Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Joann 22:27, 21 maj 2021

Aga, zagęścić ruchy? Przecież musi być też czas na leżing właśnie! Nie możemy sobie tego odmawiać, o nie!
Fajna ta ścieżka, pomysł ronda też mi się podoba.
Agatorek 22:59, 21 maj 2021

Kasiu, pomysł na rondo jest bardzo ciekawy. Może się uda, zobaczymy

Judith, przeżyłam dziś chwilę grozy, bo szpadelkiem do kancikow trafiłam na kamień. I trochę się wygiął. Ale na szczęście eM mi go naprawił .

Alicjo, później będzie zapraszać jeszcze bardziej. Mam taką nadzieję

Kasiu (CS), czytałam u Ciebie. Podziwiam Twoją kondycję

Mrokasiu, pisałam ostatnio, że wolę zrywać darń niż pielić. Zmieniam zdanie po dzisiejszym perzowisku .

Sylwia, mnie też wszystko boli, jak sobie pomyślę, że muszę zerwać tą darń wokół oczka jeszcze. Masakra.

Asiu, super robota i super mnie wszystko boli . Jutro odpoczynek

Magda, niestety, żeby były efekty, to i trzeba się napracować. Albo komuś to zlecić. Niestety eM zajęty koszeniem. Parę godzin mu zeszło na odcinek przy drodze dojazdowej. Miał co robić .
Iwonka ma świetne pomysły

Haniu, też mam nadzieję, ze rondo będzie takie piękne, jak na projekcie .
Nie dałabym rady pociągnąć tej przyczepki, jak jest pusta, to ledwo co ją ruszę.

Joanna, leżing będzie jutro na pewno. I working przy komputerze, bo mam małe tyły. A dziś była ładna pogoda, to sobie zamieniłam .
Martka 23:11, 21 maj 2021

Projekt ronda odlotowy! Przyłap mężyka na dobrym humorze i zapodaj Rabaty przy ścieżce - ogrom pracy, jak szybko ogarnęłaś! Aga, jak Ty się rozpędzisz z pracą, to efekt pendolino.
Gosialuk 08:00, 22 maj 2021

Jestem, podglądam postępy prac, wiem ile to wysiłku i wcale się nie dziwię, odpoczynek też potrzebny.
Projekt Iwonki też bardzo mi się podoba, będzie co robić i w przyszłym roku.
Zazdroszczę, że możesz pogodę wykorzystać do prac ogrodowych, ja niestety zdana jestem na weekendy, a z pogodą wtedy różnie.
antracyt 08:22, 22 maj 2021

Ogrodowe prace i projekt ronda bardzo mi się podobają Masz nad czym myśleć i pracować.
inka74 08:30, 22 maj 2021

Aga, narobiłaś się. Nie chcę cię męczyć ale ile te rabaty teraz mają szerokości od ścieżki? Patrząc na wielkość twojego ogrodu to w każdy bok powinno być od min. 2 m na same bylinki do 3-5 metrów jak krzaczki czy drzewa tam chcesz. Niestety, bardziej w tym drugim kierunku, większym bym szła. Inaczej całość zginie pośród trawy i przestrzeni. I zbankrutujesz na drobnicę. Tu krzaczków trochę potrzeba a te od ścieżki muszą być odsunięte, abyś z maczetą potem nie chodziła.
Wiem, ręce bolą... Wiem, chwasty rosną. Wiem, z czasem można powiększyć ale to już teraz plan obsadzenia większymi roślinami tego kawałka i reszty przy oczku trzeba zrobić. I zaznaczyć ich docelowe szerokości. Nie musisz odmian wybierać a bardziej kształty, przestrzeń rozplanować.
Agatorek 09:50, 22 maj 2021

Martka, dziś pendolino stoi na stacji .

Gosia, to jest ten plus pracy zdalnej, że można sobie czasami parę rzeczy poprzesuwać .

Zuza, w ogrodzie zawsze jest nad czym pracować, myśleć też .

Iwonka, na tych rabatach wzdłuż ścieżki do oczka i wokół oczka będą „delikatne” nasadzenia.
Wzdłuż ścieżki, czyli to, co teraz robię, planuję trawy, rozchodniki i gdzieniegdzie hortensje.
Przy samym oczku będzie trochę szerzej. Tak samo, jak i na rabatach, których jeszcze nie ma .
LIDKA 09:59, 22 maj 2021

Agatorek napisał(a)
Wczoraj

I dziś

Jutro leżing, reszta zrywania darni później

Kawał dobrej roboty. Ładnie będzie. Leżenie jak najbardziej Ci się należy.
Miłej soboty i niedzieli.
Margerytka40 10:26, 22 maj 2021

Agatorek napisał(a)
Wczoraj

I dziś

Jutro leżing, reszta zrywania darni później

Fajna ta ścieżka kamienna choć pielenia między kamiorami już Ci współczuję. Ja bym wybrała ziemię spomiędzy i nasypała grubo drobnej kory
SlonecznyOgrod 11:31, 22 maj 2021

Ładnie podziałałaś, zrywanie darni ciężka praca, plecy bolą...

Ścieżka super wygląda, podoba mi się