Te czekoladowe dalie w przyszłości też w donice wsadze,na rabacie gina w tłoku.
Dla mnie wszystkie twoje hortki są ładne.
Fakt nie które się pokladaja. Ale też mają swój urok.
Ja swoje Vanilki trochę po -podwiazywalam.
Piękna ta ciemna dalia. Takiej nie spotkałam.
Żal patrzeć jak wywalasz jeżówki
Ale ja też wywalam- w tym roku pysznogłówki, bo ciągle łapią mączniaka i rozpanoszyły się na rabacie
Ale masz dużo odmian zawilców i dobrze u Ciebie rosną.
Walki z ćmą współczuję.
Aniu piekne kolor bardzo ladny. Kupilam kiedys 3 sztuki i posadzilam blisko oczka w czesie wiosennego pielenia wyrwałam 2 szt i nie tylko Od tego czasu wczesna wiosna juz nie piele.
Zawilce lubia wilgoc i polecane sa do sadzenia przy oczku.
Robisz remont ogrodu, tez troche przerabialam aby sie nie rozdrabniac i miec mniej prac.
Mam pierwszy rok jezowki darowane ale wyrosly wysokie ponad metr juz przekwitly teraz sie pokladaja i to taki kwiat.
Uwielbiam cynie, kwiat kwitnacy dlugo az do mrozow a w wazonie długo sie trzymaja.
Jak tam odkurzacz. W sobote cały dzien w oczku porzadki robilam nie mam glonow, ale mul od kup rybich i nie tylko tez odkurzalam. Wpadlam przez sliskie kamienie do oczkA dobrze, ze nikogo w poblizu nie bolo smiali by sie. Tyłek sobie obilam o kamienie spadlam na kosc ogonowa. Musze juz uwazac bo mozna z siebie kaleke zrobic.
I ja wywalam te różowe jeżówki. Mam je już wszędzie, sieją się jak chwasty, jak nie lepiej. Tylko problem, bo m je lubi, więc muszę mu je gdzieś zostawić. Ale ograniczę mocno. I siewki wywalam jak leci...