Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wszystkiego po trochu 09:27, 24 lut 2021

Do góry
Joku napisał(a)
Ligustr w formie żywopłotu? Jaki szeroki i na jakim stanowisku? Podpytuję bo myślę czym się osłonić od sąsiadów pod sosną.

Jolu, nie mam żywopłotu z ligustra, taki jeden krzaczek tylko, aurea, ma piękne seledynowe listki, rośnie pod tujami. Tnę silnie, potem jest fajnym punktem na tle ciemnych tui

Reszta ogrodu taka

Wszystkiego po trochu 09:24, 24 lut 2021

Do góry
mirkaka napisał(a)

U mnie bukietowe nic jeszcze nie idą, róże też nie. Generalnie jeszcze ogród śpi, tylko przebiśniegi po stopnieniu śniegu się pokazały.

o ilości roboty nie myślę, zawsze na wiosnę jest dużo. Będę pomału ogarniać, wszystko mnie boli mimo ćwiczeń całą zimę

Pozytywne te obrazki z przebiśniegami... zazdroszczę Wam tej pracy... jak ja marzę o tym, na razie u mnie dużo jeszcze śniegu.
Wszystkiego po trochu 09:20, 24 lut 2021

Do góry
Milka napisał(a)

Ja z Phantom całe wiadro
Fajnie się urobiłam, ale roboty!
I tnę wszystko, jak leci, nic nie odkładam. Róże już pączkują, tak samo hortensje bukietowe całe w pąkach.

U mnie bukietowe nic jeszcze nie idą, róże też nie. Generalnie jeszcze ogród śpi, tylko przebiśniegi po stopnieniu śniegu się pokazały.

o ilości roboty nie myślę, zawsze na wiosnę jest dużo. Będę pomału ogarniać, wszystko mnie boli mimo ćwiczeń całą zimę

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 09:19, 24 lut 2021

Do góry
Sylwio, gęś ta ma charakterystyczny okular, wczoraj widziałam ją pierwszy raz. Za mało o migracjach ptaków wiem, na pewno to, że migracje zaczynają się od marca. Nad zatoką pojawiły się ostrzeżenia o wysoce zjadliwej grypie ptasiej, wiec uważaj na przybyszy.

Mała Mi, drugi 'ogród' to słone łąki ze swoją roślinnością (jarnik solankowy i astry solne), to rośliny wydmowe, puszcze, Rezerwat 'Darzlubskie Buki', Bielawskie Błota z maliną moroszką, rezerwaty Długosza Królewskiego, a wszędzie mogę rowerem dojechać. Kaszuby są cudowne Dzięki za odwiedziny
Znalazłoby się tu i coś dla Ciebie W tym roku zatoka zamarzła.

Karola, co to, to nie! Z jednym mam za dużo roboty.
Ostatnie zimowe fotki z Kaszub.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 09:08, 24 lut 2021

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

No widzę, że ostro tu się pracuje
U mnie jeszcze trochę śniegu leży, zwłaszcza od północnej strony domu Mam nadzieje że do soboty zniknie, bo mam zamiar poszaleć w ogródku
Pozdrawiam Gruszko
System automatycznego nawadniania 08:37, 24 lut 2021

Do góry
Witam wszystkich,
Właśnie zabieram się za instalację systemu automatycznego nawadniania w moim ogrodzie. Wysłałem stworzony przeze mnie projekt do dwóch firm handlujących sprzętem nawadniającym. Jedna z nich napisała, że wszystko jest okej, a druga, że rozmieszczenie zraszaczy jest nieprawidłowe - że zraszacze muszą być rozmieszczone tak, by na końcu zasięgu jednego był kolejny zraszacz i by jedno miejsce było podlewane przez co najmniej 2-3 zraszacze.
Moja koncepcja oparta jest o dysze MP Rotator Hunter, w wydajność mojego źródła wody to 2.5 m3/h, każda sekcja zużywa ok. 1 m3 wody na godzinę (planuję budowę studni i nie wiem jaka będzie jej wydajność). Rura doprowadzająca wodę do studzienek - 25 mm, rury doprowadzające wodę do zraszaczy 20 mm + dwie linie kroplujące.
Proszę o Waszą opinię.
W Dolinie Muminków 08:16, 24 lut 2021

Do góry
Milka napisał(a)
Piękne widoki zapodałaś, a narcyzy za tę cenę grzech nie kupić

Kochana kupiłabym więcej, ale niestety wszystkie pozostałe paczki z uschniętymi cebulkami. Te akurat fajne - 5 cebulek i każda ładnie puszcza zielone. Było dużo ładnych tulipanów, ale bez promocji po 7.99.
Mikołajek już się nie może doczekać soboty i wspólnych nasadzeńmam nadzieję że oprócz prac manualnych z Tatusiem i miłości do aut terenowych to zaszczepię go choć troszkę miłością do ogrodu
Pokażę nasz ogród 07:31, 24 lut 2021

Do góry
Porządki czas zacząć. Niektórych dziwi urlop na sprzątanie ogrodu . Ale czy można wymarzyć sobie lepsza pogodę, na ogarnięcie ogrodu, w lutym?
Świerk serbski - Picea omorika 23:27, 23 lut 2021

Do góry
Witam Państwa. Jestem tutaj nowa, więc proszę wybaczyć jeśli czegoś nie znalazłam lub nie doszukałam. 1,5 roku temu posadziłam świerki serbski i chciałam je teraz przyciąć aby się zagęściły. I tu pytania:
Czy mogę to jeszcze zrobić?
Zależy mi na gęstości więc czy przycinać co roku i każdą gałąź?
Czy przycina się przewodnika?Czy po przycięciu przewodnika gdy wyrosna zastępcze to mam zostawić jednego i inne poprzycinać? Wiem że serby to wysokie drzewa ale ja bym chciała je utrzymać na max 4m
No i teraz najważniejsze, proszę mi tak łopatologiczne napisać lub narysowac jak przycinac? Załączyłam zdjęcia moich okazów. Proszę narysujcie może na nich jak ciąć.
Z góry dziękuję i pozdrawiam

April podbija las... 23:02, 23 lut 2021

Do góry
April napisał(a)

Murki z tyłu, późną jesienią

Ahh, cudowna rabata klonowa
Choroby i szkodniki trzmielin, trzmielina - Euonymus 22:39, 23 lut 2021

Do góry
Wigi napisał(a)
Witam, prosiłbym o identyfikację szkodnika na trzmielinie.
Pozdrawiam

Na razie bym się tym nie przejmowała, otrzep te liscie, bo wszystko zmarzło i wybije ze zdrewniałych pędów. Potem zobaczysz które są zdrowe pędy i obetniesz te przemarznięte. Trzmielina odbije. Te kropki to może być grzyb, który teraz nie ma znaczenia, gniją listki, które i tak opadną.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:33, 23 lut 2021

Do góry
vita napisał(a)
Sylwia, dzisiaj zrobiłam fotkę tej kaczce w Zatoce Puckiej. Niestety nie umiem przyciąć zdjęcia, kaczka jest na środku. Ctrl+v, czy to aby nie taka sama jak u Ciebie?

Musiałam sobie powiększyć żeby zobaczyć( bo ja ślepa) i wydaje mi się, że to taka sama gąska
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 22:27, 23 lut 2021

Do góry
Spojrzenie z zewnątrz pobudza kreatywność! Nie widziałam w tym miejscu hostowiska, a teraz zobaczyłam. Hostowisko in spe . Na poniższym zdjęciu na prawo od żurawek jest brzydkie puste miejsce po starym wielkim bukszpanie, który przegrał z ćmą. Nie miałam koncepcji co tam dać i proszsz! Hosty! Dlaczego na to nie wpadłam sama? Pałętają się tam tez konwalie wiec tylko pytanie czy hosty wymieszane konwaliami to dobry zestaw? (konwalie widać tez przy kratce)

Słoneczny Ogród 22:00, 23 lut 2021

Do góry
Dziewczyny i chłopaki melduję, że jest świeża dostawa cebulowych, bulwiastych i kłączowych.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:46, 23 lut 2021

Do góry
Sylwia, dzisiaj zrobiłam fotkę tej kaczce, ups, gęsi w Zatoce Puckiej. Niestety nie umiem przyciąć zdjęcia, kaczka/ gęś jest na środku. Ctrl+v, czy to aby nie taka sama jak u Ciebie?
Mirkowy ogród (początki) 21:32, 23 lut 2021

Do góry
Anabell napisał(a)
Czerwone berberyski dają dobry kontrast w zestawieniu, dużo trafiło mi się pomarańczowo-czerwonych.

Na rabaty też jeszcze nie wchodzę bo grzęzi wszystko w wodzie.
a ciąć będę przy drodze wjazdowej.

Sporo i ja takich mam też od ciebie Są seledynowe wiosną . Tak na jesieni wyglądały
Mega żarówy

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:29, 23 lut 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
I znalazłam pierwsze dwa dzisiaj

i dwa ciemierniki, które jakoś po mrozach wyglądają

I wiosnę już masz, a u nas nawet nie sprawdzę, bo jeszcze śniegiem wszystko przysypane.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:28, 23 lut 2021

Do góry

Ale masz fajnych gości. Ja ci mówię, że one przyleciały sprawdzić, czy twoje ptasie spa już gotowe.
Żywopłotki cisowe. 21:08, 23 lut 2021

Do góry

Przyszło zamówienie, dobrze że mrozy odeszły, wiosenne sadzenie rozpoczęte na razie
do doniczek.
Sadziłam w mnożarce ziemia była ciepła, nasłoneczniona nie musiałam ogrzewać w domu.

kilka odmian dalii chciałam mieć i dobrze że wcześniej zamówiłam bo już nie mają w sprzedaży.
Dalia Armateras

Bright Eyes

Diana's Memory
Rancho
Rawhite tą bardzo chciałam

Smiling Don
Zingaro
Genowa
Zorro

Bringh diamont zapomnieli włożyć do paczki i już dziś wysłali, a pierwszy raz zamawiałam w tym miejscu.

Cafe au Lait tą zamawiałam 3 raz i raz pomyłka i dwa razy nie wyszłą tak maleńkie były karpy.
Sandrę też dostałam kilka lat temu jako pomyłkę.

oby teraz obyło się bez pomyłek, jeśli zdarzą się to chcę ciekawe.

Ta dalia zdarzyła mi się najciekawsza pomyłka, dalej nazwana NN.

Następna z pomyłek.

Mirkowy ogród (początki) 20:58, 23 lut 2021

Do góry
Anabell napisał(a)
Mirko!

Dziś masz jeszcze mniej śniegu słoneczko pięknie świeciło.

W tym tygodniu mam zamiar w drodze przyciąć nisko tawułki i berberysy coś trzeba zacząć.

Ja Haniu jeszcze za bardzo nie mogę chodzić po działce bo można się utopić.Musi troszkę obeschnąć ziemia.
Zobacz jak berberyski od ciebie się rozrosły.
Fajny zestaw wyszedł podoba mi się
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies