No tak, u Ciebie wszystko dobrze wygląda Mi zależy szczególnie na dużych kwiatach - mam jarzmiankę dzikuskę, taką, jaka rośnie naturalnie w lasach, a chciałabym mieć też odmianową.
Funkie najbardziej podobają mi się w fazie bardzo początkowej - pozostaje jeszcze kwestia dokarmiania ślimaków - czy ja na pewno tego chcę?
Mgduska-Pustynniki rosną w buszu, ale bardzo słonecznym. Zaczynają bardzo wcześnie wypuszczać rozety, podobne do juki.
Zdobi długo, bo najpierw ma zielone kwiatostany, później stopniowo rozkwitają, a na koniec kuleczki owoce.
Czego się nie robi dla sympatycznej koleżanki, Prrrroszę:
Śliczna, prawda? W kolorze wina, niewysoka, kwitnie praktycznie całe lato, ja jej nawet nie wycinam przekwitniętych kwiatostanów.
Kobieto, funkie są super
Już Ci tłumaczę
Są podlewane, i rosną w półcieniu. Słońce mają między godziną 15 a 18. Te co ciut dłużej wystawione są na działanie gorącego popołudniowego słonka to mają lekko przypalone liście, jak właśnie na zdjęciu które zacytowałaś.
Te które wcześniej chowają się w cień który rzucają thuje, wyglądają bardziej świeżo i zielono.
Zobacz, odległość półtora metra od siebie, zdjęcia z tego samego dnia. Liście już znacznie zieleńsze.