Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

Anabell 20:55, 03 kwi 2013

Danusiu! pocieszające wiadomości dziś usłyszałam, od poniedziałku słonecznie będzie.
Masz dużo bylin i chcę zapytać , czy masz przetacznik pagórkowy i goryczkowy. Wczoraj czytałam w info na ten temat.
Ja mam kłosowy i można kupić go w sklepie a innych nie spotkałam. z wysyłkowej nie chcę kupić już brałam w ubiegłym roku sadzonki i to oszustwo wetknięte do doniczki bez korzeni i padły.
Wolę sama zasiać. a gdzie kupić nasiona. Jeszcze będę poszukiwała ostrogowca.
Trzeba pomyśleć o kwiatkach to zagłuszą myśli zimy.
GorAna 20:56, 03 kwi 2013

Pozdrawiam poświątecznie
danuta_szwajcer 21:19, 03 kwi 2013

Anabell napisał(a)
Danusiu! pocieszające wiadomości dziś usłyszałam, od poniedziałku słonecznie będzie.
Masz dużo bylin i chcę zapytać , czy masz przetacznik pagórkowy i goryczkowy. Wczoraj czytałam w info na ten temat.
Ja mam kłosowy i można kupić go w sklepie a innych nie spotkałam. z wysyłkowej nie chcę kupić już brałam w ubiegłym roku sadzonki i to oszustwo wetknięte do doniczki bez korzeni i padły.
Wolę sama zasiać. a gdzie kupić nasiona. Jeszcze będę poszukiwała ostrogowca.
Trzeba pomyśleć o kwiatkach to zagłuszą myśli zimy.

Haniu przetaczniki są na mojej liscie zakupow ale mam chyba jeden i zapewne mi powiesz jaka to bylina? u mnie pieknie kwitnie prawie całe lato bede patrzec za nasionami a z tymi to tez roznie bywa. Mam to szczescie, ze kupuje u takiej sympatycznej pani od lat, ktora sie na tym zna i zawsze mi doradzi lub odradzi zakup nawet nasion i cos w tym jest bo rok temu przypadkiem kupiłam nasiona groszku i maków i nic mi nie wzeszlo. Zaraz zobacze ostrogowca bo czasami cos mam a nie wiem jak sie nazywa ale teraz zaczełam zwracac uwage na nazwy no i dużo poznałam nowych kwiatów na forum z czego bardzo się ciesze.U tej Pani kupuje też byliny juz w doniczce bo wiem, ze chociaz mi to wyrośnie

Ostrogowca nie mam ale juz sie sie okazuje mam go na liscie do poszukiwanych bardzo ładny, ale tez poszukam nasion. Mam też posiany zatrwan, kleome i werbene patagońska , ktora poki co ładnie rosnie.
Jabeska 21:34, 03 kwi 2013

Rozbawił mnie Twój wpis o tym, że odśniezyłaś troche ogrodu, żeby psina się nie utopiła dobrze, że ja swoim psiakom nie musze odsnieżać bardzo lubią wielkie śniegi, świetnie się wtedy bawią. pozdrawiam cieplutko
danuta_szwajcer 20:05, 04 kwi 2013

Jabeska napisał(a)
Rozbawił mnie Twój wpis o tym, że odśniezyłaś troche ogrodu, żeby psina się nie utopiła dobrze, że ja swoim psiakom nie musze odsnieżać bardzo lubią wielkie śniegi, świetnie się wtedy bawią. pozdrawiam cieplutko

Bo to takie malenstwo)
danuta_szwajcer 20:09, 04 kwi 2013

Dzis niech będzie kolorowo i liliowo)
Bogdzia 20:17, 04 kwi 2013

Piękne lilie . Ja wczoraj czesc posadziłam do donic -te najdroższe czyli martagony , reszte chyba w sobotę jak jutro kupię ziemię.Pozdrawiam Danusiu.
bogumila 20:20, 04 kwi 2013

...a u mnie jest już liliowo...na razie w doniczce.
Gabrysia_ 20:28, 04 kwi 2013

Danusiu...przejeżdżałam dzisiaj obok tej szkółki co mi polecałaś
Nawet o jej istnieniu nie wiedziałam!
iwonaj 09:08, 05 kwi 2013

Danusiu piękne masz te lilie a kolory nieziemskie takie zdjęcia mogę oglądać godzinami, pomaga przetrwać tę wieczną zimę i mieć nadzieję że wreszcie nadejdzie wiosna a z nią zakwitną nasze piękności ogrodowe.