Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi 2017

Ogród Małej Mi 2017

hanka_andrus 10:22, 20 sie 2018

Te czekoladowe dalie w przyszłości też w donice wsadze,na rabacie gina w tłoku.
kasia1 10:24, 20 sie 2018

Dziękuję!
Pszczelarnia 13:18, 20 sie 2018

Mala_Mi napisał(a)
Takie dalie... chyba wylądują w donicach
Ale ładne no nie ???

Ładne w sam raz do donic, jeśli będziesz miała możliwość zadbać o nie.

.
anabuko1 15:22, 20 sie 2018

Dla mnie wszystkie twoje hortki są ładne.
Fakt nie które się pokladaja. Ale też mają swój urok.
Ja swoje Vanilki trochę po -podwiazywalam.
Piękna ta ciemna dalia. Takiej nie spotkałam.
Ewa777 15:57, 20 sie 2018

Żal patrzeć jak wywalasz jeżówki
Ale ja też wywalam- w tym roku pysznogłówki, bo ciągle łapią mączniaka i rozpanoszyły się na rabacie
Ale masz dużo odmian zawilców i dobrze u Ciebie rosną.
Walki z ćmą współczuję.
ElzbietaFranka 22:17, 20 sie 2018

Mala_Mi napisał(a)

Z zawilcami to mam zawsze jedną wielką niewiadomą.. wiem jedno, że jak gdzieś mi się przyjmie, to nie należy go ruszać.. pod żadnym pozorem, bo padnie.. 95% przesadzanych mi padło Do dziś mam focha na siebie.
Rosną w zasadzie w półcieniu..
A teraz kupiłam dwie nowości (i to w markecie) i jedną z szkółce..
Szkółkowa dostała miejsce po fiołkach..w wypierniczyłam wszystkie z jednego miejsca.. zebrałam tego worek!! Niech mi tylko zawilec zastrajkuje.. nazwy muszę poszukać, ale ma ogromne kwiaty.. foty brak

Mam już nazwę zeszłorocznych Anemone hupehensis Pretty Lady Emily, to od Pana Bylinowego.. są śliczne

A to jedno z dwóch z marketu Ale wielkie donice i sadzonki wypasione.. tylko, czy się przyjmą i przezimują.. Fantasy Cinderella i Fantasy Pacahontas. Wywaliłam jeżówki by zrobić miejsce.. foty brak.. to jeszcze w doniczce i tylko jedno.. a paków bez liku

Aniu piekne kolor bardzo ladny. Kupilam kiedys 3 sztuki i posadzilam blisko oczka w czesie wiosennego pielenia wyrwałam 2 szt i nie tylko Od tego czasu wczesna wiosna juz nie piele.
Zawilce lubia wilgoc i polecane sa do sadzenia przy oczku.
Robisz remont ogrodu, tez troche przerabialam aby sie nie rozdrabniac i miec mniej prac.

Mam pierwszy rok jezowki darowane ale wyrosly wysokie ponad metr juz przekwitly teraz sie pokladaja i to taki kwiat.
Uwielbiam cynie, kwiat kwitnacy dlugo az do mrozow a w wazonie długo sie trzymaja.
Jak tam odkurzacz. W sobote cały dzien w oczku porzadki robilam nie mam glonow, ale mul od kup rybich i nie tylko tez odkurzalam. Wpadlam przez sliskie kamienie do oczkA dobrze, ze nikogo w poblizu nie bolo smiali by sie. Tyłek sobie obilam o kamienie spadlam na kosc ogonowa. Musze juz uwazac bo mozna z siebie kaleke zrobic.

Musze zapisac nazwe tych zawilcow

Anka pozdrawiam
Basilikum 08:26, 21 sie 2018

Aniu ale nam cuda pokazujesz fajny ten market
tulucy 09:44, 21 sie 2018

I ja wywalam te różowe jeżówki. Mam je już wszędzie, sieją się jak chwasty, jak nie lepiej. Tylko problem, bo m je lubi, więc muszę mu je gdzieś zostawić. Ale ograniczę mocno. I siewki wywalam jak leci...
Iwk4 09:46, 21 sie 2018

A ja je bardzo lubię i przygarnęłabym ich więcej. Wiosną chyba wyciepałam trochę niechcący pieląc podagrycznik, bo teraz mam ich sporo mniej...
ren133 10:10, 21 sie 2018

Aniu,
A te pułapki to Ty stawiasz w roślinach czy wieszasz?