Nie mozna sie dostac bezposrednio do strony ogrodowiska tylko przez komunikaty.
Czy to maja wszyscy.
W watku "problemy techniczne" okazuje sie, ze duzo osob to ma.
Czy ktos sie odezwie z administracji na tym watku co sie dzieje albo to naprawi.
Problemy techniczne 23:36, 21 sie 2018

Do góry

Radziu nawet jak sie tak zrobi to cos jest nie tak. U mnie ten problem jest od godz 14. 00.

Mi wszystko działa od kiedy tak poklikałem...z tym że zauważyłem teraz przy pasku wyszukiwarki napis "Błąd certyfikatu"...
Problemy techniczne 23:32, 21 sie 2018

Do góry
Radziu2013 napisał(a)
Nie wiem czy to bezpieczne, ale ja kliknąłem w "Zaawansowane" a potem w "połącz serwerem" albo "przejdź do storny głównej" jakoś tak...i teraz jest wszystko dobrze

Radziu nawet jak sie tak zrobi to cos jest nie tak. U mnie ten problem jest od godz 14. 00.
Problemy techniczne 23:29, 21 sie 2018

Do góry
U mnie jest to samo. Nie moge zaladowac strony. Ze wygasla licencja.
Kłopoty - problemy z trawnikiem 23:24, 21 sie 2018

Do góry
Kubaszek dla mnie wg tego co piszesz to trawnik prawdopodobnie jest przenawozony.
Nawozi sie jezeli jak piszesz w marcu zakladales to przed wysianiem rozsiewa sie nawoz jezeli tego nie zrobiles to liczac od kwietnia po 3 koszeniu mozna nawiezc. Nastepne nawozenie to czerwiec, nawozem letnim z azotem.
Koniec sierpnia nawoz jesienny druga dawka w pazdzierniku.
Teraz sprawdz ile razy ty nawoziles ten trawnik o ile za duzo.

Podlewanie co 2 dzien ok 1 godziny wystarczy. Koszenie w zaleznosci od wzrostu trawy ale przynajmniej co tydzien na wys 5 cm.

Zobacz jeszcze ph ziemi. W sklepach ogrodniczych znajdziesz phmetr.
Nawożenie, zasilanie trawnika 12:48, 21 sie 2018

Do góry
mikolaj123r9 napisał(a)
A ja mam pytanie czy można sypać jeszcze nawóz Yara Mila Complex czy już stosować nawóz jesienny. Do kiedy można stosować nawóz wieloskładnikowy

Po 20 sierpnia nawozimy już jesiennym pierwszą dawkę, następna druga dawkę na początku października.

Nawozy z azotem odpadają w tej chwili dopiero wiosną.
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 09:54, 21 sie 2018

Do góry
Krzysiu bardzo ładny wrocilam w watku do maja trawy wschodzacej jeszcze nie bylo, ale chwasty rosly.

Jak masz jakies foty ze wschodzaca trawa to pokaz jak to wygladalo.
Warto bylo robic rozne zabiegi pielegnacyjne.

Zebys nie przenawozil juz letnim nie nawoz.
Jesiennym zasil pod koniec sierpnia lub na poczatku wrzesnia ma byc chlodniej. Zachowaj co najmniej 6 tygodni odstep po ostatnim nawozeniu letnim.

Trawnik super.
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 23:49, 20 sie 2018

Do góry
W tym roku wszystko mozliwe. Cieplo i pewnie dobrze podlewasz wiec kielkuje.
Twu twu przez lewe ramie, ale ladnie wschodzi. Siales maszynka to widac.
Teraz koszenie za tydzien na wys 5-6 cm nie nizej bo cieplo, pod wieczor kos.
A przed zalozeniem podsiales nawozami?
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 23:15, 20 sie 2018

Do góry
Zasil rododendron nawozem jesiennym do zimozielonych jest nawoz w ynie florowitu i juz. Brakuje mikroelementow.
Ogród Małej Mi 2017 22:17, 20 sie 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Z zawilcami to mam zawsze jedną wielką niewiadomą.. wiem jedno, że jak gdzieś mi się przyjmie, to nie należy go ruszać.. pod żadnym pozorem, bo padnie.. 95% przesadzanych mi padło Do dziś mam focha na siebie.
Rosną w zasadzie w półcieniu..
A teraz kupiłam dwie nowości (i to w markecie) i jedną z szkółce..
Szkółkowa dostała miejsce po fiołkach..w wypierniczyłam wszystkie z jednego miejsca.. zebrałam tego worek!! Niech mi tylko zawilec zastrajkuje.. nazwy muszę poszukać, ale ma ogromne kwiaty.. foty brak

Mam już nazwę zeszłorocznych Anemone hupehensis Pretty Lady Emily, to od Pana Bylinowego.. są śliczne

A to jedno z dwóch z marketu Ale wielkie donice i sadzonki wypasione.. tylko, czy się przyjmą i przezimują.. Fantasy Cinderella i Fantasy Pacahontas. Wywaliłam jeżówki by zrobić miejsce.. foty brak.. to jeszcze w doniczce i tylko jedno.. a paków bez liku

Aniu piekne kolor bardzo ladny. Kupilam kiedys 3 sztuki i posadzilam blisko oczka w czesie wiosennego pielenia wyrwałam 2 szt i nie tylko Od tego czasu wczesna wiosna juz nie piele.
Zawilce lubia wilgoc i polecane sa do sadzenia przy oczku.
Robisz remont ogrodu, tez troche przerabialam aby sie nie rozdrabniac i miec mniej prac.

Mam pierwszy rok jezowki darowane ale wyrosly wysokie ponad metr juz przekwitly teraz sie pokladaja i to taki kwiat.
Uwielbiam cynie, kwiat kwitnacy dlugo az do mrozow a w wazonie długo sie trzymaja.
Jak tam odkurzacz. W sobote cały dzien w oczku porzadki robilam nie mam glonow, ale mul od kup rybich i nie tylko tez odkurzalam. Wpadlam przez sliskie kamienie do oczkA dobrze, ze nikogo w poblizu nie bolo smiali by sie. Tyłek sobie obilam o kamienie spadlam na kosc ogonowa. Musze juz uwazac bo mozna z siebie kaleke zrobic.

Musze zapisac nazwe tych zawilcow

Anka pozdrawiam
Słoneczny Ogród 21:45, 20 sie 2018

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
A po przeciwnej stronie rabata różowa

Znalazlam te kwiatki miedzy trawami rozowe u ciebie tez widze nie za bardzo rosna.
Słoneczny Ogród 21:41, 20 sie 2018

Do góry
Daria co tu duzo pisac pieknie. Taki wybuch kwiecia - piszesz, ze to limonki. Ile masz tych hortensji.
Skleroze mam chcjalsm jeszcze napisac o...... Ktore u mnie w tym roku nie za bardzo rosly, biale, rozowe i amarantowe macznisk je zlapapal i nie daly rady oblecialy z lisci.

Przytaczniki masz ladne chyba bez problemowe. Wszystko mi sie podoba, ale juz nie daje rady tyle obrabiac. Jeszcze ten upal wykancza mnie.

Pozdrawiam
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 21:09, 20 sie 2018

Do góry
Buk tricolor piekny chcialam tez kupic ale kupilam czerwone zwisajace.
Rosna u mnie powoli, widocznie jeszcze sie nie zaaklimatyzowaly w ziemi 3 sezon rosna powoli.
Buk potrzebuje polcienia zreszta wszystkie buki, moje rosna w pelnym sloncu i to moj blad. Rozmawiam z lesnikiem i powiedzial, ze buki naepiej rosna pod wysokimi sosnowymi drzewami. Lubia wilgotne podloze, jezeli rosnie w sloncu trzeba codziennie podlewac.

Gory stolowe, aby tam wejsc to duzy wysilek tyle schodow. Sa piekne bylam jak miam nascie lat 2 razy patyczek pod skałe podlozylam wiec moze jeszcze tam bede. W ogole Kudowa, Polanica, Ladek i okolice to piękne tereny.

Gożdzikowa - wiejski ogród 16:18, 20 sie 2018

Do góry
U mnie dzisiaj Basiu lataly ptaki helikoptery to pewnie z wczorajszej defilady.

Jak tam Basiu u ciebie mokro masz czy sucho? Ja dzisiaj podlewalam bo chmury na niebie ale co z tego deszcz 5cio minutowy za chwile wyschnie jest bardzo ciepło.
Jak misie robic nie chce, ale mam lenia.

U mnie też sucho...lenia nie mam ale" siła złego na jednego" brakuje mi czasu i sił
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies