popcorn
18:15, 12 kwi 2013

Kasia, ja tam lilie zostawiam na zimę, w gruncie. Jak w koszykach to nic im nie jest po zimie, okrywam stroiszem. Unikam azjatyckich, bo te rzeczywiście trzeba wykopywać. Te z balii będzie trzeba trzymać w garażu. Ale tak w masie, w ładnym naczyniu wyglądać będą cudnie
Irenko - ale zakupy!! Nożyce akumulatorowe - może kiedyś
Ty masz tego więcej, no i większe. Ja poczekam z takimi zakupami aż mi obwódki podrosną 
Porobiłam troszkę na działce, ale nas z Młodą deszcz zagonił do domu. Ech.
Ale obsiałam jedną skrzynkę - posadziłam sałatę dębolistną z parapetu, hartowaną ostatnie 2 dni kalarepkę. Posiałam szpinak i szczaw.
Groszki przetrwały miesiąc zimna! Super! Kiełkują ostro
W 3 miejscach warzywnika miałam też rabarbar, przesadziłam go na rabatę z kwiatkami. Niech sobie rośnie, nie powinien przeszkadzać bo na bieżąco jest zjadany
I kupiłam 5 hortensji limelight w brico! Po 13,99 zl, całkiem ładne, obcięte już, wysokości ok 50 cm, z wieloma pędami
Powinny kwitnąć w tym roku!
Czeka mnie wyeksmitowanie oszukanych nie-limek i posadzenie limek

Irenko - ale zakupy!! Nożyce akumulatorowe - może kiedyś

Porobiłam troszkę na działce, ale nas z Młodą deszcz zagonił do domu. Ech.
Ale obsiałam jedną skrzynkę - posadziłam sałatę dębolistną z parapetu, hartowaną ostatnie 2 dni kalarepkę. Posiałam szpinak i szczaw.
Groszki przetrwały miesiąc zimna! Super! Kiełkują ostro

W 3 miejscach warzywnika miałam też rabarbar, przesadziłam go na rabatę z kwiatkami. Niech sobie rośnie, nie powinien przeszkadzać bo na bieżąco jest zjadany

I kupiłam 5 hortensji limelight w brico! Po 13,99 zl, całkiem ładne, obcięte już, wysokości ok 50 cm, z wieloma pędami

Czeka mnie wyeksmitowanie oszukanych nie-limek i posadzenie limek