Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:49, 23 kwi 2013

Syla napisał(a)
O lesie poczytałam .... to jest smutne ..... pozdrawiam cieplutko

Miło że zajrzałaś. Ja nie mogę patrzec na ten las ale chyba w końcu się wynieśli bo dziś pił nie było słychac.
Bogdzia 20:51, 23 kwi 2013

Urszulla napisał(a)
Tak dbamy o ekologię, mam na myśli że tylko w TV

Szkoda tych pięknych łanów kwiatowych i lasu,

dobrze że w ogrodzie u Ciebie niedługo zakwitną Rh

nie będziesz myślała o smutnych sprawach.

W Tv oni nie dbają , oni tylko o ekologii gadaja tyle tylko zeby na swoje pensje zarobic .
Bogdzia 20:53, 23 kwi 2013

Krys napisał(a)
Bożenko bardzo dziękuję za klony ,wląsnie u Karoliny przeczytałam ,zaraz się z nią umówię.Nie zagladam tu czesto wiec mam ogromne zaleglości.Buziaczki

Krysiu miło że wpadłas. Dałam Karolinie te klony Ginnala , wiem ze do niej masz bliżej niz do mnie.
Bogdzia 20:55, 23 kwi 2013

hanka_andrus napisał(a)
Serdeczności z rana. Przymrozku nie było. Jest słonecznie. Zdrowia życzę.

Haniu u mnie też bez przymrozku choc wieczorem wczoraj bardzo zimno było. Posadziłam dzis lilie z doniczek do ogrodu i teraz nie będe juz spac spokojnie bo bede sie martwic żeby ich nie przymroziło. Pozdrówka śle.
hanka_andrus 21:45, 23 kwi 2013

Ja część, tych nie wyrośniętych wysadziłam, ale mam 8 sztuk już półmetrowych, tych się boję w tej chwili do gruntu dawać, bo prawie kwiat wykształcają. Moje od 20marca w domu.Miały czas wyrosnąć. Cebule posadzę do gruntu jak już przekwitną.
AgnieszkaW 21:50, 23 kwi 2013

Mnie się wydaje Bogdziu, że najpóźniej za tydzień, no, może dwa będziesz miała w lesie (nawet tym przerzedzonym) cudowne łany zawilców gajowych. A w swoim ogrodzie juz wkrótce pięknie kwitnące rododendrony. Wtedy zapomnisz troszkę o tej przykrej wycince (myślę, ze wycinka drzew nie spowodowała zaniku zawilców). Serdecznie pozdrawiam
Bogdzia 21:51, 23 kwi 2013

hanka_andrus napisał(a)
Ja część, tych nie wyrośniętych wysadziłam, ale mam 8 sztuk już półmetrowych, tych się boję w tej chwili do gruntu dawać, bo prawie kwiat wykształcają. Moje od 20marca w domu.Miały czas wyrosnąć. Cebule posadzę do gruntu jak już przekwitną.

Ja tez miałam kilka takich wysokich ale posadziłam a teraz sie martwie.
Bogdzia 21:53, 23 kwi 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Mnie się wydaje Bogdziu, że najpóźniej za tydzień, no, może dwa będziesz miała w lesie (nawet tym przerzedzonym) cudowne łany zawilców gajowych. A w swoim ogrodzie juz wkrótce pięknie kwitnące rododendrony. Wtedy zapomnisz troszkę o tej przykrej wycince (myślę, ze wycinka drzew nie spowodowała zaniku zawilców). Serdecznie pozdrawiam

Obyś miała racje Agnieszko ale i drzew bardzo szkoda a one już nie odrosna , no chyba ze za 150 lat bo tyle pewnie miały.
danuta_szwajcer 21:59, 23 kwi 2013

Bozenko a jak wilgi? przyleciały? czy wystraszyly sie tej strasznej wycinki bo u mnie juz słychac ich cudowne odgłosy
Bogdzia 22:07, 23 kwi 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Bozenko a jak wilgi? przyleciały? czy wystraszyly sie tej strasznej wycinki bo u mnie juz słychac ich cudowne odgłosy

Danusiu nie ma ich, ale Ci zazdroszcze. Co rok były a teraz cisza.