brzozy trochę brudzą to prawda , ale jakże są piękne i to rekompensuje wszystkie wady
zresztą nie ma bezobsługowych ogrodów
nawet przy żwirowych trzeba się napracować !
Przeniesienie skrzyń - wykopanie owocówek - równanie terenu - zakup mnóstwa ziemi od ogrodnika, bo tam płytko jest piach - sadzenie cisów.
Tak wygląda wstępny plan działania.
Myślałam o Ice Dance (bardzo ją lubię), ale przyszła mi na myśl sesleria, bo nie wymarza i szybko startuje, nie wiem też, jakby sobie ID poradziła na takiej patelni. U Motylka sesleria jest cudna i też w pobliżu są brzozy.
cześć Jagooo...to miłe że tak właśnie Ci się kojarzę...zaraz lecę do Ciebie zobaczyć to zestawienie...ale powiem Ci że byłoby cudnie...i dziękować za wianek
Hi, hi
To ja też będę krzuyczeć na nią zawczasu, ale najpierw muszę ją kupić i chciałabym w tym pustym miejscu na tej rabacie:
Ujęcie z drugiej strony:
i muszę tu dodać coś czerwonego jeszcze, może berberysy bagatelle albo admiration? Bo żurawki na słońcu nie wiem, czy wytrzymają.
A obok tej rabaty będzie wyłożony kostką wjazd na podwórko, tak jak kończy się nowa trawka. I wtedy niestety moja wierzba zostanie wycięta. Zamiast niej kawałek dalej będą brzozy i hortensje .
Danusiu, wiem, ale moje serby nie będą za brzozami. Brzozy będą między dwoma szpalerami świerków, będą się stykać z jednym świerkiem na początki i z jednym na końcu, więc powinno być ok.
"jest takie niebezpieczeństwo, że jak zostaną blisko posadzone, to z powodu cienia i zagęszczenia ogołocą się"
Tak wiec moje brzozy "zjadły" drzewa koło siebie, tyle, że one są dosyć duże
Pewnie wpadły Ci Gladoatory w ręce bo pakowane były pojedynczo Też sobie je kupiłem ale ostatnie 3 sztuki Więcej nigdzie nie udało mi się spotkać Spróbuj jeszcze poszukać w Lidlu tam dużo większy wybór czosnków
U mnie wczoraj lało do samego wieczoru i popsuło mi ogrodowe plany ale deszcz też potrzebny bo było już sucho Lecę do ciebie zobaczyć te nowe nasadzenia
Chyba przesunę to tak, że dwie brzozy zostaną na tej rabacie, a trzecia pójdzie koło placyku wypoczynkowego, będzie odgrodzona, ale łącznie utworzą szpaler. Muszę zgrać linie i wymiary przedłużanej donicy, bo będzie musiała być trochę dłuższa i to mi w sumie pasuje o pierwszej wizji.
Chyba będę zmuszona wprowadzić lekkie zmiany do mojego projektu rabaty z brzozami.
Wciąż nie dawało mi spokoju, czy 7,5-metrowy odcinek pomieści 3 brzozy. Do tego trzeba zachować odstęp od świerków z jednej strony, a z drugiej od donicy.
Po obejrzeniu wczoraj dorosłych egzemplarzy, widzę, że aby drzewa były dostatecznie wyeksponowane, powinny być tylko dwa. A dwa... jakoś dziwnie.