w odkrytych mam czosnek sadzony jesienią i dymkę z jesieni ,przezimowaną natkę pietruszki i selera .....dosiałam też pietruszkę koper ,marchew i przepikowane brokuły -nie wiem ,czy nie za szybko ,ale jak narazie stoją -jutro je chyba przykryję ,bo Święta mają być zimne .....
Alija, dzięki. Żagwin dobrze rośnie przy wapieniu, w kwaśnej glebie chyba nie bardzo...
Jolu, Twoja trawa pewnie się opuści, ja swoją "czeszę" po kwitnieniu, wtedy wychodzą z niej takie dłuugie "włosy", a reszta zostaje i ładnie się rozrasta.
Ula, no tak, ten zestaw turzycowo-bratkowy taki inny w tym roku....
Żagwin dobrze się ze mną czuje, a ja z nim
Wczoraj i dzisiaj było "wielkie cięcie" lawendowe...
Najpierw nożycami ręcznymi, a potem moj M ciął żywopłotowymi elektrycznymi, a potem było...wielkie sprzątanie, ale daliśmy radę. Jeszcze trochę zostało na "po świętach".
Dzień dobry. Zaczynam praktycznie od zera zakładanie ogrodu, ale najpierw muszę naprawić to, co jako totalna amatorka zepsułam. Co z poniższych zdjęć zostawić, co przesadzić a czego się pozbyć??? Wiem, strasznie to wygląda, dlatego bardzo proszę o pomoc w ogarnięciu tego bałaganu
PS. Taras jest od południowej strony.
Czysto to chyba tylko z daleka
Musiałabys z bliska zobaczyć
Tak, to ta tuja, ona jest wolno rosnąca, szeroka u podstawy i bardzo ładna jeśli lubisz żółty w ogrodzie.
Pieknie u ciebe i choc tyle roznych roslin tak czysto
Czy ta jasno zielona tuja to ta forever goldy?
Jesli tak. Jestes z niej zadowolona i szybko rosnie?
Hanuś dzięki wielkie i wzajemnie.
To chociaż miałaś frajdy i pracy w ogrodzie, teraz w domciu się pokokosisz, święta migiem miną i znowu lepiej z pogodą ma być.
Nic magnolii nie będzie, bo temperatury na plusie, trzymam kciuki