Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 17:07, 21 maj 2021

No udało mi się jak narazie tylko kanciki zrobić co prawda pracowałam sobie z przerwami na jedzonko i wyjście do sklepu, ale trzeba często zmieniać pozycję, żeby nie gnieść arbuza Przy okazji kilka gąsienic ćmy ukatrupilam znalezionych na buksowych obwódkach. W połowie roboty sobie uświadomiłam sobie, że te wycięte skrawki darni mogę sobie do wora wrzucić i zrobić ziemię darniową...

Może jeszcze dziś choć z 1 różę posadzę? Dzieci już wróciły z placówek, więc już niewiele się da zrobić
Kasya 17:28, 21 maj 2021

Kasia_CS napisał(a)
No udało mi się jak narazie tylko kanciki zrobić co prawda pracowałam sobie z przerwami na jedzonko i wyjście do sklepu, ale trzeba często zmieniać pozycję, żeby nie gnieść arbuza Przy okazji kilka gąsienic ćmy ukatrupilam znalezionych na buksowych obwódkach. W połowie roboty sobie uświadomiłam sobie, że te wycięte skrawki darni mogę sobie do wora wrzucić i zrobić ziemię darniową...

Może jeszcze dziś choć z 1 różę posadzę? Dzieci już wróciły z placówek, więc już niewiele się da zrobić

Ze ty w ogóle jeszcze na jakieś prace ogrodowe znajdujesz czas to ja podziwiam
Agatorek 18:17, 21 maj 2021

Ja też jestem pełna podziwu.

Ale rozumiem, że za „chwilę” czasu będzie brakować. Na wszystko
Kasia_CS 20:04, 21 maj 2021

Kasya napisał(a)

Ze ty w ogóle jeszcze na jakieś prace ogrodowe znajdujesz czas to ja podziwiam

Kasiu, jeśli dopisuje pogoda i zdrowie dzieci (czyli nie siedzą w domu, tylko w przedszkolu/żłobku), to czas się znajduje bez problemu na ogród-jestem już na zwolnieniu
Kasia_CS 20:09, 21 maj 2021

Agatorek napisał(a)
Ja też jestem pełna podziwu.

Ale rozumiem, że za „chwilę” czasu będzie brakować. Na wszystko

Aj tam, po prostu nie mam porządku w domu ani ugotowanego obiady, ot cała tajemnica potem faktycznie może być trudno będzie, choć to zależy od nowo narodzonego człowieka na pewno ogród będzie odskocznią.

Plan na dziś w większości wykonany-kanciki i jednak udało mi się obie róże do donic posadzić
Agatorek 23:01, 21 maj 2021

No to super
Porządku w domu też nie mam. Jak można sprzątać przy takiej pogodzie, jak była dziś?
Gosiek33 05:22, 22 maj 2021

Jesteś wzorem cnót wszelkich
Nowa12 22:16, 22 maj 2021

Ale superowe róże kupiłaś. Bardzo mi się podoba ta odmiana i nawet je miałam kupić w tym roku. Moje 2 róże w donicach przezimowały i wysadziłam je na rabatę. Ale róże szybko budują korzenie. Po roku całą donicę wypchały. Ale za to szybko ruszyły. Boscobel w gruncie super przezimowała ale niektóre róże kiepsko. Na mojej ulicy ćma bukszpanowa już ostro grasuje. Zaraz moje pryskałam chociaż niczego nie znalazłam.
Basia_KRK 08:54, 23 maj 2021

Kasia_CS napisał(a)
Trochę zagubiłam ostrość
Purple sensation jeszcze załapały się na końcówkę tulipanów - fajnie zgrywają się kolorami

Kasia, cudne zdjęcia!! Purple Sensation super z tulipsami wyglądają! Mega efekt! Też posadziłam u siebie, ale nie ma szans, nie zgrają się w tym roku w czasie.

No i szacun za kanciki
Basia_KRK 08:55, 23 maj 2021

Kasia_CS napisał(a)

Kasiu, co to za trawa w tle? Jakiś carex? Wygląda genialnie!