Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Luteczka znów wymyśla - czyli Joga Ogrodowa

Luteczka znów wymyśla - czyli Joga Ogrodowa

AgataP 20:08, 15 maj 2016

Luteczka napisał(a)
Też bym tak chciała ale to kontynuacja płotu sąsiada który był postawiony 6 lat temu, tylko dla naszych wrażeń estetycznych za krótki, i nie miałam nic do powiedzenia jeśli chodzi o jego wygląd.
W sumie cieszyłam się że nie muszę oglądać drewnianego kibelka, kurnika i całego bałaganu sąsiada , nawet zapachy jakby mniej zalatują.

nie będę teraz kładła swoich płyt żeby wyglądało tak samo jak po drugiej stronie bo to duże koszty a sąsiedzi z obydwu stron nie chcieli się dołożyć do płotu

Chcesz sadzić tam też tujki? czy masz inną wizję? Ewcia nie przejmuj się wiesz że u mnie też są miejsca które widzicie jak do mnie przyjeżdżacie osobiście. Nie nadają się do pokazywania oficjalnie. Ale powoli powoli, wszystko w swoim czasie. Ja teraz gonię trochę z robotę, bo wiem że później coraz mniej sił będzie i chęci na brudne prace typu podjazd, hałdy ziemi, warzywnik... potem to już raczej prace lekkie, ozdobne... jak to mówią dziewczyny - tylko już biżuteria
Luteczka 20:53, 15 maj 2016

Agatko droga na razie to nie mam wizji,
eM ma wizję, że tam ma być psia buda i wtedy tujki posadzimy przy samej kostce (na basen) ale to tylko luźne rozmyślania

zgadza się u mnie też jest kilka miejsc, które wstyd pokazywać bo bałagan, jak ja to mówię "pierdzielnik"
anna_t 21:02, 15 maj 2016

ja mam pierdzielnik na froncie to jest dopiero lipa
AnnaCh 22:12, 15 maj 2016

anna_t napisał(a)
ja mam pierdzielnik na froncie to jest dopiero lipa
Ja też Ale powoli go ogarniam Jeszcze za wiatą mam bajzlownik i jak nie ma samochodów, to też z ulicy widać Co mi tam, jak ktoś nie chce niech nie patrzy
ren133 23:37, 15 maj 2016

Luteczka napisał(a)
Dzięki Reniu, no ty też pracuś jesteś
A eM zaczyna się wkręcać w ogród, ogląda rośliny, czasem nawet podgląda forum chociaż po Muratorze to ma dosyć, ha ha ha
W weekend stwierdził że nasz warzywnik źle wygląda na tle działki sąsiada i trzeba tam lepszy płot postawić żeby nie było widać całego bałaganu po sąsiedzku. Jutro fachowcy postawią kilka przęseł.
Ja cała zmartwiona żeby mi warzywnika nie zadeptali, szczególnie słoneczników zasianych właśnie przy płocie. Mój eM zapowiedział fachowcom że mają uważać bo to oczko w głowie żonki i jak coś zadepczą lub połamią to będą się przed żoną tłumaczyli. A ja się zastanawiałam co oni dzisiaj rano tak na mnie dziwnie patrzyli

Hihihi ... i co rośliny przeżyły?
ren133 23:41, 15 maj 2016

Luteczka napisał(a)
Rabata różano-lawendowo-powojnikowa dostała dywanik z kory

Fajnie będzie Też mam róże z lawendą i ... srylionem werbeny
Luteczka 23:51, 15 maj 2016

ren133 napisał(a)

Hihihi ... i co rośliny przeżyły?

A wiesz Reniu przeżyły
Większość zadeptanych słoneczników też wychyla się z pod ziemi. W szoku jestem.

" srylion werbeny" bardzo mi się podoba
AnnaCh 23:54, 15 maj 2016

Luteczka napisał(a)
" srylion werbeny" bardzo mi się podoba
Ewca, to jak chcesz mieć jeszcze werbenę obok róż i szałwii, to wiesz do kogo uderzyć
Widziałam u Reni, faktycznie "srylion", sama zobacz
Luteczka 23:56, 15 maj 2016

Drogie Anie , ja miałam jeszcze pierdzielnik na froncie pod jedną z lip. Czego tam nie było. Teraz pozostało wywieźć placki betonu i żółty piach używane do budowy płotu. Ale już tak nie razi.
Z frontu na rabacie z lewej strony zaczynam zdejmowanie szmaty i kamieni , dopiero się zrobi pierdzielnik
Luteczka 23:58, 15 maj 2016

AnnaCh napisał(a)
Ewca, to jak chcesz mieć jeszcze werbenę obok róż i szałwii, to wiesz do kogo uderzyć
Widziałam u Reni, faktycznie "srylion", sama zobacz

Widziałam, widziałam,dlatego mi się podoba
Mówisz uderzyć ? Reniu czytasz?