Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 12:27, 27 maj 2021

Dorii napisał(a)
Cudny widoczek tarasowy i cały ogród

Do twarzy ci z arbuzem gratulacje bo chyba jeszcze nie gratulowałam

Tort super, sama jeszcze się na lustrzaną polewę nie porwałam a też lubię ładne torty. Dzieciakom robię z wybranym motywem. Maluję na masie cukrowej albo z białej czekolady. Robota na pół nocy ale radość dziecka wynagradza tród.

A dzięki Dorii lustrzaną polewę z chęcia częściej bym stosowała, ale żeby to miało ten efekt to przede wszystkim ciasto musi być musowe, o gładziutkiej powierzchni, a to przy nim sporo roboty i na częstsze robienie tortów to ja nie mam aż takich chęci Wolę zrobić bezę raz dwa, tym bardziej, że zawsze wychodzi.

Ty też widzę kochana mama, dla dziecka robi czary mary tortowe Nic tak nie cieszy jak roześmiane oczka i woooooow na widok tortu
Agatorek 13:36, 27 maj 2021

O wow, jakie pyszności znów pokazujesz

I ta zieleń u Ciebie jest bardzo soczysta.
Pisałaś o pokrzywach na rabacie, żeby dzieci nie wchodziły .
Ja posadziłam u sobie berberysy, żeby z kolei moje czworonożne zniechęcić . Niestety nie udało mi się, Brutus lubi jak coś go drapie .
Kasia_CS 08:45, 28 maj 2021

Agatorek napisał(a)
O wow, jakie pyszności znów pokazujesz

I ta zieleń u Ciebie jest bardzo soczysta.
Pisałaś o pokrzywach na rabacie, żeby dzieci nie wchodziły .
Ja posadziłam u sobie berberysy, żeby z kolei moje czworonożne zniechęcić . Niestety nie udało mi się, Brutus lubi jak coś go drapie .

u mnie pokrzywy same się wysiały i to w strategicznych miejscach i tak je zostawiłam, jak zauważyłam pozytywny skutek hihi - co prwda wycięłam większość wczoraj, bo już do pasa porosły, ale z jakąś jedną łodygę ku przestrodze zostawię a co!

Hihi, psiakowi kolce widać niestraszne
Kasia_CS 08:51, 28 maj 2021

A wczoraj udało mi się posadzić derenia Ivory halo cieszę się, że wylądował na rabacie, ale to akurat była najłatwiejsza z czekających mnie robót muszę znaleźć miejsce na różę, którą muszę wykopać, żeby posadzić magnolię... i znaleźć miejsce na nową Olivię rose i na przezimowaną gaurę, która ma słabą miejscówkę. I na derenia na pniu Tylko te moje prace to muszę na raty robić, bo arbuzowy stan odrobinkę wadzi i odbiera część sprawności

Gaurowy bilans mam taki, że z 5 przeżyły tylko 2 - obie białe wysokie, a padły różowe niskie i jedna wysoka z różowym nalotem. Szkoda, bo już była całkiem fajna.
Rench 10:14, 28 maj 2021

Miejsce tarasowe piękne i pachnące, ale te torty wyglądają obłędnie. Muszę pokazać córce
Agatorek 19:01, 28 maj 2021

Kasiu, Ty i tak bardzo dużo robisz, chyba wszyscy tu jesteśmy pełni podziwu
ajka 19:12, 28 maj 2021

Kasiu torty robisz przepiękne, mi dopiero od jakiegoś czasu wychodzą ciasta, dawniej wszystkie próby kończyły się zakalcami, dwa razy robiłam tort, ale takich cudeniek nie udało mi się jeszcze wyczarować. A moje dzieci to już nastolatki. Taką polewę też koniecznie muszę kiedyś spróbować zrobić, kiedyś widziałam na youtubie i też zrobiła na mnie duże wrażenie.

Pomysł z pokrzywami nieziemski
mirkaka 19:37, 28 maj 2021

Kasiu, co to za drzewa pod płotem rosną ?
Ty je sadziłaś czy już spółdzielnia miała posadzone?
Tort zachwycający, czosnki też, bzy w donicach również
Mary 21:42, 29 maj 2021

Kasia_CS napisał(a)

hihi do mistrzostwa baaardzo daleko, ale lubię sprawić dzieciaczkom przyjemność i też sobie ładnym wyglądem tortu
pokażę jeszcze pierwszy mój musowy z polewą lustrzaną dla Kuby. Przybranie owocami słabe, ale Kuba bardzo chciał owocki

i był mniami! Fajnie też warstwy wyszły.

Trochę trzeba się napracować, ale sporo satysfakcji i poezja smaku

Zgłodniałam.
Mniam...
Kasia_CS 14:51, 30 maj 2021

Rench napisał(a)
Miejsce tarasowe piękne i pachnące, ale te torty wyglądają obłędnie. Muszę pokazać córce

Polecam zrobić kiedyś jak masz chęci, bo naprawdę smaczny - o ile lubicie czekoladę

Agatorek napisał(a)
Kasiu, Ty i tak bardzo dużo robisz, chyba wszyscy tu jesteśmy pełni podziwu

Aj tam aj tam... :*

ajka napisał(a)
Kasiu torty robisz przepiękne, mi dopiero od jakiegoś czasu wychodzą ciasta, dawniej wszystkie próby kończyły się zakalcami, dwa razy robiłam tort, ale takich cudeniek nie udało mi się jeszcze wyczarować. A moje dzieci to już nastolatki. Taką polewę też koniecznie muszę kiedyś spróbować zrobić, kiedyś widziałam na youtubie i też zrobiła na mnie duże wrażenie.

Pomysł z pokrzywami nieziemski

Ja tam smak zakalca lubię i zawsze mi było szkoda, jak zwykle ciasta mamie wychodziły, a taki dobry zakalec jej się ze 2 ray zdarzył
Pokrzywy dobra rzecz