Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 14:28, 15 kwi 2013

Do góry
Kuleczki i trawki super, spokojnie, zrobisz; musisz wyleżeć, inaczej będzie cię długo męczyć, albo zmień leki, może nie działają!
ja z zakupami na razie stop; jutro przyjdą głogowniki na pniu, te posadzę i lilie, bo zal zmarnować, za dużo kasy poszło; a potem tylko jednoroczne i przesadzanie, poprawianie, i ta rabata
buziam i zdrówka życzę
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:17, 15 kwi 2013

Do góry
Martuś, dzięki za pochwałę dobrze, ze w styczniu podciągnęłam, jak było cieplej, to teraz tak nie straszy
lilie dam jednak do ziemi, nie chce mi się 2 razy z tym walczyć

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:44, 15 kwi 2013

Do góry
Pięknie jest Miło się kontroluje twój ład
A lilie nie przypominają ich wcale na tym zdjęciu )))
Możesz do donic ,ale potem i tak do ziemi trzeba jak mają się rozrastać .
Masz ich troszkę )))))))))
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:32, 15 kwi 2013

Do góry
a to moje lilie, w końcu nie posadzone, nawet nie wiem gdzie je posadzić, coś nie mam koncepcji...chyba że chociaż zerwę część darni, pod przyszłą rabatę, aby tylko je póki co posadzić

pomęczę was fotami, takie ogólne spojrzenie na ogród po zimie i nowinki wiosenne
Moja działka. 06:52, 15 kwi 2013

Do góry
Nie ma się czym chwalić bo pracowałam w niedziele ( na działce) ale nie mogłam sie opszeć
wiosna u mnie na całego lilie już wychodzą dlatego moje już wysadziłam

i jeden irysek a wsadziłam 10.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:35, 14 kwi 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Irenko podzialałaś w ogrodzie? Pieknie dzisiaj było !

Marzenko, coś podziałałam, jakoś nie mogłam się zorganizować i wpaśc w rytm
najpierw sprzątałam po psiakach, ale zamiast szybko przelecieć, to się zatrzymywałam, tu coś skubnęłam z chwastów, tam ciachłam i tak mi zeszło; ale posadziłam cybobrówkę Lucifera, 3 lilie do donicy, kalie, przycięłam róże, trochę pograbiłam, trochę poczyściłam jałowce, bez składu i ładu, ale było bosko!!!
Nigdy nie mów nigdy 13:43, 14 kwi 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Kasiu witam niedzielnie widzę że spacerujesz po ogrodzie ja ide po obiedzie się porozglądać czytałam że dziewczyny już lilie sadzą

Poleciałam zaraz rano Teraz słoneczko zza chmur wygląda, rano było czyste niebo

Nie mam tu lilii, zresztą dzisiaj bym nie sadziła. W środę posadzę
Nigdy nie mów nigdy 13:41, 14 kwi 2013

Do góry
Ginger napisał(a)
Kindziu ja już swoje biedronkowe sadzonki też wystawiłam

Swoje wystawiłam w czwartek i tak sobie stoją Lilie jak były rachityczne, tak są...
Nigdy nie mów nigdy 13:26, 14 kwi 2013

Do góry
Kasiu witam niedzielnie widzę że spacerujesz po ogrodzie ja ide po obiedzie się porozglądać czytałam że dziewczyny już lilie sadzą
W kamiennym kręgu od początku 18:35, 13 kwi 2013

Do góry
Ale super zakup Hafciarka na calego no wiec przyjdzie Ci do ogrodu zabrac i haftowac Ciesze sie, ze juz posadziłam lilie teraz szybko Ci wyrosna martwie sie kiedy ja to wszystko zrobie. Pozdrawiam cieplutko
Grzybienie w naszych stawach - Nymphaea 09:03, 13 kwi 2013

Do góry
Jeszcze raz popatrzyłam na lilie ... cudne
Ja też nie wiem jakie mam
Sadziłam w zeszłym roku wszytko co dostałam i coś tam kupiłam, ale tradycyjnie nie wiem co Cześć jeszcze nie kwitło Oj będę gnębić pytaniami...
Jedne lilie kupiłam i mbyły z mszycą, która mi się rozprzestrzeniła strasznie, mam nadzieję, że zima załatwiła te dziadostwo i w tym roku już mszycy nie będzie. A tak wogle jak walczyć z mszycą na liliach???
Mam takie białe

W kamiennym kręgu od początku 22:06, 12 kwi 2013

Do góry
Danusiu, lilie już posadzone zostało jeszcze kilka host i krwawnik, no i sto bratków Może jutro ale chyba dopiero w poniedziałek, bo jutro są inne plany
Pozdrawiam
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 18:15, 12 kwi 2013

Do góry
Kasia, ja tam lilie zostawiam na zimę, w gruncie. Jak w koszykach to nic im nie jest po zimie, okrywam stroiszem. Unikam azjatyckich, bo te rzeczywiście trzeba wykopywać. Te z balii będzie trzeba trzymać w garażu. Ale tak w masie, w ładnym naczyniu wyglądać będą cudnie

Irenko - ale zakupy!! Nożyce akumulatorowe - może kiedyś Ty masz tego więcej, no i większe. Ja poczekam z takimi zakupami aż mi obwódki podrosną

Porobiłam troszkę na działce, ale nas z Młodą deszcz zagonił do domu. Ech.

Ale obsiałam jedną skrzynkę - posadziłam sałatę dębolistną z parapetu, hartowaną ostatnie 2 dni kalarepkę. Posiałam szpinak i szczaw.
Groszki przetrwały miesiąc zimna! Super! Kiełkują ostro
W 3 miejscach warzywnika miałam też rabarbar, przesadziłam go na rabatę z kwiatkami. Niech sobie rośnie, nie powinien przeszkadzać bo na bieżąco jest zjadany

I kupiłam 5 hortensji limelight w brico! Po 13,99 zl, całkiem ładne, obcięte już, wysokości ok 50 cm, z wieloma pędami Powinny kwitnąć w tym roku!

Czeka mnie wyeksmitowanie oszukanych nie-limek i posadzenie limek
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:11, 12 kwi 2013

Do góry

stychaz napisał(a)
Marzenko, koniecznie. Nie mogę się doczekać Twoich grabowych pąków

Człek nie odbiera telefonu.....

ana_art napisał(a)
no baaaa we wtorek to u mnie śniegu bylo po kolana... a dzisiaj pięknię wiosennie. No śniegu jeszcze mam trochę Mówisz ze Karate na bukszpany, bo u mnie też przędziory królują..., a co z czerwcami na cisach?

Na bukszpany ma pryskać mieszanką Ortus i nissorun. Dzisiaj zakupiłam marolex i lance. Muszę się Ipo spytać co mam zaplikować w glebę ...

Pola napisał(a)

Nożyce w ruch , będę ciąć aż miło. Ale kółeczka muszę zrobić , i przeasadzania dużo......już się cieszę.
Buziaki zostawiam i lecę dalej.

Ja też
Przyjechały donice do bambusó, rzynajmniej wszystkie bambi wykopię i zrobię miejsce pod graby

kaisog1 napisał(a)
Ale numer z tym marcem....

Dbrze sobie tak na chłodno poczytać o przeszłości

gierczusia napisał(a)

Madzenko .. To jeszcze mogę promanalem , prawda ?? U mnie ledwo co ruszyło i to słabiutko .. Nie uduszem ich , prawda ??

Ela ja się nie znam na promalanie, w ubiegłym roku pryskałam... Efektów nie widziałam. Podobno jeśli ciepło to już nie powinno się pryskać. Ale może spytaj Syllę lub Małgosię z Igiełkowego

stychaz napisał(a)
Marzenko a jak wiekowy jest Twój grabowy żywopłot? Jest posadzony podwójnie czy pojedynczo? Jakiej wysokości kupowałaś sadzonki i jeszcze jeżeli mogę zapytać, to gdzie?

Justynko mój grab w maju skończy 3 lata. Sadzony jest pojedynczo i nie radzę podwójnie, bo kiedyś to będą bardzo grube pnie. Kupowałam sadzonki ok 1,2 m, które zostały przycięte o połowe.a gdzie nie odpowiem bo zakupu dokonywał moja Pani architekt. Ale myśle że tam gdzie ja teraz będę kupować bo innej dużej szkółki grabów u nas nie ma.

Pszczelarnia napisał(a)
Droga, toples i graby? A fryzjer po drodze? A ja mam "masę" bratków. I pachną. Wiosny nie ma ale bratki są.

Jak to nie ma wiosny?
Bratki dzisiaj w ZC pachniały tak jak lilie

popcarol napisał(a)
Pokaż te grabowe pękanie pąków
Miłego cięcia
Też mam dużo w planie na jutro. A na razie pada deszcz

pozdrawiam!

Jutro fotnę

JulkAd napisał(a)
Dzisiaj ja nieczasowa jestem chociaz pogoda za oknem mało ogrodowa, ale w domu nadrobię dzisiaj i poczekam na słonko...może jutro?

Julka pogoda typowo ogrodowa romzraża glebę i rosi roślinki

quote=irena_milek napisał(a)]
oby dobrze położyli, ja mówiłam hura, jak ją ściągneli, taki hałas był, jak auta jechały!

Irenko to fak o hałasie nie pomyślałam, będziemy pilnować

Martek napisał(a)
Może,żebym miała prostą drogę ku lepszemu ...?

Dobre :

asc napisał(a)
Nop t ozawita co Ciebie cywilizacja.. a ja wracam zaraz do łóżka... ostatni raz leżałam 20 lat temu

Aniu stres....
Zdrowiej
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 16:52, 12 kwi 2013

Do góry
Małgosiu, nie wychodzą. Na razie. Jak wyjdą, to je będę zbierać a serio, muszę uciąć kawałek włókniny i zawiązać z wierzchu sznurkiem
One tam żyją póki mają co jeść. Jak przetworzą odpadki z wierzchu, dorzuca się nowe, aż całe wiadro wypełnione jest kompostem. Wtedy się go odsiewa, zostawiając trochę na dnie, wrzuca z powrotem dżdżownice i dodaje odpadków roślinno-kuchennych.

Pada, ale z przerwami I tak dłubię sobie Właśnie posadziłam lilie w balii, pod dachem na ganku. Idę ciąć bukszpany

pozdrawiam!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:47, 12 kwi 2013

Do góry
To nie ta szkółka, ale najlepsze w tym wszystkim, ze ja tam tyle lat mieszkam i ich nie znam!!!
sprawdzę ich
ten pomysł z lodówką...jak lilie można, to i orliki
fioletowe mnie się podobają, ale chyba mam z ubiegłego roku, dostałam od sąsiadki, ale nie są pełne, a te pełne bogaciej wyglądają
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 14:16, 12 kwi 2013

Do góry
Kropi deszczyk już od kilku godzin. Lilie w garażu wystawiają łepki. Większość z nich posadzę w balii.
Co dodać do lilii? Chyba nic? Czy jednak? hmm...

Śniegu prawie nie widać, jakieś resztki w dołkach pod lasem
Mam nadzieję jutro padać nie będzie, bo chciałam coś porobić!

miłego weekendu! Jupi!
Liliowo i kolorowo:) 10:09, 12 kwi 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Moje wyrośnięte lilie noc na tarasie przeżyły, na razie niech tam siedzą, temperatura sprzyjająca. Te z lodówki w przyszłym tygodniu myślę sadzić, chyba nie zrobię im krzywdy?

Lepiej Ci choć troszkę?

Kasiu to juz czas by sadzic lilie do gruntu wiec nie zrobisz im krzywdy
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 09:45, 12 kwi 2013

Do góry
Ale ładne kwiatuszki u Ciebie. Te iryski szczególnie mi się podobają!

Lilie w przyszłym tygodniu sadzę, już czas będzie
Liliowo i kolorowo:) 09:37, 12 kwi 2013

Do góry
Moje wyrośnięte lilie noc na tarasie przeżyły, na razie niech tam siedzą, temperatura sprzyjająca. Te z lodówki w przyszłym tygodniu myślę sadzić, chyba nie zrobię im krzywdy?

Lepiej Ci choć troszkę?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies