Hania ja będę też dosadzać jeszcze kosodrzewiny pomiędzy brzozami. I do tego jeszcze jakieś trawy i rozchodniki. Wszystko w planach bo brzozy zostały zaatakowane przez szkodniki i teraz wyglądają tak. ...
Dzień dobry Oliwko. Ale się cieszę że odwiedziłaś nasz ogródek. Po porady to ja mogę się udać do Ciebie. Byłem kilka razy n twoim cudownym balkonie ale bez wpisu.
Dzięki w imieniu swoim i Hani. Od czasu do czasu bawimy się słówkami.
Haniu a jakże - szwarne dziouchy u mnie zawsze mile widziane. Nie jest gorąco i typowo majowa pogoda. Przyroda nadrabia opóźnienie w szybkim tempie.
Witam
Mam trawnik tzw elegant czyli trawa składająca sie z różnych odmian kostrzew.
Czy te trawy na fotkach to jakaś odmiana kostrzewy czy może chwasty ? Jest to trawa bardziej rozłożysta.
Kasia, cudne zdjęcia!! Purple Sensation super z tulipsami wyglądają! Mega efekt! Też posadziłam u siebie, ale nie ma szans, nie zgrają się w tym roku w czasie.
świetnie wyszła ta ścieżka. I super, że zamiast trawnika na całej długości to są roślinki w części pergolowej. Bardzo jestem ciekawa jak się będą tam sprawdzały. Mam na tyłach tojeść z dąbrówką i uwielbiam ten fragment. Macierzanka słońca potrzebuje sporo aby kwitła i się rozrastała ale za to pachnie obłędnie przy dotykaniu. Taka ścieżka sensoryczna ci powstała.
Podczas prac nad zmienieniem trawnika znalazłam duże pokłady takich korzeni
Resztka tego czegoś jest również na kosce, roślina bardzo mocno rozkorzeniona z długimi korzeniami odrastającymi od korzeni (potrafi odrosnąć z korzenia spod kostki)
Obecnie mam zdjęty trawnik zostały jedynie ogromne pokłady korzeni tego czegoś