Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:42, 20 paź 2013

Do góry
Dzisiaj wyskoczyłem tak na szybko 'za płot' zrobić kilka zdjęc.
Zapraszam na serial: 'Mała Panew i okolice za płotem'

Ogródek Goniak 13:06, 20 paź 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Trawnik to o jesieni chyba nie słyszał

Pewnie jakiś przygłuchy
Ogródek Goniak 12:40, 20 paź 2013

Do góry
Trawnik to o jesieni chyba nie słyszał
Wilcza Góra 22:35, 19 paź 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Ojjj szacun za cały dom.. spójnie wykończony z dbałością o detale Bardzo Lubie to.
Wnętrza bardzo mi się podobają

dziękuję Łukasz za pochwały...ale wstawiłam to tylko na "zlecenie" Anity
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 13:05, 19 paź 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Szybko się uwinęłaś z cebulkami Nie wiem co chcesz jeszcze zmieniać, mnie osobiście wszystko zachwyca. Wyłaniające się na każdym kroku kulki bukszpanowe tworzą niesamowite efekty, a trawki mmmm
Rabata, którą chcesz zmieniać z chęcią skopiował bym do siebie, ale jestem bardzo za 3 stożkami cisowymi, będą elegancko wpisywać się w całość.
Jak sobie dodam do tego grabowe 'kostki' w pobliżu..... będę musiał sobie zrobić wolne od oglądania zdjęc twojego ogrodu

Kulki są ok ale budleje wprowadzają nieład... Dlatego powojniki z austinkami przesadzę w inne miejsce, a w ich miejsce muszę składać na stożki cisowe... wiśnie kiku shidare mam nadzieję, że jeszcze podrosną.
Rabata do modyfikacji bo zima będzie na tej rabacie łyso... I jeszcze miskanty rzadziej posadzę a morning lighty idą wiosną na inną rabatę
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:57, 19 paź 2013

Do góry
Szybko się uwinęłaś z cebulkami Nie wiem co chcesz jeszcze zmieniać, mnie osobiście wszystko zachwyca. Wyłaniające się na każdym kroku kulki bukszpanowe tworzą niesamowite efekty, a trawki mmmm
Rabata, którą chcesz zmieniać z chęcią skopiował bym do siebie, ale jestem bardzo za 3 stożkami cisowymi, będą elegancko wpisywać się w całość.
Jak sobie dodam do tego grabowe 'kostki' w pobliżu..... będę musiał sobie zrobić wolne od oglądania zdjęc twojego ogrodu
Wilcza Góra 11:48, 19 paź 2013

Do góry
Ojjj szacun za cały dom.. spójnie wykończony z dbałością o detale Bardzo Lubie to.
Wnętrza bardzo mi się podobają
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 00:37, 19 paź 2013

Do góry
Ja to wszystkie prace ogrodowe w klapkach robie czasem przeszkadzają tylko przy łopacie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 00:27, 19 paź 2013

Do góry
Bogdziu bardzo dziękuje za pamięć jak spojrzałem na date to przypomniało mi się, że faktycznie zawsze 18 mam imieniny.

Marzenko bardzo mi miło, w przyszłym roku obwódek będzie więcej
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 00:23, 19 paź 2013

Do góry
Katkak napisał(a)
Łukasz, masz tak cudowny ogród, że nawet betonowe ogrodzenie(gdzieś pisałeś, że on wszystko szpeci) mu nie jest w stanie zaszkodzić. Fajnie by było gdyby mój synek jak urośnie miał taką pasję jak Ty

Beton to ja lubie, ale jeżeli jest wybudowany jako solidny beton architektoniczny i to raczej w architekturze.... jednak ogrodzeniowe wykonanie już mnie nie zachwyca i z wielką chęcią wynalazce tego paskudztwa bym powiesił.... nie powiem za co.....
Kto wie, moja pasja pojawiła się znikąd, jakiś szczególnych zamiłowań do ogrodu w rodzinie nie zauważyłem, więc jeszcze nic straconego
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 00:18, 19 paź 2013

Do góry
Katkak napisał(a)
Twoje kolorowe obwódki z Żurawek są najpiękniejsze na świecie Chyba odwzajemniają Twoją miłość, bo takie piękności

Są jednak czasem łobuzy kapryśne. 20 pięknie rośnie, a jenda po środku robi sobie wolne od wzrostu i psuje cały efekt trzeba wtedy przesadzać i interweniować, albo czekać i nie patrzeć na ten fragment.

Nati napisał(a)

dzięki nie spodziewałam się że tak wyczerpująco napiszesz większości z tych nie mam, kupiłam w tym roku same dające sobie radę na słońcu ale te w cieniu są piękne więc czekam aż mi drzewa urosną będę testować twoje typy w przyszłym roku, ,mnie osobiście razi przypalony listek bo tych w tym roku miałam dużo a podlewanie w ciągu dnia wszystkiego, trochę mnie denerwuje zwyczajnie nie mam na to czasu

chciałoby się zeby nic nie robić ale tak się nie da, zauważyłam też że te rosnące na słońcu rosną wolniej oczywiście nie wszystkie odmiany ale tak niektóre mają

pozdrawiam i jeszcze raz dzienks

Bardzo proszę Ja mam jeszcze piaszczystą glebe, wtedy to dopeiro trzeba latać z wodą podczas upałow

malgorzata_szewczyk napisał(a)
No właśnie u Was urodziny się świętuje a nie imieniny. Więc sto lat, spełnienia marzeń, zdobycia cisa i powodzenia na studiach życzę.

Bardzo dziękuje
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:09, 18 paź 2013

Do góry
Luki napisał(a)

Jałowiec musiał być usunięty w bardziej drastyczny sposób Ja już sobie tego cisa załatwie..... nie odpuszcze tak łatwo.
W sumie to nie wiem czy dzisiaj mam imieniny, kilka dni temu miałem urodziny, a za życzenia bardzo dziękuje

No to masz dzis imieniny bo powinno się obchodzic pierwsze po urodzinach a dziś jest Łukasza. Spełnienia zamierzeń i tego cisa zyczę.
Wilcza Góra 22:11, 18 paź 2013

Do góry
Luki napisał(a)

Teraz czuję się bardzo zobowiązany, będę się musiał postarać

nie widzę inaczej
słowo za słowo ...
ja się z liliowców wywiązałam
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:24, 18 paź 2013

Do góry
Luki napisał(a)

Dziękuje w imieniu żurawek
No to zaczynam wymienianie, oczywiście podkreślam.. wilgotne podłoże przy wysokim nasłonecznieniu to podstawa.
Creole Night, Obsidian, Kassandra, Lime Marmelade, Marmelade, Cherry Cola, Regina, Rave On, Redstone Falls, Gunsmoke, Hercules, Sashay, Solar Eclipse, Fire Chef, Silver Scrool, Neptune, Cinnabar Silver, Black Beauty, Kira Oak Forest, Plum Pudding, Mahogany, Apple Crisp, Burnished Bronze.
Tyle pamiętam wymieniłem żurawki i żuraweczki.
Ogołnie sporo odmian radzi sobie na ostrym słońcu, jednak prawie żadna nie wytrzyma przy takich upałach jak w tym roku, zawsze jakiś przypalony listek będzie trzeba oberwać, ale to żaden kłopot

dzięki nie spodziewałam się że tak wyczerpująco napiszesz większości z tych nie mam, kupiłam w tym roku same dające sobie radę na słońcu ale te w cieniu są piękne więc czekam aż mi drzewa urosną będę testować twoje typy w przyszłym roku, ,mnie osobiście razi przypalony listek bo tych w tym roku miałam dużo a podlewanie w ciągu dnia wszystkiego, trochę mnie denerwuje zwyczajnie nie mam na to czasu

chciałoby się zeby nic nie robić ale tak się nie da, zauważyłam też że te rosnące na słońcu rosną wolniej oczywiście nie wszystkie odmiany ale tak niektóre mają

pozdrawiam i jeszcze raz dzienks
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:02, 18 paź 2013

Do góry
Nati napisał(a)
piękne masz żurawki ja też zaczynam kolekcjonować i testuję je na słońcu jeśli masz odmiany które lubią słońce od godziny 13.00 to napisz będę wdzięczna.

pozdrawiam

Dziękuje w imieniu żurawek
No to zaczynam wymienianie, oczywiście podkreślam.. wilgotne podłoże przy wysokim nasłonecznieniu to podstawa.
Creole Night, Obsidian, Kassandra, Lime Marmelade, Marmelade, Cherry Cola, Regina, Rave On, Redstone Falls, Gunsmoke, Hercules, Sashay, Solar Eclipse, Fire Chef, Silver Scrool, Neptune, Cinnabar Silver, Black Beauty, Kira Oak Forest, Plum Pudding, Mahogany, Apple Crisp, Burnished Bronze.
Tyle pamiętam wymieniłem żurawki i żuraweczki.
Ogołnie sporo odmian radzi sobie na ostrym słońcu, jednak prawie żadna nie wytrzyma przy takich upałach jak w tym roku, zawsze jakiś przypalony listek będzie trzeba oberwać, ale to żaden kłopot
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:57, 18 paź 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
No to trzymam kciuki żeby udało się zdobyc cisa, zaproponuj zamianę na cos innego moze trzeba było na tego jałowca którego wyrzuciłeś???Kto wie może by go wolał????Masz dziś imieniny? Jeśli tak to wszystkiego dobrego życze.

Jałowiec musiał być usunięty w bardziej drastyczny sposób Ja już sobie tego cisa załatwie..... nie odpuszcze tak łatwo.
W sumie to nie wiem czy dzisiaj mam imieniny, kilka dni temu miałem urodziny, a za życzenia bardzo dziękuje
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:55, 18 paź 2013

Do góry
Katkak napisał(a)
Łukasz jeśli pozwolisz chętnie odgapię obrzeża z kolorowych żuawek, bo u Ciebie bardzo mi się to podoba. Nie jeden kolor właśnie, tylko wiele

Będzie mi bardzo miło
Rozmnażanie roślin licencjonowanych 19:54, 18 paź 2013

Do góry
Prowadziłem kiedyś rozmowe z osobą sprzedającą konkretnie żurawki i inne byliny rozmnażane z in vitro.
Zazwyczaj w cenie takiej rośliny kupowanej od producenta sadzonek in vitro licencja jest już wliczona. Jeżeli chodzi o rozmnażanie na włąsną rękę w ogrodzie to nie trzeba płacić licencje bo już za nią zapłaciliśmy gdy kupowaliśmy rośline w szkółce. Inna sytuacja jest wtedy gdy chcemy rozmnażać rośliny w ogrodzie i handlować nimi. Prawda jest taka, że jest to nielegalne bo okradamy osobe, która daną odmiane wprowadziłą na rynek. Nie znam się na tym, ale są to informacje, które uzyskałem o szkółkarza. Moim zdaniem nawet wymienianie się roślinami licenjonowanymi wśród znajomych jest w pełni dozwolone, bo nie uzyskujemy za to zapłaty. Jedak wiadomo, że wiele osób sprzedaje nadwyżki z ogródów po niższej cenie niż np. rośliny w szkółce i za bardzo ten proceder nie jest kontrolowany.
Oczywiście są to moje spostrzeżenia i informacje, których nie popieram żadnymi przepisami
Wilcza Góra 19:38, 18 paź 2013

Do góry
WilczaGora napisał(a)

ma być ładniej w przyszłym tygodniu...prognozy obiecują
uzbrajam się w cierpliwość bo mi narobiłeś ochoty na ogród ale i na krajobrazy...
nóżkami przebieram i czekam

Teraz czuję się bardzo zobowiązany, będę się musiał postarać
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:01, 18 paź 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Śliwa wygląda zacnie też na taką poluje.

Łukasz trzymam kciuki za polowanie A chcesz Nigrę czy Pissardii?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies