Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Piaskownia na zakręcie 10:12, 29 wrz 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Bukiecik zacny Wczoraj przy żywopłocie z thuji też znalazłem sporo grzybków, chyba pijane były bo las to 100 metrów dalej
Szacownice są cudne u mnie niestety nie widziałem, ale już za dużo cebulowych i tak pobiłem własne rekordy bo nie przepadam za sadzeniem cebul. Pomijam w tym lilie, których nie trzeba często wykopywać

Ja żadnych cebul nie wykopuję, muszą sobie radzić
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:11, 29 wrz 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Może to po prostu zależy od humoru hortensji

Mówisz,że panny takie humorzaste?
Piaskownia na zakręcie 10:05, 29 wrz 2013

Do góry
Bukiecik zacny Wczoraj przy żywopłocie z thuji też znalazłem sporo grzybków, chyba pijane były bo las to 100 metrów dalej
Szacownice są cudne u mnie niestety nie widziałem, ale już za dużo cebulowych i tak pobiłem własne rekordy bo nie przepadam za sadzeniem cebul. Pomijam w tym lilie, których nie trzeba często wykopywać
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 10:01, 29 wrz 2013

Do góry
Ja też zazdroszcze kierunku, ale oczywiście tak pozytywnie troche żałuje, że nie wybrałem kierunku związanego z ogrodnictwem, ale już troszke za późno
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:59, 29 wrz 2013

Do góry
Może to po prostu zależy od humoru hortensji
Ogród cioci 09:57, 29 wrz 2013

Do góry
Bardzo gustowne dekoracje nawet tak bardzo nie przywołują jesieni... i bardzo dobrze
Mój 4 arowy azyl... 09:55, 29 wrz 2013

Do góry
Pokaźne grzybobranie dla mnie w zbieraniu grzybów przyjemne jest tylko wyjście do lasu reszta stanowczo mnie nie interesuje
Ogród Sylwii od początku cz.II 09:52, 29 wrz 2013

Do góry
Coś mi się o uszy obiło, że miały być fotki tych 30 kul bukszpanowych i nie wierze, że nic innego się nie dzieje Grzecznie czekam na fotorelacje
Kwiatowy ogródek Monteverde 09:49, 29 wrz 2013

Do góry
Aniu piękna jesień w ogrodzie, a niektóre roślinki chyba nawet jej nie czują
Troszke zaległości miałem do nadrobienia, doskonale cię rozumiem jakie remonty są męczące, u mnie miał trwać miesiąc a minęły już 2, ale już zostały same detale więc bałaganu brak
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:58, 29 wrz 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Cudna ta hortensja Limelight ??

Łukasz z tymi hortkami to dziwna sprawa, mam 3 krzaki i tylko jeden jest taki ładny. Pozostałe 2 już zbrązowiały i ogólnie kondycja ich była od początku gorsza. Podejrzewam, że to zależy od miejsca gdzie rosną. Zimą muszę zagłębić się w ten temat
A hortki to oczywiście LImelight.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:53, 28 wrz 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Nie pamiętam kiedy w tym roku tak długo pracowałem w ogrodzie. Efektów żadnych, ale kompostownik pełny Wiele roślin przesadzone do gruntowej przechowalni, w doniczkach strasznie mnie irytowały.
Posadziłem też kilkanaście bukszpanów i planuje wycinać i stworzyć kilka ciekawych form, za kilka lat może jakieś efekty będą

Jak to mówią najciemniej pod latarnią. Kupiłem przez all.. hortensje i okazało się, że moge je odebrać osobiście 15km od domu Teraz mam problem co posadzić na rabate po jałowcu Limelight, Polar Bear czy Vanille Fraise ??
Bardzo trudny wybór

Vanilkę i źurawki georgia peach będzie pieknie.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:23, 28 wrz 2013

Do góry
Luki napisał(a)
za późno kupiłem pięcioklapowy, ale dostałem tylko w okolicy małe sadzonki po jednym pędzie, a wycenione jak za cały krzew, ale co zrobić już posadze. Wprawe w wyrywaniu pnączy mam w najgorszym przypadku

Ja teź kupowalam malutkie. Tylko że on potfornie szybko rosnie ładniejszy jest trójklapowy, taki idealny. Wymienię kiedyś
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:18, 28 wrz 2013

Do góry
za późno kupiłem pięcioklapowy, ale dostałem tylko w okolicy małe sadzonki po jednym pędzie, a wycenione jak za cały krzew, ale co zrobić już posadze. Wprawe w wyrywaniu pnączy mam w najgorszym przypadku
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:15, 28 wrz 2013

Do góry
Nie pamiętam kiedy w tym roku tak długo pracowałem w ogrodzie. Efektów żadnych, ale kompostownik pełny Wiele roślin przesadzone do gruntowej przechowalni, w doniczkach strasznie mnie irytowały.
Posadziłem też kilkanaście bukszpanów i planuje wycinać i stworzyć kilka ciekawych form, za kilka lat może jakieś efekty będą

Jak to mówią najciemniej pod latarnią. Kupiłem przez all.. hortensje i okazało się, że moge je odebrać osobiście 15km od domu Teraz mam problem co posadzić na rabate po jałowcu Limelight, Polar Bear czy Vanille Fraise ??
Bardzo trudny wybór
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:11, 28 wrz 2013

Do góry
Jutro Ewo pozrywam wszystkie nasienniki bo już chyba same się nie otworzą, ale zbyt wiele tego nie będzie. Zastanawiam się czy już wysiać je do ziemi, czy czekać do stycznia i w domu wysiać tylko z tym troszkę więcej zachodu.

WilczaGora napisał(a)
Łukasz, wpadamy z tzw. "rewzyta" i pozdrawiamy serdecznie
od czerwca "podglądamy"Twoje poczynania i ślemy ukłony pełne podziwu !!!
tak trzymaj !!!
p.s. pamiętam o rabacie z liliowcami
jak tylko znajdę letnie zdjęcie, dam znać - słowo domorosłego harcerza

Bardzo mi miło, że oglądaliście moje poczynania ogrodowe i bardzo dziękuje za miłe słowa
Będę czekał cierpliwie na liliowce bo widoki muszą być imponujące
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:10, 28 wrz 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Patrząc na tak piękne widoki wpadam w trawy już po uszy wszędzie bym je sadził.
Mam takie pytanko jak długo zarastał płot winobluszczem ??

Winobluszcz posadziłam w ubiegłym roku... 3 szt pięcioklapowego... Lepiej sadź trójklapowy. Czyli zarósł w 1 rok...

Wcześniej wymarzł mi piekny bluszcz variegata...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:08, 28 wrz 2013

Do góry
Patrząc na tak piękne widoki wpadam w trawy już po uszy wszędzie bym je sadził.
Mam takie pytanko jak długo zarastał płot winobluszczem ??
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:04, 28 wrz 2013

Do góry
Cudna ta hortensja Limelight ??
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:02, 28 wrz 2013

Do góry
Czarny staw jak dla mnie o wiele bardziej urokliwy niż Morskie oko
Moje zmagania ogrodowe 21:32, 27 wrz 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Igor będzie wiedział bo ja nie jestem pewny, mam kilka typów, ale przy każdym coś mi nie pasuje

Już mu podesłałam i czekam co orzeknie
Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies