Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Basieksp 21:54, 20 maj 2021

Świetny ten projekt ronda podoba mi się, taki trochę romantyczny charakter
LIDKA 22:10, 20 maj 2021

Aguś czy kiedyś odpoczywasz?

Podziwiam Twoja plany i robote.
Co mogę doradzić od siebie to po maszynie szybko sadź i sciółkuj.
Bo trochę zielsko rośnie.
Na pewno mają w tym udział te deszcze częste u mnie.
Ja w sobotę i niedzielę będę kończyć sciółkowanie i niektóre fragmenty będę przekopywać widłami jednak.

Usciski Pracowita Pszczółko.
SlonecznyOgrod 22:25, 20 maj 2021

Ciężka praca w ogrodzie to pikuś z urabianiem eMów
Agatorek 22:26, 20 maj 2021

Basiu, tak, masz rację z tym romantyzmem

Lidka, odpoczywam wieczorami i w nocy . Czasami.
A na serio, to staram się jednak nie przepracowywać.

Co do kory, to masz rację. Judith już mi o tym wcześniej pisała. U mnie też chwastów mnóstwo. Ale się nie rozdwoję. Już chyba wolę zrywać tą darń, niż plewić.
Muszę w końcu rozejrzeć się za korą. Albo przykryję tymczasowo kartonami lub folią, chociaż u mnie może to nie zdać egzaminu, bo psy uwielbiają gryźć kartony . To też nie będzie szybkie sadzenie, bo nie kupię wszystkiego na raz.
Im cieplej, tym więcej roboty. Jak było zimno, to przynajmniej rosnące chwasty mnie nie rozpraszały .

Odwzajemniam uściski
Agatorek 22:28, 20 maj 2021

SlonecznyOgrod napisał(a)
Ciężka praca w ogrodzie to pikuś z urabianiem eMów

Gorzej, jak jeszcze mają coś zrobić
Gdy chodziło mi o przesadzenie wierzb mandżurskich, to chodziło mi tylko o jego aprobatę, całą robotę wykonałam sama. A teraz będzie musiał mi pomóc. Podanie i 3 zdjęcia mogą nie wystarczyć .
ajka 07:36, 21 maj 2021

Piekny ten projekt inki I fajny czarny bez. Ostatnio w szkółce widziałam tyle odmian bzu, że aż mnie oczy rozbolały, szkoda że mój eM nie chce mieć bzu u siebie na działce. Tylko jedną odmianę na pniu udało mi się wywalczyć ;
mrokasia 08:08, 21 maj 2021

He he he, widzę, że rondo znów na tapecie .
Rysunek Inki bardzo sugestywny, przemawia do wyobraźni. Kiedyś przy sprzyjających okolicznościach się pewnie zrealizuje czego Ci bardzo życzę .

Ja lubię pielić, zdzierania darni nie znoszę.
Judith 10:14, 21 maj 2021

U mnie - z uwagi na psa - kartony sprawdzają sie niestety tylko na rabatach oddalonych od ogrodzenia. I to jest faktycznie swietny patent.
Przy ogrodzeniu - tragedia, tam rozkopuje, a czyni to z ekscytacji, gdy widzi jakiegoś psa . Zrezygnowałam z nich, bo latały po całym ogrodzie, za to sypię grubszą warstwę kory. Podstawa jednak to bardzo dokładne usuwanie darni z wszelkimi odnogami korzeni. Praca potwornie ciężka i długotrwała...
Yenna 14:31, 21 maj 2021

inka74 napisał(a)

Jaki to jest przepiękny projekt!

Aga, myślę, że bardzo by pasował do Twojego ogrodu
Agatorek 17:38, 21 maj 2021

Ania, lepszy jeden bez niż żaden . A jakbyś gdzieś posadziła w kąciku i udawała, że to nie bez?

Dzięki Kasiu, rondo to pewnie przyszłoroczny topik . W tym roku na tapecie zrywanie darni, sadzenie roślin, i takie tam.

Judith, dziś miałam właśnie bliskie spotkanie z perzowiskiem podczas zrywania darni, wracałam do domu prawie na czworaka .

Marta, mi też projekt Iwonki bardzo się podoba. Potrafię go sobie tam wyobrazić