Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Rododendronowy ogród II. 20:50, 24 kwi 2013

Do góry
Margarete napisał(a)

No własnie bo u mnie w domu moje lilie azjatyckie( niby z nazwy doniczkowe) wybujały na 40-50 cm w góre i nie wiem czy je moge juz dac na dwór..?
[/quote

Małgosiu na pewno można dac w ciągu dnia by się hartowały a z sadzeniem do gruntu jest problem bo nie wiadomo czy nie będzie przymrozków a wtedy mogą zmarznąc.
Rododendronowy ogród II. 13:47, 24 kwi 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Ja tez miałam kilka takich wysokich ale posadziłam a teraz sie martwie.

No własnie bo u mnie w domu moje lilie azjatyckie( niby z nazwy doniczkowe) wybujały na 40-50 cm w góre i nie wiem czy je moge juz dac na dwór..?
Rododendronowy ogród II. 20:55, 23 kwi 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Serdeczności z rana. Przymrozku nie było. Jest słonecznie. Zdrowia życzę.

Haniu u mnie też bez przymrozku choc wieczorem wczoraj bardzo zimno było. Posadziłam dzis lilie z doniczek do ogrodu i teraz nie będe juz spac spokojnie bo bede sie martwic żeby ich nie przymroziło. Pozdrówka śle.
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:59, 23 kwi 2013

Do góry
malkul napisał(a)
aniu u mnie szaforlo dopiero wyłażą hiacynty kwitną) nie mam nawet kiedy obfocić

Aniu podziękować przylazłam::strasznie się cieszę napisałam priv

Się ucieszysz jak to będzie to Bo wcale nie jestem pewna co kopałam.... wszytko sie pomieszało przy demolce
A to przesadzone prymulki i piwonie.. mam nadzieję, że piwonie po przenosinach zakwitną, bo jak nie to sie zapłaczę

Tak wygląda jedna z rabat trawiastych... o tej porze roku jest pusto...... krokusy przekwitły, narcyze zaczynaja, a tulipany będą potem, potem będą też czosnki i szachownice.. irysy i lilie i liliowce a na koniec trafki i hortensje....

Ogród Janiny 10:45, 23 kwi 2013

Do góry
Samego ogrodu mam sporo i za czym skończę z pieleniem to już muszę od nowa zaczynać ...
trochę posiałam jednorocznych poruszyłam rabatki gdzie nie było mokro i przycięłam połowę róż . Dzisiaj dokończę cięcie i muszę podsypać je kompostem ..

Hiacynty ładnie wychodzą .

rabatka z żurawkami i miodunką

ostróżki

tojad karłowaty

tojad duży

lilie też ładnie wychodzą ..
Jeszcze mam sporo pracy w ogrodzie tylko muszę dawkować gimnastykę ogrodowa bo jeszcze boli mnie zbite biodro ..
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:25, 23 kwi 2013

Do góry
Ostróżki rosną:

Lilie zimujące w gruncie:

Zawilce ożyły, ciekawe kiedy zakwitną?

Samosiejki miniaturowych bratków z ubiegłego roku:

I... różowe hiacynty... miały być białe... Młoda się cieszy

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:41, 22 kwi 2013

Do góry
Loosiuu napisał(a)
To coś pomiędzy czosnkami to nie czasem lilie?
a to byłby numer bo ja lilie sadziłam w innej części ogrodu trzy dni temu
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:33, 22 kwi 2013

Do góry
To coś pomiędzy czosnkami to nie czasem lilie?
Mój kawałek raju II 21:40, 21 kwi 2013

Do góry
asc napisał(a)
Acha, moje lilie powsadzane do doniczek też chcą kwitnąć

to wszystko przez to ze było zimno i nie można było niczego wysadzać do ogrodu
Mój kawałek raju II 21:40, 21 kwi 2013

Do góry
asc napisał(a)
Acha, moje lilie powsadzane do doniczek też chcą kwitnąć

to wszystko przez to ze było zimno i nie można było niczego wysadzać do ogrodu
Mój kawałek raju II 20:38, 21 kwi 2013

Do góry
Acha, moje lilie powsadzane do doniczek też chca kwitnać
Mój kawałek raju II 21:52, 20 kwi 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
U mnie róże garażowe przekwitły, przycięłam krótko. Czekam aż zakwitną może drugi raz.
U Bogusi chyba zakwitły lilie fioletowe też w garażu.

Jestem już w rajskim od 12.00 i u mnie w domu też zakwitnie zaraz martagon chyba biały i jedna LO biało żółta oto fotki słabe, bo robione wieczorem dzisiaj
martagon

lilia LO
Moja działka. 21:33, 20 kwi 2013

Do góry
Bogusiu!
Lilie jakie grubasy!
Aż miło popatrzeć. Ani się obejrzysz, jak zakwitną!
Nie mogłam się wiosny doczekać, a teraz bym chciała, zeby zwolniła, bo wszystko się tak szybko rozwija, kwitnie i przekwita ...
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 20:51, 20 kwi 2013

Do góry
Aniu - na szczęście co jakiś czas jakaś roślina padnie - coś ją zje, uschnie, zgnije, zmarznie... więc jest miejsce na nowe No i co roku warzywnik na nowo obsadzam, troszkę jednorocznych...
No i za płotem - tam lądują wszystkie rośliny "z promocji", zakupy nieprzemyślane, rośliny po Babci... żal mi wyrzucić czy oddać, więc rosną za płotem

Jutro spotkam się z dziewczynami, fajnie będzie Pewnie coś przytargam Planuję obsadzenie rabaty przed domem - zdjęłam prawie całą włókninę i sporo miejsca jest Tu planuję posadzić piwonie i lilie, które na razie rosną na parapecie Od południa powinno im być dobrze
Wreszcie trochę ziemi stąd ubyło, wylądowała w dzisiaj napełnianych skrzynkach

pozdrawiam!
Moja działka. 19:18, 20 kwi 2013

Do góry
Kasiu to nie sa lilie to cesarska korona to było zdjęcie robione w poniedziałek moze dziś już kwitnie nie byłam dziś na działce robiłam zakupy bo mam komunie wnuka i chciałam coś kupić ale nic nie mam -na mnie i weszłam do castoramy i zrobilam zakupy

Moja działka. 19:10, 20 kwi 2013

Do góry

To lilie u Ciebie Bogusiu? Takie wielkie już? Cudo !!!! A jakie grubaski. Ślicznie wschodzą. Moje stare jeszcze mikroskopijne, albo wcale nie widać...świeżoki dopiero zakopane...oj, przyjdzie mi na swoje poczekać Ale za to Twoje będę szybko podziwiać !
Nigdy nie mów nigdy 11:54, 20 kwi 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)

Kochana wiosna jak się patrzy
to na ostatnim zdjęciu to agrest? Lilie? Takie duże?
U Ciebie też wszystko przyspieszyło i tulipanek śliczny.
Z robotą brukarską też widzę, że prawie koniec, ale będzie pięknie. Macie pracowity czas.

Tak, agrest na pniu Pod spodem widać korony cesarskie. Ciekawe, w tamtym roku wielka była, ale nie miała kwiatu, zobaczymy jak teraz...
Nigdy nie mów nigdy 11:45, 20 kwi 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Witaj Kindziu widzę u Ciebie też już wiosnę a czemu lilie trzymasz w lodówce? pozdrawiam

Tak, wyłazi z ziemi
Już nie trzymam Mus był, nie można było sadzić, wegetację trzeba było zatrzymać
Mój kawałek raju II 00:28, 20 kwi 2013

Do góry
U mnie róże garażowe przekwitły, przycięłam krótko. Czekam aż zakwitną może drugi raz.
U Bogusi chyba zakwitły lilie fioletowe też w garażu.
Rododendronowy ogród II. 21:27, 19 kwi 2013

Do góry
asc napisał(a)
Bogdzia. nie dość że przylaszczki, to i zawilce leśne i jeszcze fiołków moc Taki bukiet dostałam od Ciebie

Mam nadzieję ze Ci sie podoba a w poniedziałek do tego wszystkiego jeszcze lilie martagon wyslę.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies