Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 08:14, 16 mar 2013

Do góry
Wczoraj wsadzałam lilie do doniczek. Stożki wzrostu już znaczne, boję się, że mogłyby się stracić.

Temperatura aktualnie -1, słońce na całości. Idę się przewietrzyć z przyjacielem.
Miłego weekendowania!
Tu odpoczywam 08:09, 16 mar 2013

Do góry
Grażynko...... będziesz miała synowe Dzięki temu może nie będzie jak w kawałach Ja z moją kandydatką na s. się dogadujemy i o ogródku też możemy pogadać I dała mi piękne lilie wodne Oby tak dalej
ogrodoweimpresjejolki 07:59, 16 mar 2013

Do góry
Lawina zakupów! To rozumiem! Fasolowo i u mnie będzie. A czy tyczki będę kupować, czy strugać, jeszcze nie wiem.Ten towar ze sklepu tak szybko nie znika, jak kłącza albo ekstra cebulki.
Musiałam wczoraj powsadzać lilie do doniczek, bo kły na wierzchu, bałam się, że powyłamują się.
Nie podlewam, ale są w cieple, to i tak ruszą dalej. Na balkonie jeszcze za zimno,żeby je wystawiać. Już są rozhartowane.
Miłego weekendu!
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 23:10, 15 mar 2013

Do góry
No i coś jeszcze - 2 lilie doniczkowe do 2 donic, zobaczymy co z nich będzie, bo to pierwszy raz, nigdy z donicowymi liliami nie miałam do czynienia :

Mazury i mój kawałek ziemi 22:23, 15 mar 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Ewuś widze, ze tez juz nawozy masz kupione tak jak i ja fajne zakupy no i trytomie masz tez mi się podoba i nie mam jej. U mnie zimno okropnie mroz,okropny wiatr i zero śniegu i tragedia bedzie w ogrodzie az płakac się chce ale pozdrawiam Cie liliowo i kolorowo)

Ach Danusiu mniałam nie wchodzić do ogrodniczego ale no nie wejdż jak masz go po drodze a za trytomą to 2 lata chodziłam no i musiałam kupić no i nawozy chociaż na inne roślinki nie patrzyłam bo znowu cos bym wzieła ach te nasze hobby a lilie to mi w opakowaniu zakwitną jak ta zima nie odpuści
Liliowo i kolorowo:) 21:02, 15 mar 2013

Do góry
Marysiu dziękuje za piękne lilie zaraz cieplej na seruchu w ten mrozny dzien

Ula widziałam ten odcinek o fuksjach jak i kazdy inny bo jestem fanką tego programu i co ciekawszy odcinek nagywam po czym zimą albo jak jestem chora to sobie oglądam po raz setny

Grażynko datury miałam kilka lat bo moja kochana ciocia tak bardzo je lubiła ale w tym roku juz ich nie mam bo faktyczne z nimi bardzo duzo pracy a kręgosłupy już niezbyt zdrowe i masz racje, ze one woda jeszcze raz woda i nawożenie.

No dziewczyny śpiewam im na powitanie a na dobranoc opowiadam jak minął dzień i dziękuje im, że tak pięknie kwitną)
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:26, 15 mar 2013

Do góry
Ania, wróciłaś do avatarka bez śniegu !!!!! Rewelacyjnie, zielone widać

A moje lilie w garażu już mają ze 30 cm...
W cieniu - zacieniona 19:20, 15 mar 2013

Do góry
Bogusiu! bardzo cenne są podpowiedzi jak sadzisz lilie, kiedyś czytałam u Ciebie, i teraz odświeżone. Dziękuję
Nigdy nie mów nigdy 19:02, 15 mar 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
A musiałaś te lilie już posadzic? Ja swoje trzymam w piwnicy , temp 6 stopni , na razie super się mają wolę wsadzic do gruntu bo trudno im w domu stworzyc dobre warunki do zakwitniecia. Posadziłam tylko dwie które miały juz widoczne listki ale stoją w zimnym pokoju zeby za szybko nie rosły .

Bogdziu ,kupiłam je za grosze, ale już rosły, musiałam do ziemi wsadzić...moje w garażu stoją, temperatura niestety 14 stopni, nie mogę w piwnicy, tam okna nie mam.
Kupiłam w zeszłym tygodniu w ogrodniczym dwie następne, te też już kiełki mają, jutro do donic z ziemią muszę posadzić, wyjścia nie mam. Mam nadzieję, że te ponad 40, które przyjdą pocztą, będę już mogła bezpośrednio do gruntu wsadzić...
Nigdy nie mów nigdy 18:56, 15 mar 2013

Do góry
A musiałaś te lilie już posadzic? Ja swoje trzymam w piwnicy , temp 6 stopni , na razie super się mają wolę wsadzic do gruntu bo trudno im w domu stworzyc dobre warunki do zakwitniecia. Posadziłam tylko dwie które miały juz widoczne listki ale stoją w zimnym pokoju zeby za szybko nie rosły .
Nigdy nie mów nigdy 18:45, 15 mar 2013

Do góry
Najpierw te azjatyckie lilie...na prawdę się martwię, jak dożyją...rosną na tydzień jakieś 7 cm

i niby śnieg na pszczyńskiej wsi

teraz - 4 stopnie, trochę wieje
Na skarpie, przed kamykami, pod śnieżkiem krokusy, minimalnie wystają. Ciekawe czy przemarzły...
Moja działka. 14:11, 15 mar 2013

Do góry
Moje już przyszły, doczekasz się i Ty swoich, bo pisali, że na tydzień wstrzymują wysyłkę, żeby cebule nie pomarzły w transporcie
Bogusia z zacienionej sadzi lilie w butelkach od wody mineralnej. Odcina dno butelki, sypie ziemię do butelki wpuszcza cebulę, dosypuje do pełna i wsadza do ziemi. Korek oczywiście odkręca, żeby był odpływ wilgoci. Muszę w tym roku tak spróbować.
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 13:09, 15 mar 2013

Do góry
Margarete napisał(a)

Faktycznie lichota..
Pisałaś Gabi że poczekasz na kulkowe to znaczy że tez maja być ?
Ja wczoraj zaszalałam w Brico, tak sie nie moge doczekać wiosny i zmian w moim ogrodzie, sadzenia nowych roslin, radości z patrzenia na nie, że kupić musiałam cokolwiek aięc kupiłam bazylie cytrynowa, cynamonowa i zwykłą do przygotowania sadzonek juz teraz a potem wysadzenia do mojego ziołowego kącika. Nie wiem co to jest za "bazylia cynamonowa " ... ale jak urosnie to zobaczymy.
Poza tym kupiłam małą tawułłke ( purpurową) oraz 2 azjatyckie lilie doniczkowe odmiany Barcelona...

Wrzuce fotki wieczorem na mój wątek.
Nie moge sie doczekać wiosny... to chociaz namiastka wiosny ... te zakupy....

Kochana, jak ja Cię BARDZO rozumiem
U nas nie ma Brico
Kulki będziemy przywozić z dziewczynkami (z Grupy Wrocławskiej) w dużej ilości z plantacji niedaleko nas.
Buziaki!
Moja działka. 13:03, 15 mar 2013

Do góry
Witam cię cieplutko dziękuję za powitanie widzę że lubisz róże ja także a lilie masz przepiękne czy są kłopotliwe bo ja miałam tylko jedną ale nornica mi ją zjadła i od tej pory zraziłam się do nich ale są piękne
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 11:55, 15 mar 2013

Do góry
Gabisia napisał(a)
Ależ jestem zawiedziona
Rano pojechałam do Lidla z Małzem, z nadzieją, że kupię wiele opakowań bukszpanu.
Kupiłam jedno - tylko po to, żeby pokazać Wam jaka porażka (no i do koszyczka będą).
Jak one mają 18 cm to ja mam 2 metry!
Mizerne strasznie.
Poczekam na kulasowe...

Faktycznie lichota..
Pisałaś Gabi że poczekasz na kulkowe to znaczy że tez maja być ?
Ja wczoraj zaszalałam w Brico, tak sie nie moge doczekać wiosny i zmian w moim ogrodzie, sadzenia nowych roslin, radości z patrzenia na nie, że kupić musiałam cokolwiek aięc kupiłam bazylie cytrynowa, cynamonowa i zwykłą do przygotowania sadzonek juz teraz a potem wysadzenia do mojego ziołowego kącika. Nie wiem co to jest za "bazylia cynamonowa " ... ale jak urosnie to zobaczymy.
Poza tym kupiłam małą tawułłke ( purpurową) oraz 2 azjatyckie lilie doniczkowe odmiany Barcelona...

Wrzuce fotki wieczorem na mój wątek.
Nie moge sie doczekać wiosny... to chociaz namiastka wiosny ... te zakupy....
Ogrodowe zacisze 11:05, 15 mar 2013

Do góry
Lilie piękne w tym roku wysadze chyba 40 szt się nazbierało czekają w garazu na wiosnę.pozdrawiam
Liliowo i kolorowo:) 08:00, 15 mar 2013

Do góry
Witam cieplutko dziękuję zw miłe powitanie twoje lilie są cudne i pewnie pięknie pachną
Lilie - Lilium 23:11, 14 mar 2013

Do góry
Piękne lilie Danuś pokazujesz
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 22:37, 14 mar 2013

Do góry
Pozdrawiam i macham bo dawno nie byłam
Fajne zakupy Marta - podobają mi się te karłowe mieczyki, nie widzialam takich. A lilie będziesz sadziła do gruntu czy do donic ? Dyptam też piękny. Kurcze dlaczego ja wszystko chcę mieć???
Lilie - Lilium 22:08, 14 mar 2013

Do góry
Lilie królewskie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies