Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 16:15, 11 lut 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)

Pewnie tak . Trochę dużo wabików wokoło . Pięknie wyglądają róże i stipy. I w każdym innym połączeniu .

Stipę jak raz zaprosisz do ogrodu to na zawsze z Tobą zostanie
Lubię jej falujące na wietrze czupryny.
Gdybyś potrzebowała sadzonek to chętnie służę

Nasz przydomowy ogródek 16:15, 11 lut 2021

Do góry
Haniu u nas jak dotąd jest zmowa zimy z wiatrem. Teraz 10 na minusie i nadal sypie.

Cebula utuczona i wsadzona w nową ziemię.

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 16:09, 11 lut 2021

Do góry
Agania napisał(a)

Joasiu czekam na nowiny, brakuje mi tego stanu ducha co u Ciebie
Kiciuś znalazł sobie dom i nowych "rodziców"... to słodkie
Różanki u Ciebie kocham i rabaty jakie tworzysz z ich udziałem
Pozdrawiam Was ciepło

Jestem pewna że oczekiwanie na wnusię to piękny czas dla Ciebie. Inne przykre sprawy idą troszkę w zapomnienie.
Teraz ja czekam na dobre nowiny od Ciebie i trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie.
Kiciuś skradł Nasze serca i nie mogliśmy postąpić inaczej Aganiu.
Buziaki
W ogródku emerytki 15:54, 11 lut 2021

Do góry
Irenko, u Ciebie duże drzewa i krzewy to i możliwe wyłamania gałęzi.
Moje młodziaki, nie widzę uszkodzeń, a i otrzepywać nie ma potrzeby, bo gałązki cieniutkie.
Moje domowe koty są wysterylizowane
Do gromadki rezydentów-stołowników doszedł młody kocurek, ale już wiemy, że ma koci katar i i ropne zapalenie oczu
Leczenie jest długie i często mało skuteczne, więc zostanie pod naszą opieką.
Zajrzyj do wątku "cztery łapki-zwierzęta domowe", tam się chwalimy pupilami, może ktoś ma kotka do oddania.

Zima nie odpuszcza, cały czas sypie, niedługo nie będzie widać płotu

To zdjęcie niezindentyfikowanego ptaka /od tyłu/, obok załapał się wróbelek, więc widać różnicę w wielkości.
W ogóle jest dziwny, nie leci do karmnika, siada na gałęzi i czyści piórka, a potem odlatuje.
Za drzwiami do ogrodu... 14:12, 11 lut 2021

Do góry
Przesyłam Wam słodkości
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:56, 11 lut 2021

Do góry
Milka napisał(a)
Tak, jest jaśniejszy, ale ma wielkie kuliste kwiatostany. Mam je w różnych miejscach, w cieniu ma ciemniejszy fiolet.

z daleka je widać

tu Rasputin

Ta środkowa rabata zawsze mi się podobała. Jest tak skomponowana, że nawet jak rododendrony nie kwitną to wygląda efektownie. Kiedy moje takie będą.

Ircia wstawiasz te letnie fotki a zimą trwa w najlepsze. Nie odstraszysz.
Miał padać śnieg, ale pstrzy trochę. U nas mróz trzyma -10 teraz.

Zaraz idę znowu w plener. Mam kondycję,ale to zaczyna być męczące te codzienne wyjścia. Zmienialiśmy się z eM raz on raz ją. Ma dużo pracy pilnej i teraz ja chodzę każdy dzień. Wczoraj telefon pokazał ponad 15 tys kroków.
Dzisiaj nie ma mowy gdzieś dokoła pochodzę i wrócę bo mrozi.
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:35, 11 lut 2021

Do góry
Milka napisał(a)

Niczym nie podpieram, nie wiem jakim cudem stoją na baczność. Kasiu, one wielkie są.

Slicznie masz na tarasie, te anabelki wyglądają w donicach zjawiskowo. Masz te donice całe wypełnione ziemią? Są fajne, głębokie to pewnie ziemia tak szybko nie wysycha? Są ceramiczne?
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 12:49, 11 lut 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)

A 15 lutego zaczęło się cięcie. W tym roku nie wiem, czy zaczniemy 15 marca? Jak myslicie?

Wątpię, chyba długo zimnica będzie.
Ciekawy model kurnika, nowatorski.
Masz tak mało śniegu, ja prawie po kolana!
Wszystkiego po trochu 12:46, 11 lut 2021

Do góry
Dziś taka zima, muszę zostawić kilka zdjęć zimy, żeby mieć pamiątkę, potem bym zapomniała. Jest pięknie, ale oby to się szybko stopiło i nastała wiosna

Pszczelarnia 12:44, 11 lut 2021

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Znacie takie dziwne powiedzenie "zazdrościć samej sobie"?

Tak więc zazdroszczę sobie piwonii Młokosiewicza. Miałam wysiać zebrane nasiona ale ich na czas nie znalazłam. I tak więc zobaczę, co wyjdzie z dzielenia karpy.

Przepiękna jest, nawet bez kwiatów Ile lat ma ta karpa?
Ja i mój ogródek, a może ogród 12:44, 11 lut 2021

Do góry
Ha, ha
akurat.

te zawilce wiosenne polecałam

Sezon 2017 u Hanusi 11:05, 11 lut 2021

Do góry
Z tłustości to u mnie będzie tylko sernik. Zamiast pączków kupiłam pojemnik kiwi. A jak sie trafią goście, to francuskie ciasto jest w pogotowiu, i coś na szybko się upiecze.

Ciekawe, czy pan od ptaszków pojawisie na jakimś kiermaszu, w tym roku.

Miłkowo - sezon 2016-2022 10:56, 11 lut 2021

Do góry
Joku napisał(a)
Pięknie masz wszędzie, z przyjemnością ogląda się takie kolorowe obrazki w zimowy dzień. Kwitnącej paulowni zazdroszczę, gdybym miała więcej miejsca to na pewno bym ją posadziła. Widywałam kiedyś dorosłe duże drzewo, jak kwitło wyglądało bajecznie.
Mam jeszcze pytanie odnośnie tej malowanej szafki. Skrobałaś ją przed malowaniem? Jakiś podkład? Czym malowałaś i ile razy?

Jolu bardzo dziękuję i cieszę się, że się podoba.
Co do mebli, używam farb kredowych, tu stwierdzę że Anny Sloan są najlepsze, choć i na innych pracowałam, a potem na końcu woskowanie i polerowanie. Zero skrobania. Malowałam 2 razy, po drugiej warstwie lekka przecierka, wosk, znowu lekka przecierka i polerowanie.

u mnie paulownia kwitnie razem z montana

Miłkowo - sezon 2016-2022 10:51, 11 lut 2021

Do góry
Kasya napisał(a)
Anabelke w donicy podpierasz ? Czy ona w donicy mniejsza rosnie i się nie rozwala ?

Niczym nie podpieram, nie wiem jakim cudem stoją na baczność. Kasiu, one wielkie są.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:17, 11 lut 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Bardzo spodobała mi się ta studzienka z żurawiem. Teraz myślę o czymś takim u siebie.
Macham zimowo.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies