Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród z pergolą 09:52, 16 maj 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Hej Aniu?
Plan sobotni wykonany?
Jak palety?
Fajny pomysł ze wciółkowaniem różanki

w sobote lipa, lało jak na złość... :/
M z teściem w przerwach zakładali mocowania i żagiel, okazało sie ze jakaś tulejkę muszę przerobić i żagiel zdjęli ale był
palet nie malowałam bo deszcz, teraz zimno. u mnie 8 stopni i wiatr. cały tamten tydzień słońce gorąco a teraz jak byla potrzeba to sobota do kitu. mam nadzieję ze w tą bedzie ładnie to dokończymy działania
a ściólka na różance moze nie powala wygladem ale przynajmniej nie muszę wyrywac non stop. może M dzisiaj skosi jak nie zacznie padac to znowu wrzuce pod kolejne róże a u Ciebie widziałam pięknie z korą szkoda że to taka droga impreza..
Ogród z pergolą 09:46, 16 maj 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)
Aniu będzie śmierdziało jak cholera ale da radę wytrzymać najgorsze jest chyba mieszanie tego paskudztwa

śmierdziało ale do zniesienia
Ogród z pergolą 09:44, 16 maj 2016

Do góry
ewa004 napisał(a)
Ja rozcieńczam 1:10,ale nie wiem czy to prawidłowa dawka
A na mszyce polałam czyściochą
Jutro Ci powiem czy mszyce jeszcze są

czysciochą gnojówką z pokrzyw? a powiedz mi rododendrony moge tak potraktować?
Ogród z pergolą 09:43, 16 maj 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

A dlugo robiłaś i w jakiej proporcji rozcieńczalaś?

wiesz co ile robiłam to Ci nie powiem dokładnie bo jeszcze nie mam tego nawyku zeby zwracac na to uwagę, ale chyba kolo tygodnia.
konewkę mam 6l i wlewałam do niej kubek gnojówki czyli ok 200ml
Ogród z pergolą 09:31, 16 maj 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Ojj - a moje pokrzywy dwa tygodnie się już moczą... I zapomniałem o nich

Chyba Mamie każę to wiaderko przenieść - niech się dowie przez co będę przechodzić

hahahahha no wiesz co okropny jesteś
Luteczka znów wymyśla - czyli Joga Ogrodowa 09:30, 16 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
ja mam pierdzielnik na froncie to jest dopiero lipa

U mnie pierdzielnik rozciąga się wzdłuż całego tyłu działki-wbrew pozorom też na widoku,bo mamy tam altankę

Luteczka macham-chociaż ledwo, bo mi łapki marzną-tak u mnie zimno;-/
Z Pszenicznej ... 09:05, 16 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Agata bardzo fajnie wyszło, równiutko, czyściutko pewnie napatrzeć się nie możecie
zasłużyliście na wypoczynek

Ania, masz rację - nie możemy się napatrzeć A wypoczynek i owszem - w ten weekend jedziemy z Mamą do Krakowa - to taki prezent na urodziny dla Niej, nigdy nie była w tym mieście, a kilka dni później z mężem na 4 dni na wycieczkę m.in do Kromlau.

Ale jeszcze w maju chcemy zakupić palety no i gąbkę. W czerwcu dalsza robota, bo taras czeka Zobaczymy jak to pójdzie
Ogród z pergolą 22:35, 15 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

dzisiaj lałam pokrzywę..fuuuuuj!!!!!!!!!!!
pokrzywa i wrotycz się robią
aż się boję

A dlugo robiłaś i w jakiej proporcji rozcieńczalaś?
Luteczka znów wymyśla - czyli Joga Ogrodowa 22:12, 15 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Ja też Ale powoli go ogarniam Jeszcze za wiatą mam bajzlownik i jak nie ma samochodów, to też z ulicy widać Co mi tam, jak ktoś nie chce niech nie patrzy
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:23, 15 maj 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

Nt rh napisałam u Ciebie.
Roundap uzywam tylko na kostce granitowej bo nie moge sobie poradzić z zielskiem, robie to bardzo rzadko gdy ręczne czyszczenie i wypalanie nie pomaga
Roundap na tarwnik? Spalisz go. Na tarwnik Chwastox , ktory działa tylko na dwuliścienne, roundap załatwia wszystko.
Pod żadnym pozorem chwastów na rabatch roundapem tez nie pryskaj, tylko ręczne wyrywanie i kora. Spalisz sobie rosliny.

Raz pędzelkiem pomalowałam roundapem chwasty przy tarsie, , korzeniami doszedł do macierzanki, ktora obok rosła i ja wypalił., miałam łysy placek. To niebezpieczny środek, można uzywac na nieużytkach, ja np za płotem uzywałam gdzie chwasty rosły na potęgę, a i tak trzeba uważac aby nie było wiatru.....

I pomysleć, ze kiedyś roztaczano wokół tego środka aurę bezpieczeństwa i jeszcze ta informacja " biodegradowalny". Z czasem nakazano im ten zapis usunąć ale to było chyba w 2010 roku gdy ja całą działkę wielokrotnie roundapem opryskałam. Pomyslec ile ja się tego nawdychalam .

my też poza działką nim psikaliśmy bo też dzikie pole..wiem ze on pali wszystko
wlałam sobie miksture do starego spriskiwacza do szyb i wyciełam w butelce dziurę (ona jest jako osłona zeby nie psikało na boki)i myslałam psikac tylko na dany chwast...? ale jak lepiej nie to kupię chwastox jak radzisz
ja mam już więcej chwastów niz trawnika..dramat a sialiśmy w tamtym roku
Z Pszenicznej ... 21:07, 15 maj 2016

Do góry
Agata bardzo fajnie wyszło, równiutko, czyściutko pewnie napatrzeć się nie możecie
zasłużyliście na wypoczynek
Luteczka znów wymyśla - czyli Joga Ogrodowa 21:02, 15 maj 2016

Do góry
Ogród z pergolą 20:57, 15 maj 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Boshesz Anno nie ogarniam tych Twoich planów ale macham niedzielnie

Ania to są stare plany na front powoli sobie je robię
Ogród z pergolą 20:38, 15 maj 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Sam wrotycz śmierdzi nieziemsko!!! ... zobaczymy jak mieszankę wybuchową zrobisz co z tego wyjdzie? ... chyba będziecie z eMem zapałki ciągnąć kto ma to lać

dzisiaj lałam pokrzywę..fuuuuuj!!!!!!!!!!!
pokrzywa i wrotycz się robią
aż się boję
Ogród z pergolą 20:32, 15 maj 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Aniunpyatłas czym pryskam, profilaktycznie nie chyba ze cos dolega.
Czy potrzebujesz jakiejś porady odnośnie oprysków?

profilaktycznie nie pryskasz, dobrze wiedzieć bo czytałam że dziewczyny sie zgadywały kiedy pryskać mospilanem i tym proma coś tam
a ja narazie niczym nie pryskałam..niewiem w sumie czym, co i wogóle..
problem mam w sumie tylko z rododendronem poza tym generalnie nie zauważyłam jeszcze niczego podejrzanego, chyba
zastanawiam się czy stosowanie herbatki tymiankowej uchroniło by mnie przed stosowaniem chemii?
Ogród z pergolą 20:22, 15 maj 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

Wszystko robię, a ona usycha Gdyby ktoś potrafił mi powiedzieć czy jest szansa, że odbije.

z drugiej strony Mirela nic na siłę, jestes bogatsza o nową wiedzę ogrodniczą a biedniejsza tylko o kilkanascie zloty za nową roślinę
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:05, 15 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
dziekuję Marzenko
.mam herbatkę tymiankową ale czy to wystarczy?

Herbatka nie jest do kwaśnolubnych..;
tutaj masz odpowiedni przepis :

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4623-herbicydy?page=28
Ogród z pergolą 17:06, 15 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
to mi sie podoba to wrzucę razem

Sam wrotycz śmierdzi nieziemsko!!! ... zobaczymy jak mieszankę wybuchową zrobisz co z tego wyjdzie? ... chyba będziecie z eMem zapałki ciągnąć kto ma to lać
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 17:02, 15 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
dziekuję Marzenko
zmartwiłas mnie tym randapem bo cała butle jeszcze mam i miałam właśnie bo mi mała usnęła wyjść popsikać chwasty w trawniku i na rabatach
ja narazie martwię sie o rododendrony bo brzydkie liscie, poskręcane mają. psikalam narazie raz miksturą Bozeny ale wydaje mi się ze jakis robal je nęka i niewiem co na nie moge dać..mam herbatkę tymiankową ale czy to wystarczy?

Nt rh napisałam u Ciebie.
Roundap uzywam tylko na kostce granitowej bo nie moge sobie poradzić z zielskiem, robie to bardzo rzadko gdy ręczne czyszczenie i wypalanie nie pomaga
Roundap na tarwnik? Spalisz go. Na tarwnik Chwastox , ktory działa tylko na dwuliścienne, roundap załatwia wszystko.
Pod żadnym pozorem chwastów na rabatch roundapem tez nie pryskaj, tylko ręczne wyrywanie i kora. Spalisz sobie rosliny.

Raz pędzelkiem pomalowałam roundapem chwasty przy tarsie, , korzeniami doszedł do macierzanki, ktora obok rosła i ja wypalił., miałam łysy placek. To niebezpieczny środek, można uzywac na nieużytkach, ja np za płotem uzywałam gdzie chwasty rosły na potęgę, a i tak trzeba uważac aby nie było wiatru.....

I pomysleć, ze kiedyś roztaczano wokół tego środka aurę bezpieczeństwa i jeszcze ta informacja " biodegradowalny". Z czasem nakazano im ten zapis usunąć ale to było chyba w 2010 roku gdy ja całą działkę wielokrotnie roundapem opryskałam. Pomyslec ile ja się tego nawdychalam .
Ogród Ani :) 16:31, 15 maj 2016

Do góry
Marzenko, Luteczko, Michale, Elu dziękuję

Iwko żywopłot planujemy z cisa, z choiny kanadyjskiej i ze szmaragdów.

Aniu po nocy nowa wizja jest, ano taka, że monstrualną nerkę też przerobimy Nie wiem jeszcze jak, nie wiem z czym to ugryźć...nic nie wiem. Najgorsze jest to, że ona jest już w połowie obsadzona docelowo i znowu trzeba będzie przenosić 60 - cio kilowe cisy w inne miejsce. Super, rewelacja po prostu.
To Żon stwierdził, że nie będzie się ze mną kłócił i jak robimy rozpierduchę to już na całego Ja w tym paluszków nie macałam, żeby nie było

Beato ja nie mam aż takiej wyobraźni o jaką Ty mnie posądzasz, uwierz mi

polinko fakt z takim towarem trzeba powolutku, jechaliśmy jakieś 50 km/h

Aniu/dusiaka witaj w moim wątku. Ja u Ciebie już byłam i Twojego Anatola widziałam, piękny on. Zaraz popędzę ślad zostawić

Aniu/anna_t aleśmy się dogadały Jak dwie wariatki hi hi.. U nas lump, to ktoś kto dużo pije ha ha... Normalnie obie gigantki Rysunków nie wstawię, nie mogam no U mnie będą tylko wizje zdjęciowe/bezpośrednie Zresztą widzisz, że co chwilę coś nowego się u mnie urodzi. Wczoraj miała być nerka - monstrum na środku trawnika a dziś rano okazało się, że to monstru zostanie przerobione na fistaszka

Zmienię chyba głupawo brzmiącą nazwę wewątku z Ogród Ani na Rozpierducha ogrodowa u Anny :0

Buziak dla wszystkich
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies